Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Kétnapos üléssel kezdi a politikai szezont az MSZP

Szerdán az idei első kormányüléssel, majd kétnapos vidéki elnökségi üléssel kezdi a 2009-es évet az MSZP - mondta el kedden Nyakó István, a párt szóvivője.
A kormánypárt elnöksége még szerdán, a kormányülést követően a Heves megyei Noszvajra utazik, ahol csütörtök estig tanácskoznak. A megbeszélésen Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök tart vitaindítót.

Nyakó István tájékoztatása szerint a témák között az aktuális kérdések mellett a 2009-es politikai év menetrendje, az európai parlamenti (EP) választások és a párton belüli tisztújítás szerepel.

A tervek szerint az MSZP elnöksége február végére tesz javaslatot a végleges EP-listára. Szintén februárra zárulnak le a megyei tisztújítások, ami után felállhat a megyei delegáltakból álló jelölőbizottság, amely az országos elnökség tagjaira és vezetésére fogad jelöléseket.

Nyakó István hozzátette: az MSZP parlamenti frakciója január 20-án tematikus frakcióülésen vitatja meg a politikai évad teendőit, első hivatalos ülését pedig február 9-én - egy héttel a parlament első ülésnapja előtt - tartja.

Olvasóink írták

 • 10. achilleus 2009. január 14. 20:25
  „A listán húzónévként szóba került Kovács László EU-biztos neve is."
  LEhúzónévként?”
 • 9. dodó 2009. január 14. 20:18
  „"Az MSZP vezetése érdemben foglalkozik majd az SZDSZ-hez és az MDF-hez való viszonyával is. A szocialisták úgy számolnak, hogy - hol a liberálisokkal, hol Ibolyáékkal - a parlamenti többséget biztosítani tudják. Az MSZP ráadásul kedvezően tudja kommunikálni, hogy a Fidesz egyedül maradt a parlamentben, miközben a másik oldalon a gazdasági válság okán "összeállt a felelősség koalíciója".

  Az MSZP-ben azonban e pillanatban attól tartanak, hogy 2010-ben hárompárti parlament alakul ki, amelynek a Fidesz és az MSZP mellett a Jobbik is tagja lesz. Épp ezért az elnökségi ülésen szóba kerül, hogy a szocialistáknak választ kell találniuk a Jobbik-jelenségre.

  A közelgő EP-választásokról és annak kampányáról az elnökségi ülésen nem tárgyalnak. Megbízható forrásból származó információink szerint az MSZP legfelső szintjein jelenleg Göncz Kinga külügyminiszterben gondolkodnak listavezetőként. Azt, hogy Göncz esetleges indulása és Brüsszelben maradása után ki lehetne az új tárcavezető, még elméleti szinten sem döntötték el. A listán húzónévként szóba került Kovács László EU-biztos neve is."

  /Népszabadság/”
 • 8. KolompárRómeó 2009. január 14. 20:03
  „"A kormánypárt elnöksége még szerdán, a kormányülést követően a Heves megyei Noszvajra utazik, ahol csütörtök estig tanácskoznak."

  Mér? Szarosbutapesten mán nem is jó tárgyalgatni? Mi a faxnak szállás, kaja, utazás, szauna a MI pénzünkből???”
 • 7. mugri 2009. január 14. 15:51
  „achilleus 2009.01.14. 14:45
  Vajon mi lesz a menü??

  Béllszinbbe gönngyőllt kavijáross hommár, decsakk lájtossan, mer vállságg vagyonn, he-he:-)”
 • 6. achilleus 2009. január 14. 15:50
  „"A tervek szerint az MSZP elnöksége február végére tesz javaslatot a végleges EP-listára."

  A listavezetőjük pedig egy smasszer lesz. ;-)”
 • 5. achilleus 2009. január 14. 15:49
  „"Kétnapos üléssel kezdi a politikai szezont az MSZP"

  Remélem ez még csak az előzetes és hamarosan 5-10 éves üléssel folytatják.”
 • 4. comet 2009. január 14. 15:06
  „Lehet, hogy Gyurcsány Ferenc bejelenti március 9 óta többször beígért lemondását?”
 • 3. achilleus 2009. január 14. 14:45
  „Vajon mi lesz a menü??”
 • 2. achilleus 2009. január 14. 14:08
  „Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában. A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen rosszabbak annál, mint amit ősszel látni lehetett, a hazai infláció pedig kisebb lesz a vártnál, ezért mindent újra kell tervezni.”
 • 1. spiler 2009. január 14. 09:06
  „NEM ÜLÉSEZNI..........D O L G O Z N I!!!!!!!!NEKÜNK IS KAPARJATOK KI EGYKIS...G E S Z T E NY É T!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fővárosi bankrablás: fényképet tett közzé a rendőrség

Fényképet tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kedd délutáni fővárosi bankrablás… Tovább olvasom