Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Költöznie kell a Roma Sajtóközpontnak

Tíz év után, a VII. kerületi önkormányzat március elsejével kilakoltatja Nefelejcs utcai irodájából a Roma Sajtóközpontot - írja keddi számában a Népszava és a Népszabadság.
A költözés okáról a központ nem kapott információt - olvasható a Népszavában, azonban a lap az önkormányzattól úgy értesült, lejárt tízéves szerződésük, amelyet a kerület nem kívánt meghosszabbítani. Az RSK a döntésről a múlt hét végén szerzett tudomást, hivatalos értesítést nem kaptak, így szűk egy hetük maradt arra, hogy elköltöztessék a Kelet-Közép-Európában másfél évtizede elsőként megalakult, nemzetközileg is elismert szervezetet.

El kell költöztetniük többek közt a hazai cigányság történetének egyik legjelentősebb adatbázisát, az Európában is egyedülálló Roma Holokauszt archívumot - írja a Népszabadság.

Olvasóink írták

 • 2. dodó 2010. február 23. 21:18
  „Na, ezt talán nem törli ki!

  ""Az önkormányzat szerint ők nem álltak semmiféle jogviszonyban a [Horváth Áládár-féle] Roma Polgárjogi Alapítvánnyal, 2000-ben a Katolikus Cigány Misszióval kötöttek 60 napos + 6 hónapos bérleti szerződést, amiben kifejezetten kikötötték, hogy a misszió nem fogadhat be egyéb személyeket a bérleménybe. A Roma Sajtóközpont befogadásához a bérbeadó nem járult hozzá, szerintük nem is kérvényezte ezt senki."”
 • 1. flexsnake 2010. február 23. 10:14
  „huha, mekkora tragédia.

  ,,El kell költöztetniük többek közt a hazai cigányság történetének egyik legjelentősebb adatbázisát, az Európában is egyedülálló Roma Holokauszt archívumot "

  A másik jelentős adatbázis vagyis a büntetés végrehajtás rendszere nem költözik :)

  Ez a roma holokauszt még afrikában is egyedülálló, nyugodtan lehet azt mondani.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfürdő Fehérváron: Attila szíven döfte nejét

Az elhagyott férj tehetetlen dühében beváltotta életveszélyes fenyegetését. Csak remélni lehet, hogy áldozatai túlélik a brutális támadást. Tovább olvasom