Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Johnny English

Színre lép Johnny English. Nem tudja, mi az a félelem. Nem tudja, mi az a veszély. Nem tud ő az égvilágon semmit. A Mr. Beanként megismert Rowan Atkinson ezúttal egy mindenre elszánt titkosügynök szerepében.

Főszereplők: Rowan Atkinson, Natalia Imbruglia, Ben Miller, John Malkovich
 

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával a becsület egyik utolsó védőbástyája, szolgálatában „az igazság" elszánt oltalmazói állnak.
Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek ellopásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen.
A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Szemét dolog temetésen robbantani. Ki állhat egy ilyen sátáni akció mögött? Talán ugyanaz a beteg elme, aki meg akarja kaparintani a koronát?
Most már csupán egyetlen ember marad, akinek esélye lehet megvédeni hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni mocskos mancsát az egykoron hatalmas brit birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre.

Johnny English

„Johnny annyira imád titkosügynöknek lenni, hogy folyton túlzásokba esik - mutatja be a figurát Atkinson. - Sokkal többnek képzeli magát, mint ami valójában. Olyan gátfutóhoz lehetne őt hasonlítani, aki az első akadályokat kiválóan veszi, de aztán leáll integetni a közönségnek, ezért az utolsó akadályon fönnakad. Johnny mindig az utolsó pár méteren teszi tönkre a dolgokat, de akkor aztán nagyon."

„Johnny nem buta, de folyton rosszul ítéli meg a dolgokat - veszi át a szót Peter Howitt rendező. - Nem az a tipikus csetlő-botló figura, hanem inkább olyan fazon, aki rendre rosszkor nyit be a rossz szobába, de megy tovább rendületlenül, mert bízik önmagában. Amikor észreveszi, hogy elrontott valamit, csak legyint, és ügyel arra, hogy más meg ne tudja. Tehát ez jóval bonyolultabb figura Mr. Beannél, és Rowan zseniálisan játssza."

A forgatásról

A Johnny English forgatása 2002 júliusában kezdődött. A munkálatok 14 hete alatt a Shepperton stúdióban, Londonban és St. Albansban forgattak, végül két napra Monte Carlóba települtek át az utolsó jelenet felvételéhez.
Atkinson és Imbruglia a kaszkadőrmutatványok egy részét maguk hajtották végre, Paul Jennings kaszkadőr-koordinátor irányításával. Atkinson lelkesen ugrott célba ejtőernyővel, és a nyaktörő autós üldözések során ő ült az Aston Martin DB7 Vantage volánja mögött. A leglátványosabb akciójelenetben órákon át függött a St. Albans székesegyház hatalmas kupolája alatt.

„Nem vagyok az a típus, aki szívesen viszi vásárra a bőrét csak azért, hogy a klubban magasra emelt orral elmondhassa: a saját kaszkadőröm vagyok - mondja Atkinson. - Az autós törés-zúzás jeleneteiben azért én vezettem, mert imádom a kocsikat, és az életben óvakodnom kell a padlógáztól, mert a zsaruk lekapcsolnak, a filmben viszont elengedhettem magamat. Viszont volt egy jelenet, amit semmi pénzért nem vállaltam volna. Szerencsére nagyon jó dublőröm van, Rob Inchnek hívják. Fel kellett másznia egy magas hajódaru tetejére, végigaraszolni rajta, aztán a szélénél előredőlni. A kamera ekkor föléúszik, és lenéz a földre. Fantasztikus felvétel. Rob később elmondta, hogy majd’ a frász törte ki közben, pedig nem ma kezdte a szakmát."

Imbruglia remek harcosnak bizonyult a verekedős jelenetekben, csak a legnehezebb kunsztokat volt hajlandó hivatásos harcművészre bízni. „A bunyózás nem esett nehezemre, mert kick-boxszal tartom a formámat - meséli Natalia. - Ennyit még soha nem pörögtem, pedig volt már egy-két rázósabb klipem. Egy kis szájbarugdosás, egy kis tánc, egy kis motorozás - minden porcikámat megmozgattam."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iraknak dolgoznának

Szakértők szerint Irak újjáépítése mintegy 400 milliárd dollárba kerül majd. Ebből a részt vevő… Tovább olvasom