Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Júniusig 7 régiós szervezete lesz a Magyar Közútnak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. április eleje és június között a jelenlegi 5 régióról 7 régiós szervezeti rendszerre tér át, így könnyebb lesz a társ szervezetekkel és a hatóságokkal történő kapcsolat tartás - olvasható a cég honlapján.
Az áttérést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója, Zsupponits Jenő már a novemberi sajtótájékoztatóján is szorgalmazta. Az MTI akkori híre szerint a cég úgy működik, hogy az adminisztratív teendőket a fővárosi központba koncentrálták, ahol 242 fő végzi ezt a munkát. A korábbi megyei igazgatóságok "folytatásaként" működő, újabb megyei szervezetek vállalkoznak, végzik a közútkezelést, és a lebonyolítást. Ez a három tevékenység a cég teljes feladatainak a 15 százalékát teszi ki - mondta akkor a vezérigazgató.

Az átszervezés lényege az lenne, hogy a megyei szervezetek - a korábbi igazgatók felügyeletével - feladatul kapnák az üzemeltetést is, amit jelenleg öt régiós szervezet lát el. Ezen öt régió helyére pedig 7 régió lépne. A szervezet átalakítása várhatóan 1-1,5 milliárd forintba kerül, és az első évben megtérül, utána már felhasználható pénzként jelentkezik. A zrt. teljes létszáma 4.250 fő, ezt kívánják az új régiós szisztémában 4.300-ra emelni.

A hét régió azzal az előnnyel is jár, hogy azok közvetlenül kapcsolódhatnak az ugyan csak hét közigazgatási régióhoz. Ezek: Nyugat-Dunántúli, Közép-Dunántúli, Közép-Magyarországi (Központi), Észak-Magyarországi, Észak-Alföldi, Dél-Alföldi és Dél-Dunántúli régió.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliók üres irodák bérlésére

Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az… Tovább olvasom