Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jobbik: Orbán Viktor tartsa tiszteletben a bíróság döntését!

A Jobbik szerint a független magyar bíróság döntései mindenkire kötelezőek, "függetlenül attól, tetszik vagy nem tetszik", azokat Orbán Viktor kormányfőnek is tiszteletben kell tartania.
Így reagált a párt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy a miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett alkotmányellenes anticionista rendezvény megakadályozására.

A Jobbik úgy fogalmazott: "a független magyar bíróság által jóváhagyott, törvényes módon bejelentett, először a rendőrség által is tudomásul vett - utólag épp Orbán Viktor utasítására törvénytelenül betiltott - rendezvényt nem tilthatja be a Fidesz elnöke, ahogy a Jobbikot sem félemlítheti meg csak azért, hogy kedvében járjon a Zsidó Világkongresszuson részt vevőknek".

Hozzátette: "a nemzeti párt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően megrendezi a bíróság által is jóváhagyott kegyeleti megemlékezést".

A Népszabadság Online április 9-én írt arról, hogy ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész május 4-ére, a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére időzítve "antibolsevista és anticionista népgyűlést" szervez. A budapesti rendőrfőkapitány április 29-én megtiltotta a rendezvény megtartását, ezt a döntést Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő támadta meg a bíróságon.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett alkotmányellenes anticionista rendezvény megakadályozására. A kormányfő az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: arra kéri "a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak". Orbán Viktor elfogadhatatlannak tartja a bíróság pénteki döntését, álláspontja egyértelmű: "bármely köntösbe is bújtatott, nyilvánvalóan antiszemita szándékú rendezvénynek, a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye" - áll a közleményben.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) vasárnaptól Budapesten tartja háromnapos közgyűlését.

Olvasóink írták

 • 6. RowarAtkinson 2013. május 04. 12:33
  „Lehet, hogy nem kellene folyamatosan provokálni a magyarokat állandó holokauszt megemlékezésekkel, zsidó világkongresszussal, nemzeti jelképeink meggyalázásával stb... Ha ezek nem lennének, antiszemitizmus sem lenne....”
 • 5. booo 2013. május 04. 10:26
  „Ha a MAZSIHISZ felszólíthatja Viktorékat és egyből cselekednek, a MUNKANÉLKÜLIEK is szólítsák fel hogy rendes munkahelyeket kellene közmunka helyett teremteni! Fogadni merek erre nem intézkednének!
  Ez a kettős mérce!”
 • 4. zero 2013. május 04. 07:37
  „3. Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba (például máltaiak), az antiszemitizmus szót általában a zsidók iránti ellenszenv megnevezésére használják. Akkor szerinted a Horty kultusz miatt nem szeretik őket ? Szerintem nem .A viselkedésük miatt el kébzelhetöb.”
 • 3. balihoho 2013. május 04. 05:31
  „A Jobbikot szélsősége miatt nem kedvelem, de ez magán ügy. Azt viszont félelmetesnek tartom, hogy egy kormányfő felette áll a bíróságokon, és megmondja mi legyen. Ez bizony szembe megy a jogállamiság elvével. Amúgy meg nem igen fajultak volna el a dolgok, ha nem engedtek volna teret, hallgatásaikkal, a Horthy kultusz, és a hozzá kapcsolódó antiszemitizmus megerősödésének.”
 • 2. pachakuti 2013. május 03. 20:43
  „"A MAZSIHISZ felszólítja(!!!) a Kormányt, hogy az Alaptörvény betűjének és szellemének megfelelően haladéktalanul intézkedjen, és minden törvényes eszközzel akadályozza meg, hogy politikai célokból tovább rombolják Magyarország külföldi megítélését, ne hagyják, hogy a magyarságot a gyűlölködőkkel azonosítsák."

  /Mai bejegyzés a MAZSIHISZ honlapján/”
 • 1. zero 2013. május 03. 20:09
  „A Magyarokért állnál így ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hivatali visszaélés vádja alól felmentették Laborczot

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében felmentette Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal… Tovább olvasom