Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kampányülés, feljelentés, egyesélyes voksolások

Bezenyén a polgármester által feljelentett képviselő fia (is) harcba száll Schmatovich Mátyással a polgármesteri székért. Fideszes jelöltből független lett az ásványrárói Böősy Imre, míg hétfőn Lipóton a polgármesteri búcsúztató után közösen kampányolt a két jelölt.
Mosonmagyaróvár környékén 25 településen választanak polgármestert és új képviselő-testületet október elsején. Meglepetéseket már a jelöltállítás is tartogatott: négy községben nem lesz ellenfele a mostani településvezetőnek, míg akad jó néhány olyan hivatal, melyben négyen is pályáznak a polgármesteri székre. Összeállításunkban a várhatóan legizgalmasabb küzdelmeket – s azok előzményeit – vettük sorra.

Együtt kampányolt a két jelölt

Bezenyén forrnak az indulatok a választás előtt. A helyi „ellenzék” – amely saját egyesületet is alakított Bezenye-Paprét Jövőjéért néven – Kammerhofer Róbert független jelöltet indítja Schmatovich Mátyás ellen. Az ügy pikantériája az a másfél hónappal ezelőtti testületi ülésen történt botrányos szócsata, mely Kammerhofer János képviselő (Róbert édesapja) és Schmatovich Mátyás között zajlott és kölcsönös feljelentéssel zárult. Bezenyén egyébként még Leszkovich István is polgármesterjelölt, s 25 képviselőjelölt pályázik kilenc helyre. Érdekesség, hogy a Bezenyével közösen Euro Vegas-álmokat szövő Hegyeshalomban is 23 képviselőjelölt indul. Igaz, itt tizenegyen juthatnak be a testületbe.
Lipóton hétfő este búcsúztatták a helyi művelődési házban negyedik ciklusa után nyugdíjba vonuló Sulyok Attilát, aki a jövőben – ha megválasztják – önkormányzati képviselőként tehet a falujáért. A település vezetésére két jelölt van: Dániel József, valamint a pékség- és szállodatulajdonos Tóth Péter. Hétfőn Sulyok Attila búcsúztatása után a helyi „kampányülésen” mindketten vázolták elképzeléseiket a falu lakóinak.

Négy független Ásványrárón

Rajkán négy éve öt jelölt volt, most négyen lennének polgármesterek. 2002-ben Baranyai Gézáné, Horváth Tibor, Szirtl György és Takács Tibor mellett az addigi polgármester, Varga Kálmán is indult, és nyert. A már 1990 előtt is a falu élén álló Varga Kálmán ősztől nyugdíjaséveit tölti, s várhatóan képviselőként azért ő is segíti faluját. A megüresedett székre most négyen pályáznak: Bazsó Lajos, Kiss Ferenc, Kiss Vince, és a már 2002-ben is indult Szirtl György. A képviselőségért is éles verseny lesz, ugyanis harmincegyen pályáznak kilenc helyre.
Ásványrárón is négyen pályáznak a polgármesteri székre: Galba Béla Géza, Kovácsné Sándor Lei-

la Csilla, Pék Ottó és a jelenlegi településvezető, Böősy Imre. Érdekesség, hogy négy éve Böősynek csak Nagy Gyula Károllyal kellett megküzdenie: Böősy Imre akkor a Fidesz színeiben indult, ám most független jelöltként vállalja a megmérettetést.

Biztos győzelem

Több településen sem lesz ellenfele a jelenlegi polgármesternek. Dunakilitin Szokoli Sándor, Máriakálnokon Széles Sándor, Kisbodakon Ekker Károly, Halászin Majthényi Tamás maradt vetélytárs nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom