Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Kövér: a Jobbik igazi veszélyt a polgári táborra jelent

Úgy fogalmazott: "minden, a Fidesz helyett a Jobbikra leadott szavazat a jövő esélyét gyengíti".
A radikális Jobbik igazi veszélyt, fenyegetést a polgári, jobbközép táborra jelent - erről Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke beszélt a Magyar Nemzetben szombaton megjelent interjúban. Az ellenzéki politikus szerint a jelenlegi nemzetközi erőtérben és "a történelmünk legsúlyosabb válsága" közepette kifejezetten árt a jobbikos radikalizmus térnyerése. Úgy fogalmazott: "minden, a Fidesz helyett a Jobbikra leadott szavazat a jövő esélyét gyengíti". Szerinte bár az első pillanattól kezdve a szocialistáknak látszott az érdekeit szolgálni a Jobbik működése, de "a fagyi visszanyalt" és a júniusi EP-választáson a Jobbik megverte az MSZP-t a hagyományos észak- és kelet-magyarországi fellegváraiban.

Kövér László szerint az MSZP összeomlása független a Jobbik fellépésétől, "a radikális párt ugyanakkor ügyesen, bizonyos tekintetben profi módon használta ki az egyes országrészekben már szinte elviselhetetlen problémák nyomását". Leszögezte azonban, hogy a Jobbik egyszerű válaszaival szemben a megoldásokat, amelyek szerinte korántsem lesznek egyszerűek, csak a Fidesz nyújthatja az emberek gondjaira. Kövér László arra a kérdésre, hogy hányan lesznek újra a tavaszi választásokon jelöltek a jelenlegi parlamenti képviselők, illetve választókerületi elnökök közül, azt mondta: a jelenlegi választókerületi elnökök túlnyomó része az lesz. Hozzátette: a 2010-ben felálló jelöltjeik mintegy fele ma is egyéni kerületi vagy listás országgyűlési képviselő, a fennmaradó másik felének jelentős része polgármester vagy megyei közgyűlési elnök.

Molnár Oszkár edelényi polgármesterrel kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: ő nem tartozik azon választókerületi elnökök közé, akik jártak volna már meghallgatáson. Hozzátette: a napokban dől el, hogy a helyi választókerületi szervezet kit jelöl Edelényben és körzetében. Ugyancsak kérdésre, miszerint a Fidesz szövetségi rendszerébe tartozó KDNP, Nemzeti Fórum, Fidelitas, Lungo Drom vagy a kisgazdák politikusai várhatóan milyen mértékben kapnak bizalmat a polgári tábor aspiránsai között, azt mondta: a mostanihoz hasonló reprezentáció lehetőségét meg kell, hogy kapják. A szövetségeseink soraiból számos egyéni képviselőjelölt is kikerül - tette hozzá azzal, hogy az országos és megyei képviselő-jelölti listát jövő év elején szándékoznak összeállítani.

Olvasóink írták

119 hozzászólás
 • 119. kulcsar35 2009. december 05. 11:42
  „Kövér, te egy olyan állat vagy, ki tette a cigányokat, és sok magyart is földönfutóvá?
  A ti mocskos mszp-tek. Már 89-ben akaszteni kellett volna mindegyiket, de még mindig itt vannak, a libatolvaj, a lendvai, a mesterházi és a többi Szarházy.

  A jobbik veszélyt jelent? mit jelent a mocskos kommunista mszp? nem veszélyt, csak pusztitást, gyalázatot, mocskot, az ország kiárulását, SZÁZEZREK NINCSTELENSÉGÉT, brutális rendőrállatok, a személyi szbadság lábbal való tiprását, stb.stb.

  A pofádról nem sül le a bőr, igy nyilatkozni?

  A JOBBIK NEVÉT MEG AKKOR VEDD ...<moderálva> OK?”
 • 118. KovácsPistike 2009. november 01. 20:50
  „120. hozzászólás Rozsdás 2009.11.01. 20:08
  Ez hozzászólás volt, vagy viccnek szántad? :-)

  mszp=szdsz=mdf=jobbik

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  Vallás + erkölcs = jogrend és társadalmi közérzet alapja.
  Demokraták és szakmai tudás nélkül nincsenek demokratikus intézmények.

  Gyurcsány=Bajnai=Fico=Slota
  A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
  ..."a bolsevik egy olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel." (Wass Albert)
  Korrupció elleni harcot csak az hirdessen, aki nem korrupt!”
 • 117. Rozsdás 2009. november 01. 20:08
  „119. KovácsPistike 2009.11.01. 19:37

  Valami baj van a lemezjátszóval! Már egy hónapja hogy felakadt a tű!!
  Vagy az orvosnál értedted félre hogy "elmebeteg" és nem elmehet a beteg???”
 • 116. sima 2009. november 01. 19:10
  „Talán csak azok szavaznak a Jobbikra , akiknek elegük van az MSZP-ből és a Fidesz igérgetéseiből.
  A Fidesz ott rontotta el a dolgot , amikor a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon sunyi módon lepaktált az előző rendszer kiszolgálóival és a mai napig azzal hülyíti az embereket hogy elszámoltat és hogy ők mindent másképpen csinálnának. Ha ez igaz lenne , akkor már 1989-ben nyilvánossá tették volna az ügynöklistát ( vagy esetleg késöbb az Orbán kormány ideje alatt ) , de nem tették , pedig ők is kézhez kapták. Ennyit a hiteles parlamenti pártokról.
  http://www.mindentudas.hu/mindentudasegyeteme/20050429uta.html
  Ezeket az apróságokat Kövér László úr kifelejtette a nyilatkozatából.”
 • 115. samsung10 2009. november 01. 18:44
  „Kovács Pisti te vagy az aki az szdsz plakáton vigyorogsz balu bácsival ö már tudja a helyét te ?”
 • 114. KovácsPistike 2009. november 01. 18:06
  „114. hozzászólás florian71 2009.11.01. 15:59
  "Bodrogkeresztúr és a jereváni rádió"
  http://www.kulcsmagazin.hu/cikk.php?id=1492

  "Minikilátó 40 millióért"
  http://www.boon.hu/hirek/borsod-abauj-zemplen/cikk/minikilato-40-millioert/cn/news-20091004-07463006

  " bodrogkeresztúri kilátó le van papírozva"
  http://www.boon.hu/hirek/borsod-abauj-zemplen/cikk/a-bodrogkereszturi-kilato-le-van-papirozva/cn/news-20091005-08345922

  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."

  Várgesztesen egy másik pihenőhely beruházás is volt.
  A tóparti pihenőhely fejlesztése Várgesztesen
  Bruttó érték (Ft): 6 167 460,-
  Támogatási összeg (Ft): 5 000 000,-
  Nagyon pazar egy pihenőhely lehet 6 milláért! :-)”
 • 113. munkanélküli 2009. november 01. 17:22
  „Szükség van a Jobbikra! én biztos ő rájuk szavazok ! Elég volt Gyurcsányból,Bajnaiból, Orbánból!!Takarodjanak örökre !”
 • 112. florian71 2009. november 01. 15:59
  „Bodrogkeresztúr és a jereváni rádió
  Bodrogkeresztúr az elmúlt napokban a figyelem középpontjába került. A zempléni településen - egy kereskedelmi televízió híradása szerint - negyven centiméteres kilátót építettek majdnem negyvenmillió forintból, amit pályázaton nyertek. Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere lapunknak azt nyilatkozta, a hírnek ebben a formában nincs valóságtartalma, és egyszerűen nem érti, miért ez az alaptalan támadás? De mint mondja, a rossz hír szárnyakon jár, besározták húszévi munkánkat, lejáratták a települést.
  Májer József: Besározták húszévi munkánkat, lejáratták a települést.

  Nézzük az előzményeket: 2003-ban tizenhárom település fogott össze az Összefogással Tokaj Világörökségéért pályázati program megvalósítására. A program során tizenhat beruházás valósult meg, és ezeket 2007-ben át is adták. Az összefogásnak Bodrogkeresztúr is tevékeny részese volt, és az ma is. A településen két fejlesztés történt: egy használaton kívüli, leromlott állagú épületet turisztikai központtá alakítottak, a Dereszla domb tetején, a víztározók mellett pedig egy kilátópontot építettek.
  ,,A beruházás nettó összege 31 millió 980 ezer forint volt" - hangsúlyozta lapunknak Májer József. Hozzátette: ,,Nem kilátó építésére, hanem ,,a területen egy kijelölt pont" megépítésére és ,,a környék rendbetételére", ,,a kilátópont megközelítésének kiépítésére" nyertük az összeget. A kilátópont kivitelezése mintegy 11 millió forintba került. A fennmaradó - kevéssel több, mint - 20 millió forintból valósítottuk meg a környezet-rehabilitációt, 1000 négyzetméter út épült, és ugyancsak ez az összeg fedezte az ott található ősfenyves rekonstrukcióját, a terepkialakítást, a közösségi tér építését és éppen a vízmű védelmére, a régi helyett az új kerítés és kapu felállítását. Felszereltünk 15 táblát, facsemetéket ültettünk, elszállítottuk a kirándulóhelyről a törmeléket, kialakítottunk egy tűzrakó helyet."
  A polgármester sérelmezte azt is, hogy a szóban forgó tudósítás óta eltelt időszakban a médiumok egy része nem vette a fáradtságot, hogy tájékozódjon az ügyről, pedig ezt megtehették volna a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél is, ahol a tervek ismeretében döntöttek a beruházásról. A pályázat részletei pedig Bodrogkeresztúr honlapján is megtekinthetők.

  - Az mondják nekem, hogy ne játsszam a nyelvészt, és ne bűvészkedjek a számokkal. De nem én találtam ki a ,,kilátó" elnevezést, és nem én mondtam a negyvenmilliós bruttó összeget. Magát a helyet a köznyelv valóban kilátóként emlegeti, mert remek a kilátás a Bodrogzugra, ami Európai jelentőségű élővizes hely, fokozottan védett. Nem győzöm elégszer elmondani: a pályázatban egy kijelölt pont megépítése és a környék rendbetétele, a kilátópont megközelítésének kivitelezése szerepelt - és ez a polgármester zárómondata, mert rendkívüli képviselőtestületi ülésre siet, amit a kialakult helyzet miatt hívott össze.

  A Zemplénben, egy hegytetőn, a víztározó szomszédságában, pályázaton nyert pénzből, a környezetébe illeszkedő kilátópont, rendezett, kultúrált környezet várja a Világörökségben gyönyörködni vágyókat. A borvidék most mégsem ettől hangos. Nekünk pedig az egész történetről a szocializmus időszakának ,,jereváni rádiós" vicce jut eszünkbe, amely így hangzik: Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? - A hír igaz - közli a jereváni rádió -, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.”
 • 111. KovácsPistike 2009. november 01. 14:11
  „121. hozzászólás klj_54 2009.11.01. 13:20
  A számodra kedvezőtlen véleményt elfojtanád? :-)

  "6. klj_54 2009.10.31. 12:44
  Ha Orbánban volna picike nyoma is a tisztességnek, akkor követné Ferit a sunyiba!"
  Az orbánfóbiások valóban kezelésre szorulnak! :-)

  mszp=szdsz=mdf=jobbik
  Egyik kutya, a másik eb.

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."

  Várgesztesen egy másik pihenőhely beruházás is volt.
  A tóparti pihenőhely fejlesztése Várgesztesen
  Bruttó érték (Ft): 6 167 460,-
  Támogatási összeg (Ft): 5 000 000,-
  Nagyon pazar egy pihenőhely lehet 6 milláért! :-)”
 • 110. klj_54 2009. november 01. 13:20
  „KovácsPistike= moderátor!
  Ha nem így lenne, akkor az általa irkált szemetet már rég törölte volna.”
 • 109. theseus 2009. november 01. 11:12
  „Ez tetszik:

  "a fagyi visszanyalt" és a júniusi EP-választáson a Jobbik megverte az MSZP-t a hagyományos észak- és kelet-magyarországi fellegváraiban.

  Flexi: Gyurcsányt az MSZP érdemelte, nem a magyar nép. Ezt szerencsére már be is látta a bukott "baloldali" vezér. Néhány híve ugyan még visszasírja, ahogy Sztálint is megsiratták anno egyesek, de a történelem már túllépett rajtuk.”
 • 108. KovácsPistike 2009. november 01. 10:25
  „Flexire és az orbánfóbiával küszködő betegekre szerintem csak jó hatással lenne Ferenc testvérünk. :-)

  Radikálisok=mszp=szdsz=mdf=jobbik

  Demokrácia=demokraták+erkölcs
  Demokraták és szakmai tudás nélkül nincsenek demokratikus intézmények.
  Vallás + erkölcs = jogrend és társadalmi közérzet alapja.

  Gyurcsány=Bajnai=Fico=Slota
  A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
  Korrupció elleni harcot csak az hirdessen, aki nem korrupt!

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."

  Várgesztesen egy másik pihenőhely beruházás is volt.
  A tóparti pihenőhely fejlesztése Várgesztesen
  Bruttó érték (Ft): 6 167 460,-
  Támogatási összeg (Ft): 5 000 000,-
  Nagyon pazar egy pihenőhely lehet 6 milláért! :-)”
 • 107. flexsnake 2009. november 01. 10:08
  „4évre választanak tolvajt, most hogy azt mszpnek fidesznek van jobbiknak hívják, lényegtelen. Ez abból adódik hogy eredendően <moderálva..> a szavazati joggal rendelkezők. Hiszen ha nem lennének ...... élnének az állampolgári összefogással és a parlament szabályait változtatnák meg.
  Ha egy németet berakok egy szobába egyedül ott lesz egy óra múlva is és pontosan tudni fogja a szoba méreteit. Ha egy svájcit hagyok bent, az ott fog középen ülni merengve. A magyart nem találod bent, az ablak nyitva ő meg még a rézvezetéket is kivéste a falból. Mentalitás. Olyan a vezetés amilyet megérdemeltek. Ti gyurcsányt érdemlitek :)”
 • 106. Orfeusz 2009. november 01. 09:47
  „Kovács Pistike <moderálva>. Szóval JOBBIK kell, hogy féken tartsa a FIDESZ-e és ne hagyja elmszpsedni őket. Kövérnek a Jobbikban lenne a helye, ha valóban radikális lenne, de nála csak kellék a kemény duma és a hosszú haj.”
 • 105. maradando 2009. november 01. 02:04
  „Van annál nagyobb veszély mint ha Gurcsány Ferenc" kormányozna ? És a jobbik lenne ellenzékben ? Kövér egy héten belöl Khon-ra magyarositaná a nevét ! :-)”
 • 104. Sziszifusz 2009. november 01. 01:00
  „114. Jó éjt! (A konfrontációs felület Irán lesz!)”
 • 103. Rozsdás 2009. november 01. 00:56
  „Na jó éjt mindenkinek.
  Europa nem Amerika és nem törekszik a világ csendőr szerepére.
  Igaz hogy részt vállal belőlle de önálló lépést egy ideig nem fog tenni.
  Nem erre van berendezkedve és nem biztos az sem hogy kellő erövel rendelkezne egy Orosz vagy Kinai válaszcsapásra!!!!”
 • 102. Sziszifusz 2009. november 01. 00:42
  „110. Majd lesz általános mozgósítás, gyorsított kiképzés golyófogónak! A lakosság lélekszámát kreált vírusokkal is lehet csökkenteni, vagy a nemzőképes lakosság besorozásával és lelövetésével is, de a Bilderberg mind a kettőt célül tűzte ki (Georgia állam USA, kőtáblák, 500 milliós föld népesség)!”
 • 101. Rozsdás 2009. november 01. 00:34
  „Mivel nincs hadseregünk itt háború nem lesz!!!”
 • 100. Sziszifusz 2009. november 01. 00:29
  „108. Ehhez nem igazán kell prófétai látásmód! Csak figyelni kell a világsajtót Kínától az USA-ig. A folyamatokat gondosan előkészítették, és viszonylag minimálisan tértek el a tervtől. Jelenleg csak két alternatív lehetőség van. Vagy felbomlik az EU, vagy háború! A további események is borítékolhatóak a két lehetőség szálán végig futatva. Sok jót egyik sem kínál, de az EU felbomlásos variáció nekünk valamivel jobb lenne!”
119 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV leállhat Nyugat-Magyarországon

A társaság 12 vasútvonalát a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) venné át - írta szombati számában a… Tovább olvasom