Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Jobbik: ideje mérleget vonni a 10 éves uniós tagságról!

Dúró Dóra szerint a kérdést nem lehet elintézni azzal az egyszerű számítással, hogy mennyit fizet be Magyarország és mennyi vámbevételt veszített el.
A Jobbik álláspontja szerint a tízéves uniós tagság után ideje mérleget vonni arról, hogy mennyit nyert és mennyit vesztett Magyarország.

Dúró Dóra, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kérdést nem lehet elintézni azzal az egyszerű számítással, hogy mennyit fizet be Magyarország és mennyi vámbevételt veszített el, hiszen sokkal komolyabb társadalmi változások történtek az uniós tagság következtében.

Kifejtette, hogy a magyar emberek egyik legfőbb elvárása volt, hogy a bérek a csatlakozás után, belátható időn belül a nyugat-európai színvonalra zárkózzanak fel. Most azt látják, hogy nem egyenlítődtek ki a bérek, még az ide települő multinacionális cégek sem hajlandók olyan bért adni a magyar munkavállalóknak, mint amilyet a nyugat-európai országokban - tette hozzá.

A jobbikos politikus jelezte: pártja azt szeretné, ha a multicégeknél dolgozók a nyugat-európai, azonos munkakörben kapott bér legalább nyolcvan százalékát megkapnák.

Dúró Dóra szerint beszélni kell arról is, hogy sok tekintetben piacot vásároltak maguknak a tőkeerős vállalkozások. Példaként említette a cukoripart, ahol "gyakorlatilag megszüntették a magyarországi termelést", és máshol termelt cukrot hoztak be. Ezek az elveszett munkahelyek is az uniós csatlakozási mérleghez tartoznak hozzá - jelentette ki.

A szóvivő szólt arról is, hogy a magyar termőföld a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kedvező adottságai miatt emberek tömegének jelent megélhetést, és Magyarország szuverenitása szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy magyar kézben maradjon. A valódi garanciát abban látja a Jobbik, ha alaptörvényben rögzítik a kérdést, és módosítják az EU-csatlakozási szerződést.

Kitért arra is, hogy az uniós támogatási pénzek körül magas a korrupciós ráta.

A baloldali pártok Jobbikot érintő kritikáit firtató kérdésre azt mondta: próbálják a "náci bélyeget" a pártra aggatni, ugyanakkor az országgyűlési választáson több mint 1 millió ember támogatta a Jobbik politikáját szavazatával, "nyilvánvaló, hogy ennyi náci ember nincs Magyarországon".

Kiemelte: szeretnék, ha az EP-választás előtt a programokról vitáznának, a Jobbik programközpontú kampányt folytat és nem foglalkozik "a többi párt megbélyegzéseivel, illetve érvek nélküli vagdalkozásaival".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz megvédi a magyar akácot

Az akác és az akácméz hungarikummá minősítésével és az erdőtörvény módosításával erősítené a… Tovább olvasom