Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kósa Lajosék biciklivel érkeznek

Kerékpárral indul Debrecenből Budapestre, az Országgyűlés alakuló ülésére Kósa Lajos és több más Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselő kedden. A mintegy 250 kilométeres távot két nap alatt tervezik megtenni, akciójukkal a kerékpáros közlekedés feltételei javításának fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.
Az esemény sajtómeghívójában - amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez - az olvasható, hogy Kósa Lajos, Debrecen 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője több hajdú-bihari képviselőtársával együtt kedd reggel kerékpárral indul Debrecenből, a Nagytemplom elől Budapestre, a parlament pénteki alakuló ülésére.

A mintegy 250 kilométeres távot két nap alatt tervezi megtenni - Kósa Lajos mellett - Tiba István, a balmazújvárosi, Tasó László, a hajdúhadházi, Arnóth Sándor, a püspökladányi választókerület országgyűlési képviselője és Szólláth Tibor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, aki területi listáról szerzett mandátumot.

Menet közben csatlakozik majd a kerékpározókhoz Fazekas Sándor, Karcag polgármestere, az új kormány vidékfejlesztési miniszterjelöltje. A hatfős csapat várhatóan szerdán érkezik a fővárosba, az Országház elé.

"Az akció célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros közlekedés feltételeinek, körülményeinek javítása fontos feladat nemcsak a városokon belül, hanem a települések között is, amely hozzájárulhat az ország turisztikai vonzerejének növeléséhez" - olvasható a meghívóban.

Olvasóink írták

  • 3. jozko 2010. május 11. 21:12
    „Ha dolgozni jár bringával-le a kalappal! Így a dolog öncélú és haszontalan. Katona koromban is rühelltem, amikor tábornokok egy gyakorlaton fél napig harcjármű vezetéssel szórakoztak, vagy a mesterlövész puskát bűvölték. Tegye mindenki a dolgát, lássa el a feladatát, amivel megbízták és amiért fizetik. Az ilye népszerűség-hajhászás nekem visszatetsző!”
  • 2. CsImre 2010. május 10. 17:18
    „Szép túra lesz, főleg, ha marad a nyugatias szél és a zivataros idő :) hajrá!”
  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2010. május 10. 16:56
    „Ha ekkora energiával rendelkeznek akkor inkább hozzánk jöjjenek el betonozni egy hétre. Annak legalább haszna is lenne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balla Irma-gyilkosság: 12 év fegyház az áldozat fiának

Tizenkét év fegyházra ítélte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság első fokon, nem jogerősen S. Sándort… Tovább olvasom