Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Keresettek a végzett mérnökasszisztensek

Kapósak a mérnökasszisztensek a munkaerőpiacon. Több munkáltató érdeklődik képzésük iránt, mint tovább tanuló. Most végzett a második felsőfokú szakképzettséget elért évfolyam.
Sok az olyan munkakör hazánkban, főleg vidékünkön, amelynek a betöltésére a mérnök drága. Tehát jó elhelyezkedési esélyt nyújt az asszisztensi végzettség. Nálunk egyelőre mégis szűk keresztmetszetű az oktatási piramisnak a mérnök és a szakmunkás között elhelyezkedő része.

Csupán pár éves az oktatási gyakorlat, pedig több mérnökasszisztens kellene, mint mérnök. Minderről abból az alkalomból esett szó, hogy a hétvégén Győrött kapták meg bizonyítványukat azok a gépipari mérnökasszisztensek, akik a Széchenyi-egyetem és a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola közös kétéves képzését elvégezték.

Ez a második felsőfokú szakképzettséget elért évfolyam. A 16 végzős közt az ország távoli tájairól érkezők, sőt, szlovákiaiak is akadtak.
Az egyik megyénkbeli, Pozsgai Bálint elmondta: korábban is a gépipar érdekelte, természetes volt, hogy a középiskola után ilyen irányban folytatta tanulmányait. Úgy véli, előbbre jutását segítik az asszisztensi képzésen szerzett ismeretek, amit szerinte még sok munkaadó csak tesztel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmájában talál munkát a győri jogász

Az 1995-ben – 103 évvel a Győri Jogakadémia megszűnése után – a Felső- és… Tovább olvasom