Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Krejniker: Nem lesz tömeges kilakoltatás jövőre

A végrehajtói kamara elnöke szerint a végrehajtási törvény módosítása biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a végrehajtási eljárásokat.
Nem kell attól tartani, hogy jövőre tömegek kerülnek az utcára - mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek.

Krejniker Miklós a lap szombati számában elmondta: az idén megközelítőleg kétszáz kilakoltatást foganatosítottak a végrehajtók, s minden jel arra mutat, hogy az eddig elfogadott adósmentő intézkedések miatt ez a szám jövőre sem változik majd. Jogszabály határozza meg, hogy a bankok mennyi hitelfedezetül felajánlott lakást verhetnek dobra, jövőre a pénzintézetek az ingatlanok három százalékának elárverezését kezdeményezhetik - emlékeztetett -, s az otthonokat a nemzeti eszközkezelő társaság is megvásárolhatja.

A végrehajtói kamara elnöke szerint a végrehajtási törvény nemrégiben elfogadott módosítása biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a végrehajtási eljárásokat. A legfontosabb újdonság, hogy a végrehajtók márciustól kizárólag az interneten értékesíthetik a meghirdetett lakásokat. Az új szabály megszünteti a visszaélés lehetőségét - mondta.

Olvasóink írták

 • 8. santaclaus29 2011. december 31. 12:21
  „4. igazságkereső 2011.12.31. 10:08

  Azért ha végre és végleg befejeződne a fiskális spekuláció, a multikulturális simli, lehet,hogy egyetlen kilakoltatásra sem kerülne sor

  MINDEN TISZTELETEM MELLETT-EZT FELEJTSD MÁR EL....IMF 3% KAMAT...DKJEGY 9-10 %...A SZAKÉRTŐK A NÉP VÉRÉBŐL EZER MILLIÁRDOKAT DOBNAK KI MAYGARVIRTUSBÓL.KAMATRA!!!!!!....LEÍRNÁM-HOGY MIK IS ŐK...DE KIMODERÁLNÁNAK.....EGY BIZTOS..SZAKMAI HOZZÁÉRTÉSÜK A BÉKA FENEKÉT SEM KÖZELÍTI ..ALULRÓL.”
 • 7. Power 2011. december 31. 11:19
  „Devizahiteles "képviselőink" saját jólétükért minden jogszabályt megszavaznak, de a saját butaságukért felelősséget nem vállalnak. Támogassuk a felelőtlen devizahiteleseket, a munkával szerzett jövedelmek banki kamatait pedig adóztassuk meg...”
 • 6. deszkás 2011. december 31. 10:42
  „Krejniker úr ön a jogszabályoknak hisz amit egy óra alatt meglehet változtatni vagy azt egészen másként értelmezni ??? Úgy kell nekünk. Az a baj nem a 10-ről talpraesett "jogalkotóink" vannak.”
 • 5. KamuNeni 2011. december 31. 10:18
  „Szerintem 200 az mar tomeges kilakoltatas. Lehet hogy o szerintuk mas szamit tomegesnek. 200 az kb 600-1200 emebert erint. Tehat annyi lett otthontalan eredmenykent. 1200 pedig mar joval tomeges folott van.”
 • 4. igazságkereső 2011. december 31. 10:08
  „Azért ha végre és végleg befejeződne a fiskális spekuláció, a multikulturális simli, lehet,hogy egyetlen kilakoltatásra sem kerülne sor. Ha végre illetékesek elgondolkodnának azon, hogy munkanélküliként, teljes pénzügyi ellátatlanság miatt miként lehetne a folyamatosan emelkedő szolgáltatási számlákat fizetni, akkor talán könnyedén rájöhetnének arra is,hogy az emberek egy igen jelentős részét talán helyzetbe kellene hozni, mert az országunkban zajló pénzügyi események tőlünk teljesen függetlenné, önjáróvá váltak! Talán ezért is kellene a kilakoltatást még további két évre teljesen megtiltani és a kormánynak is lenne lélegzetvételnyi ideje arra, hogy átgondolja mindazokat a tennivalókat,amelyek sürgős korrekcióra szorulnak,mert a 8 év pénzügypolitikája teljesen kiüresítette úgy az emberek nagy többségét, mint a központi büdzsét! Erről kell most beszélni, írni, mert a polgárok ezt önmagukban megoldani egészen biztos, hogy nem tudják és ezért utcára rakni őket, hát szóval....”
 • 3. LukSzusz 2011. december 31. 08:46
  „Már úgy is jól megszedték magukat a végrehajtők,"törvényesen"”
 • 2. gorgó 2011. december 31. 08:16
  „...csak szépen, sorban, egyenként. Nem kell tömegesen. Év végére sorra kerül mindenki. Nem kell sietni.”
 • 1. santaclaus29 2011. december 31. 06:53
  „kis optimista...leygen így---de...ha a ft kamatai go to 8-9%....akkor a ft hitelesek is bajba kerülnek....a devizahitelesekről már nem is beszélek....közel dupla részletérték????????szakértők megcsinálták!,,,,<moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor levelet írt Barrosónak az MNB-törvény elfogadásáról

Orbán Viktor pénteken levélben tájékoztatta José Manuel Barrosót arról, hogy az Országgyűlés elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt. Tovább olvasom