Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kézis lányok csúsztak árokba a 85-ösön - fotók

Busz és személyautó ütközött a 85-ös főúton. Rábaközi fiatalok készültek a hétvégi kézilabda tornára, A baleseben senki sem sérült meg.


Pontosan nyolc héttel a győri kosárcsapat tragédiája után ismét buszbaleset történt a 85-ösön. Ami a legfontosabb, hogy a huszonkét utas mindegyike ép bőrrel szállt ki a járműből, de tudni kell, hogy nagy részük gyerek volt. Egy kézilabdatornára igyekeztek Győrbe, a sportolók olyan rábaközi fiatalok, akik az Audi-ETO mintegy 800 fős utánpótlásának tagjai.

A hivatalos rendőrségi hír így szól: busz és személyautó ütközött össze a 85-ös főúton Győr közelében, a busz eddig ismeretlen okból hátulról nekihajtott az előtte haladó járműnek. Az autó árokba borult, a busz árokba csúszott, de nem borult fel. Tűzoltók segítségét kellett hívni a busz kiemeléséhez. Az autó összetört, de a sofőr – csodával határos módon – szintén nem sérült meg. A busz kiemeléséhez a tűzoltók segítségét kellett hívni. A 85-ös mindkét sávját lezárták a műszaki mentés idejére.
 
Hogy a buszon pontosan mi történt, azt az azon utazóktól tudhatjuk. Nevükben az Audi-ETO KC kommunikációs vezetője, Szilágyi Andrea  nyilatkozott, aki megerősítette: valóban rábaközi fiatalok készültek a hétvégi tornára, amelyet a Bercsényi-középiskolában rendeztek. Nem értek el azonban Győrig... Nem tört ki pánik a buszon, leginkább azért nem, mert azonnal kiderült, hogy az ijedségen kívül nincs senkinek semmi baja. A tornáról azonban lemaradtak a fiatalok – annak ellenére is, hogy értük újabb járművet küldött a busz tulajdonosa.

A kommunikációs vezető igyekezett mindenkit megnyugtatni, ebben a helyzetben nyilván ezt lehet tenni. Kérdésünkre, hogy a szerződött busztársasággal kapcsolatban bármilyen lépést kívánnak-e tenni, azt válaszolta: mindenekelőtt megvárják a baleset körülményeinek tisztázását, aztán ülnek le mindezt megbeszélni.

Korábban - Busz és személyautó ütközött össze a 85-ös főúton, a rábapatonai körforgalom közelében. A balesetnek az  első jelentések szerint nincs sérültje, de az érintett szakaszt lezárták.

Albert-Dobos Viktória hadnagy elmondta: a balesetben az első jelentések szerint senki nem sérült meg, a busz viszont az árokba csúszott, onnan a tűzoltóknak kellett kiemelniük. A busz tulajdonosa intézkedett az utasok továbbszállításáról.

A forgalom fél négy körül indult újra.

Olvasóink írták

  • 1. amina 2013. november 12. 07:50
    „Nagyon egyszerű. Követési távolság be nem tartása. Mo. ez a jellemző közlekedési morál. Nagy szerencse hogy nem lett személyi sérülés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatan haltak meg a hétvégén közúti balesetben

A rendőrök összesen 416 gyanúsítottat fogtak el, 656 főt állítottak elő, biztonsági intézkedés 177… Tovább olvasom