Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Lázár: van, akinek nem éri meg visszalépni

Egy vékony réteg számára nem éri meg visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe - jelentette ki a köztévében a fidesz frakcióvezetője, aki szerint eza magas jövedelműek egy részét érinti. Lázár János leszögezte: világos, átlátható nyugdíjrendszert akarnak. Olyat, mely önfenntartó, és nem engedik hitelből finanszírozni a kifizetéseket.
A politikus szerint az érintett, vékony rétegnek azt kell mérlegelni, hogy az állami nyugdíjrendszer szociális alapú, azaz nem fog annyi nyugdíjat adni nekik, mint amennyi járulékot ők az évek alatt befizettek.

Az állam nem tűnhet el, míg egy kockázati tőkealap igen – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyen garanciát kapnak az állami rendszerbe visszalépők.

Úgy vélte: a magány-nyugdíjpénztári tagokat megkárosították, mert ha megtakarításaikat állampapírban tartották volna, akkor most mintegy 500 milliárd forinttal nagyobb lenne a vagyonuk. Egyébként azt állította: 2009-ben a Népszabadságban a magányugdíjpénztárakról azt írták, hogy ez egy működésképtelen rendszer.

A fideszes politikus leszögezte: világos, átlátható nyugdíjrendszert akarnak. Olyat, mely önfenntartó, és nem engedik hitelből finanszírozni a kifizetéseket.

Arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Lengyelország Brüsszelben áttörést ért el a nyugdíjreform elszámolhatóságát illetően, Lázár János azt mondta: a lengyelek más helyzetben vannak, mint mi, hiszen ott a GDP-hez viszonyított államadósság 55 százalék, míg nálunk ez a ráta 80 százalék feletti - írta a Hirado.hu.

Olvasóink írták

 • 15. bambinaXX 2010. december 15. 04:01
  „az öngondoskodásról szólt a magánnyugdíj. szép jövő: elveszik...
  fair az volna, ha a vissza nem lépőknek nem kelle befizetni a 24%-ot. vagy legalább nem ennyit!
  és tudatosulna végre, hogy segély után nem járna ny.díj! van 1réteg, amely csak a hasznát lesi, dolgozni nem szeret...
  egyetértek janokával (10): felháborító, hogy vannak, akik 40évesen ny.díjba mehetnek! ezért van ilyen kevés rendőr az utcán pl. cserepes környékén éjjel-nappal járőrözhetnének, és akár a belvárosban is..
  Rengetegen vették meg a rokkantny.díjukat - ezekkel is kezdeni kéne valamit!!! persze azt ellenőrizni durva, hogy vkinek kinőtt-e a lába...”
 • 14. allegro 2010. december 14. 22:04
  „A majd 13 év alatt lehet, hogy nem olyan sok ami összegyúlt egy átlag magánnyugdíjpénztári számlán, de éppen ez az az összeg, ami már évről évre kamatoztatva és rendszeresen hozzátéve már szép összeget tud kamatoztatni. Mondta olyan sokszor Dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó, hogy miért kezdjünk kis összegekkel már korán takarékoskodni. Éppen most vennék el tőlünk...amikor már látszata is lenne a hozamoknak, hogy azt lenyúlják, stb. államadósság törlesztésre, amihez nem túl sok köze van egy átlagpolgárnak. Más módon kellene azt kigazdálkodni!
  Persze, ha már így áll, az állam helyében még fialtatnám a behajtott összegeket, de bizonyára ezt már kiszámolta valaki...
  Mindazonáltal sokkal jobban szeretném, ha nekem kamatozna a sok év alatt téglánként összerakott kis summa, ami most már látványosabban növekedhetne az én számlámon is!
  Mert tíz év gyűjtögetés alatt nincs látszata semminek, ezt már más biztosítónál is megtapasztaltam, ám azt követően talán mégis,”
 • 13. lisa01 2010. december 14. 19:57
  „Az állam is nagyon megbízható! Lásd Görögország, Izland, Írország, Portugália.”
 • 12. lisa01 2010. december 14. 19:54
  „Nyugodtan lehetne csökkenteni a nyugdíjak összegét, ha valaki minimálbérből tart el gyermekeket, akkor gondolom a nemzeti együttműködés alapján elvárható lenne a nyugdíjasoktól, hogy megelégedjenek a minimálbér összegével. Úgy tudom, hogy az átlagnyugdíj jócskán 80.000 Ft fölött van. Érdekes, hogy a költségvetés nehéz helyzetben van, de a legjobban keresők szja-t drasztikusan csökkentették,gondolom ez szintén belefér a nemzeti együttműködésbe.”
 • 11. t11 2010. december 14. 19:39
  „10. vagy talán nem kellene ez a 740 miliárdba kerülő adócsökkentés”
 • 10. janoka 2010. december 14. 19:04
  „Igen ezt is maguknak találták ki!
  Miért nem a nyugdíjon takarítanak meg milliárdokat?
  Hogyan ? Talán nem kellene a nyugdíj mellet dolgozni vagy nyugdíj vagy munka, kell a hely a fiataloknak és nem a segélyt kell fizetni! Vagy miért kap a 40-45évesen nyugdíjba vonuló vámosok ,határőrök,rendőröknek 150ezer és e fölötti összeget fizetni? Mehetnek a szakmába dolgozni ha már ott alkalmatlanok és ha tényleges nyugdíjkorú lesz majd kap kicsit kiemelt összeget vagy esetleg 5-év kor kedvezményt!Mindegyik dolgozik vagy sofőr vagy biztonsági őr de dolgozik és dupla jövedelme van. Csak számolni kell és rájöhetnek mekkora megtakarítást lehet elérni.
  Csoda hogy nem lesz miből fizetni ilyen összegeket , a magánynyugdíjból vissza kényszerített állampolgárok pénze meddig elég? egy két hónapi nyugdíj fizetésre és utána mit vesznek el?
  Öngondoskodás így? utána lenyúlják? Ne fizessünk nyugdíjjárulékot legyen a dolgozóé és takarítson meg magának.Most fizetünk másoknak nekünk meg majd az marad ami a kiscsikó anyjából kicsúszott!!”
 • 9. karaly 2010. december 14. 15:28
  „7. MD2009 2010.12.14. 14:31

  Bocs, de szerintem sántít a hasonlatod. A felsoroltakat előállították, termelték, feldolgozták stb. Itt csak kezelik, befektetik, brókerkednek a pénzeddel, de igazi hasznot nem termelnek neked, ők viszont a kezelési költségből jól elvannak.
  Az a baj, hogy ez is már pártszimpátia alapján megy itt mint minden Magyarországon.”
 • 8. tótkomlósi 2010. december 14. 15:10
  „Érdekes, a zorbán meg a lázár meg a navracsics nem vett részt a szavazáson!
  Azért ez már vérlázító!

  Ha maradsz a magánnyögdíjnál akkor nem kaphatsz állami nyögdíjat sem!

  Tetszik nem tetszik visszalépsz vagy éhendöglessz, mert annyi pénzed nincs, hogy a magánba annyit tegyél, hogy abból megélhess, ha megéred a nyögdíjat!

  Ezt is maguknak találták ki!

  Kíváncsi lennék rá, hogy a kutyákból hányan lépnek vissza az államiba???????”
 • 7. MD2009 2010. december 14. 14:31
  „karaly 2010.12.14. 13:44

  Érdekes a hozzállásod. Az, hogy a benzin 358 Ft (míg az előállítása kb 90 Ft), vagy a tejfel 80 Ft (előállítás kb 20 Ft)...stb,stb, az nemzavar. A lényeg: senki nem dolgozik ingyen, miért ez bánt téged, hogy a pénztárak költségeket számolnak fel? Küzdj a kenyér, a benzin, a tej, a szalámi, az áram, a gáz áráért inkább. Az sokkal lényegesebb.”
 • 6. tintasbarns 2010. december 14. 14:02
  „Lázár <moderálva> semmihez sem ért akár Orbán azt csinálják amit mondanak nekik.”
 • 5. Natasha 2010. december 14. 13:57
  „12 éve magánnyugdíjpénztári tag vagyok és alkalmazott. A számlán összegyűjtött pénzemet nem adom az államnak csak azért mert ők felelőtlenül elherdálták az állami pénzeket. Nem azoktól sajnálom a nyugdíjat akik valóban ledolgozták a sok-sok évet, hogy utána nyugdíjba tudjanak menni, illetve azoktól sem sajnálom, akik VALÓBAN rokkantnyugdíjasok. A többitől, akinek bűzlik a munka és inkább megvásárolják a rokkantnyugdíjra való jogosultságot, illetve sorba állnak különböző segélyekért, na azoktól sajnálom.”
 • 4. karaly 2010. december 14. 13:44
  „Érdekes módon bőszen tiltakoznak az államiba terelés ellen a nyugdíjbiztosítók, még pénzt is költenek az ellenreklámra. Miért? Nem az Ő pénzük. Vagy talán a zsíros haszon fog nekik hiányozni, amit működési költség címén emelnek le és abból él jól a menedzsergárda?
  Sajnálom, menjenek el kapálni.”
 • 3. N.P. 2010. december 14. 13:42
  „Ezeknek az egyike: Lázár.”
 • 2. frakk 2010. december 14. 13:33
  „Országosan 1000- 5000 embernek nem fogja megérni a visszalépés. Az első 100 milliárdosnak semmiképp.
  Rajtuk kívül van még tér az 5000-ig. És aki tud gondolkodni, rájöhet, ismét kinek kedveznek, kiket akarnak a többiektől leválasztani. 10 év múlva a magán nyugdíjak évi 100 -200%-s hasznot fognak termelni, de addigra már csak a szűk körnek.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. december 14. 13:18
  „Lézer Jánosnak igaza van: "Az állam nem tűnhet el". Csak éppen majd 30-50 év alatt minden évben 3szor úgy csűri-csavarja a szabályokat, hogy ő sem ad egy fillér nyugdíjat sem. Nem rég történt egy olyan, hogy egy hivatalban levő miniszterelnök (GyF) hozott egy 5éves adócsökkentési TÖRVÉNYt, amit aztán pár hónap múlva ő maga törölt el és csinált egy azonnali adóemelést. Akkor most ezeknek miért higgyünk, hogy majd 40 év múlva mit kapunk és mit nem? (Megmondom: SEMMIT sem.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták az ország karácsonyfáját

Kivágták az ország karácsonyfáját kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorvátiban. A 15-16… Tovább olvasom