Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Jogerősen elítélték a tizenéves balatonlellei fiú zsarolóit

A Kaposvári Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és három év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélt egy zsarolással gyanusított 19 éves fiatalembert.
A Kaposvári Törvényszék szerdán helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és három év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte azt a 19 éves balatonboglári fiatalembert, aki egy év alatt több millió forintot zsarolt ki egy tizenéves balatonlellei fiútól. Társának ítélete már korábban jogerőssé vált.

A zsaroló 29 éves társát az elsőfokú bíróság tavaly júliusban másfél év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta.

Bár az elsőfokú bíróság a vádlottakat 7,3 millió forint visszafizetésére is kötelezte, Vadócz Attila bírósági szóvivő tájékoztatása szerint a törvényszék jogerős döntése értelmében ennek az igényének a sértett polgári peres eljárásban szerezhet érvényt.

Bogár Gergely elsőrendű és a Pap Lajos másodrendű vádlott 2009 májusától a 2010 áprilisáig zsarolta az elsőrendű vádlottnál egy évvel fiatalabb fiút, aki vendéglátós szülei üzletének kasszájából vett el alkalmanként százezer és egymillió forint közötti összegeket.

A fiú először azért fizetett, mert az akkor még fiatalkorú, az átlagosnál magasabb életszínvonalon élő Bogár Gergely megfenyegette, hogy feljelenti az internetről illegálisan letöltött filmek miatt. Később a vádlott különböző ürügyekkel egyre erőszakosabban követelt pénzt, a fiút és családját is életveszélyesen megfenyegetve. Több ilyen találkozón ott volt a másodrendű vádlott is. Amikor a fiú szülei tudomást szereztek a zsarolásról, feljelentést tettek.

Az első fokú ítéletet az ügyész és a sértettek jogi képviselője is tudomásul vette mindkét vádlott esetében. Az elsőrendű vádlott és védője akkor felmentésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett, ezért kellett az ügyben a Kaposvári Törvényszéknek döntést hoznia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV-ügy: vádat emeltek Hagyó Miklós és tizennégy társa ellen

Vádat emelt Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és tizennégy társa ellen az… Tovább olvasom