Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Képzési és konferenciaközpontot adtak át Röszkén

A határ menti együttműködést segítő képzési és konferenciaközpontot adtak át csütörtökön Röszkén, a beruházásra a Csongrád megyei település és a vajdasági Magyarkanizsa község közös pályázaton nyert uniós támogatást - közölte Borbásné Márki Márta polgármester.
A két szomszédos település, Röszke és Magyarkanizsa között legalább tíz éve élő kapcsolat van, az együttműködés eddig elsősorban a kultúra, az oktatás és a környezetvédelem területére terjedt ki - mondta a polgármester.

A vajdasági és a Csongrád megyei település az Európai Unió Interreg pályázatán nyert 112 millió forint, illetve 53 ezer euró támogatást egy gazdaságfejlesztési tükörprojekt megvalósítására - tudatta Borbásné Márki Márta.

Röszkén a polgármesteri hivatalt kibővítve hoztak létre egy képzési és konferenciaközpontot. Az új közintézmény elsősorban a helyi vállalkozásokat igyekszik majd kiszolgálni, elsősorban székhelyet biztosít majd a cégeknek - mondta a 3.200 lakosú település vezetője.

Körmöczi Károly, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, az uniós pályázaton elnyert támogatásból a Tisza-parti városban egy már működő oktatási intézményt szereltek föl korszerű audiovizuális és informatikai eszközökkel. Az épületben inkubátorházat is létrehoznak, amely fiatalok kezdő vállalkozásainak adhat otthont - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szingliként halmozza a sikereket a magyar–olasz táncos duó

Törökgyörgy Melinda karrierje Kistelekről indult, manapság mégis a világ egyik legjobb… Tovább olvasom