Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kihirdette a parlament az uniós fiskális paktumhoz csatlakozást

Kihirdette a parlament Magyarország csatlakozását az Európai Unió fiskális paktumához.
Martonyi János külügyminiszter előterjesztését hétfőn fogadta el az Országgyűlés 307 igennel, 32 nem szavazat és 13 tartózkodás mellett. A kormánypártok mellett az MSZP-s és a Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők is támogatták a kihirdetést, a Jobbik ellene szavazott, a tartózkodó szavazatokat független képviselők adták le.

Az idén január 1-jén hatályba lépett szerződést az Európai Tanács tavaly március eleji ülésén írták alá a csatlakozó tagállamok vezetői.

A gazdasági és monetáris unióbeli stabilitásról, koordinációról és kormányzásról szóló szerződést Magyarország - mint nem eurózónatag - kihirdeti, de csak a rá vonatkozó bekezdéseit alkalmazza mindaddig, amíg az euróövezet tagjává nem válik.

A szerződés azzal a céllal jött létre, hogy orvosolja az eurózóna működésével kapcsolatos súlyos hiányosságokat, amelyek a pénzügyi és gazdasági válság során a felszínre kerültek.

Martonyi János indoklásában emlékeztetett arra, hogy a dokumentum az eurózóna tagjaira állapít meg szigorúbb feltételeket a költségvetési megállapodás, valamint a gazdaságpolitikai koordináció terén.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 25. 19:44
    „nna...szépen vagyunk ! Baroso eu-s akármit megmondó, a főellenség rangjára hágott ! Mai nyilatkozata szerint két éve tudták már, hogy Ciprus a csőd felé tart, és nem tettek semmit !! Vártak míg az a kis állam csődbe megy, és a bankusok tisztára söprik...az utolsó petákig ! Erre játszottak ! ez az EU !!! És ha Putyin bátyuska közbe nem szól, meg is tették volna...de ezt már a múlthéten megpedzette O.V. - csak a mai Baroso nyilatkozat tette rá a hitelesítő pecsétet . és ezek után még szorosabbra húzhatjuk a gatyamadzagot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel és kalapáccsal raboltak ki egy zálogházat

Arany ékszereket loptak el ismeretlenek egy dunaújvárosi zálogházból. Tovább olvasom