Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

KDNP: Európának szüksége van a bevándorlókra

Európának szüksége van a bevándorlókra ahhoz, hogy betöltse velük az európai polgárok meg nem született gyermekei által keltett űrt - mondta Kalmár Ferenc András, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének vitájában.
A 47 országot átfogó, lényegében összeurópai szervezet parlamenti képviselőiből álló testület napirendjén ezúttal a migráció jelensége volt.

A magyar kereszténydemokrata képviselő szerint a kontinens nem mondhat le a migránsokról, a tömeges bevándorlásról. Ez azonban - tette hozzá - azzal jár, hogy az európai társadalomnak fel kell készülnie a bevándorlók fogadására.

"Ez hatással lesz kultúránkra, szokásainkra, életformánkra" - mondta, és hozzátette, hogy a migráció az Európában beszélt nyelvek arányait is módosíthatja.

"Tudatában kell lennünk annak, hogy ez az ára az európai jólét és gazdasági erő fenntartásának" - jelentette ki Kalmár Ferenc András.

A KDNP képviselője katasztrofálisnak nevezte a mostani európai demográfiai tendenciákat, és úgy vélekedett: annak érdekében, hogy ezen változtathassanak, "vissza kell térni a klasszikus, alapvető értékekhez, amelyek a kereszténységből fakadnak". Fontosnak nevezte a család szerepét, valamint szerinte javítani kell az anyagság elismerésén, "előbb erkölcsi, majd gazdasági értelemben is".

Kalmár Ferenc András kitért arra, hogy Európán belül is létezik a migráció jelensége, amely a nyugaton kínált magasabb béreknek betudhatóan keletről nyugat felé irányuló mozgást jelent, és ami Kelet-Közép-Európában számos szakterületen nehéz helyzetet, szakemberhiányt idézett elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: 1,7 milliárd forint hiányzik a Gyermekrák Alapítvány vezetőjének elszámolásából

A Jobbik szerint az sem igaz, hogy nem folyik eljárás az alapítvány ellen. Tovább olvasom