Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Késik a BKV állami támogatása

Nem utalta a szerződésben vállalt határidőre az Orbán-kormány a BKV idei plusztámogatásának harmadik, mintegy 7,5 milliárd forintos részletét. A főpolgármester ezért levelet írt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek - tudta meg a Népszava.
A napilap hétfői száma szerint Demszky Gábor a levélben felhívta a figyelmet arra: a még a Bajnai-kabinettel aláírt megállapodásban rögzített összeg elengedhetetlen a közlekedési társaság működőképességének megőrzéséhez. Eközben nincs kormánydöntés a BKV-nak ugyancsak hiányzó idei, ötmilliárdos hitelgaranciáról sem.

Az előző kormány a 2010-re vállalt rendkívüli támogatás időarányos részét, összesen 10 milliárd forintot április végéig két egyenlő részletben már átutalta. A szerződés szerinti következő, 7,443 milliárd forintos részlet azonban nem érkezett meg - erősítette meg a pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes. Ikvai-Szabó Imre a Népszavának azt mondta: ez az összeg elengedhetetlen ahhoz, hogy a BKV 2010-ben is megőrizze működőképességét.

Ez az utalás már az időközben hivatalba lépett Orbán-kormányt terheli, amely ugyan nem hozta szóba eddig a megállapodás módosítását, netán felbontását, ám Orbán Viktor miniszterelnök - szóvivőjén keresztül - nemrég érdemi indoklás nélkül utasította vissza a Demszky Gábor főpolgármester kezdeményezte találkozót, melyen a városvezető e témáról is egyeztetett volna - írta a napilap.

Olvasóink írták

 • 8. koszone 2010. július 27. 07:23
  „Léni egyszer egy hozzászólásod lenne amikor nem fideszeznél !”
 • 7. frakk 2010. július 26. 15:17
  „A kormány egy Ft-t se adjon a BKV-nak. Gazdálkodják ki, racionalizálják önmagukat, menesszenek média igazgatót, szakszervezeti vezetőket, improduktív létszámot, csökkentsenek költséget. Abban a pillanatban nyereséges lesz a BKV. Ha nem megy tegyenek engem oda igazgatónak, nyereséges céggé teszem fél év alatt negyed pénzért.”
 • 6. deszkás 2010. július 26. 14:45
  „KOSZONE! ACHILLES! Nagyon igaz!”
 • 5. achilleus 2010. július 26. 14:22
  „2010-07-26 13:06 - The Times: hazánknak joga van ,,fegyvert ragadni az IMF ellen"

  Magyarországnak joga van ,,fegyvert ragadni az IMF ellen" - írja a brit The Times című lap publicistája a megszakadt hiteltárgyalásokról. - A cikk írója szerint Magyarország - akárcsak A majmok bolygója című film rabszolgái - kimondta a tiltott szót, a nemet. A szerző szerint a közép-európai térség nagy része az IMF segítségével változott gazdasági tarlóvá az 1990-es évek elején beindult privatizáció miatt. Most pedig a pénzügyeknél is jelentősebb dolog, a nemzeti szuverenitás forog kockán. A Times szerzője megérdemeltnek nevezi a bankadót - szerinte az azt bíráló európai pénzügyi körök elsősorban attól tartanak, hogy a szomszédos országokra is ragadós lesz a példa, és szembeszállnak a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval.”
 • 4. Léni 2010. július 26. 12:21
  „Úgy látszik a fideszes kormány nem tartja be a szavát! Arról volt szó, hogy mindent lehet,
  csak akarni kell! Most lehet akarni az ígéretek betartását.”
 • 3. koszone 2010. július 26. 10:14
  „Piszok jó hogy van még pofájuk !
  Pesten mindent lehet,mi közöm a BKV-hoz,mért nem Szeged,Pécs,Debrecen......stb kap pénzt,támogatást itt is vannak ám emberek,bármilyen hihetetlen !
  Utálom ezt a főváros centrikus politikát,hallllló van még egy egész ország pesten kívül!!!!
  Annyira nonszensz, 8 milló ember nem megy metrón,billó-billók tünek el,mi nem vagyunk olyan emberek mint a fővárosiak ???
  Nekem ez mindig ki vágja a biztosítékot !”
 • 2. rézike 2010. július 26. 09:12
  „Ezen most mit csodálkoznak ?
  Teljesen eljátszották a becsületüket. Már azt sem hiszi el nekik senki, hogy erre a pénzre szükségük van.
  Csak szétlopkodják.”
 • 1. KG1947 2010. július 26. 08:31
  „Még több pénzt a BKV-nek!

  Hadd legyen még mit ellopni!

  A vidéki vasutakat iskolákat, postákat stb. és egyáltalán a településeket pedig szüntessük meg!

  Ja, és tegyük ingyenessé a BKV-n a pestieknek a közlekedést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geológus vizsgálja a leomlott löszfalat

Geológus vizsgálja hétfőn annak a löszfalnak az állapotát, melynek leomlása két gyermek halálát… Tovább olvasom