Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Kevesebben keresnek állást, mint áprilisban

Országosan és helyi szinten is csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Győr-Moson-Sopron megyében az összes munkanélküli 4,5 százaléka él. Sopronban és környékén májusban 1272 álláskeresőt tartottak nyilván.
Mint nyár elején jellemző, idén is csökkent a regisztrált álláskeresők száma a munkaügyi központokban. Május végén országosan csaknem 24 ezerrel voltak kevesebben a nyilvántartásban, mint április végén. – Az álláskeresők számának csökkenése tapasztalható úgy a megyében, mint soproni kirendeltségünkön – mondta el a Kisalföldnek Török Zoltán, a megyei munkaügyi központ igazgatóhelyettese.
„ Januárban 1664, februában 1731, márciusban 1495, áprilisban 1435, míg májusban már csak 1272

álláskeresőt tartottunk nyilván

a soproni kirendeltség körzetében.”
Arra a kérdésre, hogy melyik képzettségi szintre a legjellemzőbb a munkanélkülivé válás, Török Zoltán elmondta, túlképzés tapasztalható a közgazdász és a pedagógus szakmákban, azonban hiányszakmák is megfigyelhetők a területen. Ezek közé tartozik a hegesztő, a kőműves, az asztalos, a szakács, a cukrász, a felszolgáló és a vasipari szakma.
– Jelenleg a soproni kirendeltségünkön hatvankilenc pályakezdő álláskeresőt regisztráltunk, nekik csoportos tájékoztatót tartottunk a támogatási lehetőségekről, mint a munkatapasztalat-szerzési támogatás vagy a START-kártya – tette hozzá az igazgatóhelyettes. – Vannak, akiknek átképzést vagy pályaorientációs, illetve készség- és képességfejlesztő tréninget ajánlunk az elhelyezkedés megkönnyítésére.
Közlekedési és munkáltatói szempontból is Iván és környéke van a legnehezebb helyzetben Sopron környékén. – Itt a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. közmunkaprogramjába vontunk be 18–20 főt. A nehéz helyzetben lévő falvakat kiemelten segítjük például közhasznú munkával.
– Nagy az érdeklődés a képzéseink iránt Sopron környékén is – zárta Török Zoltán. – Az utóbbi fél évben kereskedő vállalkozó, gyermek- és ifjúsági felügyelő, ECDL-német alapfok, kéz- és lábápoló-műkörömépítő, személy- és vagyonőr, szociális gondozó, német és angol alapfok, valamint számítógép-kezelő tanfolyamaink indultak. Még a nyár folyamán könnyűgépkezelő-ECDL, német alapfok, ECDL, valamint személy- és vagyonőr tanfolyamot is indítunk. Ezek iránt kirendeltségeinken érdeklődhetnek ügyfeleink.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelvi tábor

Tovább olvasom