Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kevés szex, sok stressz - felmérés a magyar szokásokról

A magyarok ötöde havonta vagy ritkábban él szexuális életet, kétharmada gyakran stresszel, a megkérdezettek felének pedig nagyon kevés közeli barátja van - derült ki a HáziPatika.com felméréséből.
A megkérdezettek 7 százaléka csak havonta, 12 százaléka ennél is ritkábban él nemi életet, 14 százalék pedig még/már nem aktív szexuálisan. A válaszadók 21 százaléka egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11 százaléka a megszakított közösülés módszerét alkalmazzák. A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56 százaléka nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él.

A Hány közeli barátja van Önnek? kérdésre a 83 ezer válaszadó több mint fele azt mondta, hogy ötnél kevesebb embert tart közeli barátjának. Harmincegy százaléknak ötnél több, de tíznél kevesebb barátja van, és majdnem ötezer ember, a válaszadók 6 százaléka vallotta azt, hogy egyetlen közeli barátja sincsen.

A megkérdezettek 62 százalékánál fordulnak elő rendszeresen stresszes pillanatok, 14 százalék pedig erősen feszült minden nap. A kérdőívet kitöltők negyede egyáltalán nem tapasztal nyomást. A 60 fölöttiek 52 százaléka is közéjük tartozik. A legnagyobb nyomás alatt a 30-49 évesek vannak. A férfiak stressz-szintje alacsonyabb, mint a nőké: a férfiak egyharmada nem érez stresszt, míg a nőknek csupán 22 százaléka él nyugodt életet. Akikre erős stresszes teher nehezedik nap mint nap, azok 22 százaléka tartja rossznak az egészségi állapotát, míg az összes válaszadónak csak a 9 százaléka.

A magyarok egyharmada dohányzik, a dohányosok mintegy fele több mint napi fél doboz cigarettát szív el. Ennél is erősebb dohányosnak az érintettek tizede számít. A dohányosok közül az átlagnál többen felelték azt, hogy rendkívül stresszes az életük, naponta kávéznak, isznak szénsavas üdítőket, ellenben ritkán fogyasztanak tejet, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, nem szednek vitaminokat és nem sportolnak.

A válaszadók kétharmada minden nap kávézik, harmada pedig naponta több kávét is megiszik.

A HáziPatika.com 83 ezer fő részvételével folytatott egészség-felmérésének eredményeit az Ipsos ezerfős reprezentatív mintán végzett kutatása is alátámasztotta.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2010. június 07. 16:47
    „Szerencsére Kolompárék nem stresszelnek, de sokat szexelnek. Látszik is a szaporulaton.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhatárolódik a Jobbiktól a református egyházközség

A záhonyi református egyházközség mindennemű politikai irányzattól, így a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is elhatárolódik. Tovább olvasom