Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket

Júliustól már nem lehet a régi csekken befizetni az illetéket - figyelmeztet az APEH.
Az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az illetékhivatalok feladatait 2007. január elsejétől az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) regionális igazgatóságai vették át.

Akik ezt megelőzően részletfizetési kedvezményben, és/vagy fizetési halasztásban részesültek, befizetéseiket a fővárosi, megyei önkormányzatok illetékbeszedési számláira teljesíthették. Azok számára, akiknek a fizetési kötelezettsége áthúzódott a 2007. január l-je utáni időszakra, az APEH biztosította, hogy a régi csekkeken befizetett összegek beérkezzenek az állami adóhatóság Magyar Államkincstárnál vezetett utódszámláira.

Mivel 2010. június 30. után már csak néhány adózó érintett a megszűnt illetékhivatalok által biztosított részletfizetéssel/fizetési halasztással, a pénzintézet ezen időpontot követően a régi csekkeken történő befizetéseket nem fogadja be, az így befizetett összegeket visszautalja a befizetők részére.

Mivel az adózás rendjéről szóló törvény értelmében az illetéket – ha törvény másképp nem rendelkezik – az állami adóhatóság számlájára kell megfizetni, az adózók nem hivatkozhatnak arra, hogy részletfizetési kötelezettségüknek 2010. június 30-át követően a megszűnt illetékhivatalok által kiadott régi csekkeken történő befizetéssel tettek eleget - figyelmeztet az APEH.

Az adóhatóság az érintett adózókat értesítette a változásokról, valamint megküldte részükre az új megszemélyesített készpénz átutalási megbízásokat is, hogy részletfizetési kötelezettségüket a részletfizetési határozatban foglalt határidőben teljesíteni tudják.

Olvasóink írták

 • 3. Kaccat 2010. június 24. 08:58
  „Rómeó: hivatali szleng :D azt jelenti, hogy névre szólóan kiállították nekik a sárga csekket, az új számlaszámra :D
  Csak ha így fogalmaz mindenki megérti :-)”
 • 2. klj_54 2010. június 24. 07:27
  „Újabb lehetőség a bírságolásra!
  Nesze neked adófizető választó:(”
 • 1. KolompárRómeó 2010. június 24. 06:46
  „Hogy tud egy "készpénz átutalási" (egybe kéne írni) megbízás megszemélyesíteni? Ez valami vicc?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván-éj: varázslat és néphagyomány a napfordulón

Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. Régen a tűzgyújtással a Napot segítették a sötétséggel vívott küzdelmében. Tovább olvasom