Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Két héten belül kiderül mi okozta a vonatszerencsétlenséget

Két héten belül kiderülhet, hogy mi okozta a Monorierdőnél történt vonatszerencsétlenséget, a kirendelt független vasútbiztonsági szakértő ugyanis hamarosan lezárja a vizsgálatot - értesült a Független Hírügynökség.
Nem kizárt, hogy az elemző munkába újabb szakértőt is bevonnak majd, erre azonban várhatóan csak akkor kerül sor, ha a vasútbiztonsági szakértő anyaga hivatalos formában is elkészül. Hétfőn kiderült, hogy a MÁV belső vizsgálata is lezárult, az eredményt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A múlt hétfőn történt halálos vonatbaleset után több szakértőt is bevontak a vizsgálatokba: a vasúttársaság saját belső vizsgálatán kívül a rendőrség több szakértői eredményre is vár, a baleset körülményeit vasútbiztonsági és igazságügyi-orvosszakértői is vizsgálja. Ezeken kívül a Közlekedés-biztonsági Szervezet szakemberei arra keresik a választ, miért nem működött a vonatbefolyásoló berendezés.

A vonatszerencsétlenség múlt hét hétfőn délelőtt 10 óra 20 perckor történt: a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonatba hátulról belerohant a Ceglédről ugyancsak a fővárosba tartó személyvonat. A balesetben hárman a helyszínen, egy sérült pedig a Merényi Kórházban halt meg. További 26-an kórházba kerültek, közülük 7-en súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel. A baleset után Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint a MÁV elnöke és vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám utóbbiét Gyurcsány Ferenc nem fogadta el.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2008. október 14. 20:42
    „TITOK IS MARAD!
    A rendőrség / MÁV bejelentette,(rendkívül gyorsan, a szemle végezte előtt!) hogy nem kábellopás történt.Bátran feltételezhetjük, hogy ezen két szervezet / cég esetleg hazudik, vagy fontos részleteket elhallgat. Miért is lenne nekik érdekük, hogy esetleg nyíltan elismerjék, hogy a cigánysághoz erősen kapcsolható cselekmények (akár kábellopás, akár csak kábelek megrongálása, átvágása a későbbi kábellopás előkészületeként) vezettek a tragédiához. Nem akarnak (még?) polgárháborút, cigánypogromokat. Ennek oltárán simán feláldozzák szavahihetőségüket - vagy éppenséggel a személyvonat vezetőjének életét, karrierjét. Ez bizonyos fokig érthető: ha én lennék a kormányfő, és az ismert okok miatt nem szeretném, hogy kitudódjon, ezt a tragédiát (is) tücskök okozták, én is simán utasítanám az amúgy is kézivezérlésű rendőrséget, mit nyilatkozzon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lados vallott: Zuschlag utasította a hamisításra

Zuschlag János utasítására készültek hamis bélyegzők és hamis számlák, amelyeket pályázati pénzek… Tovább olvasom