Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Leállt a húsipar Gyöngyösön

Leállt a termelés a Gyöngyösi Húsipari Kft.-nél; a cég valamennyi dolgozóját elküldi - közölte kedden a heol.hu Heves megyei hírportál.
A vágóhíd dolgozói arról tájékoztatták a honlapot, hogy szinte semmi nem valósult meg azokból a fejlesztő beruházásokból, amiket a cég a fél évvel ezelőtti indulásakor ígért.
A tervezettel ellentétben a Gyöngyösi Húsipari Kft.-nél a dolgozók létszámát sem tudták növelni.
A heol értesülése szerint a vágóhídon már csaknem egy hónapja állnak a gépsorok, az emberek nem dolgoznak, mert az üzemeltető közüzemi tartozása miatt a vágóhíd húsmarhák feldolgozásával foglalkozó részlegén kikapcsolták a gázszolgáltatást.
Informátoruktól úgy tudják, hogy valamennyi alkalmazottnak felmondtak, ugyanakkor felajánlották azt a lehetőséget, hogy jelentkezzenek egy veszprémi kft.-nél, ahol külföldi munkát tudnak biztosítani nekik.
Az elküldött munkásokkal állítólag szerdán íratják alá a felmondási szerződéseket. Ugyanakkor a társaság vezetősége egyetlen telefonra sem válaszol - közli a heol.hu.
A Gyöngyösi Húsipari Kft. saját weboldala szerint a cég 2008-ban alakult, a L.A.C. Holding cégcsoport tagjaként.
A magyar tulajdonú társaság, a megvásárolt üzem az iparszerű vágóhídi tevékenység és marhahús feldolgozás több mint fél évszázados hagyományát folytatja Gyöngyösön - tudatják.
A műszakonként 120 marha vágására és feldolgozására alkalmas üzem 2,4 hektár alapterületen működik. A vágó, csontozó és daraboló üzemrész mellett 1.000 tonnás tárolókapacitású hűtőházzal is rendelkezik.
A társaság hivatalos weboldalán megadott telefonszámán az MTI hívására sem jelentkezett senki, illetve a L.A.C. holding sem adott tájékoztatást.
Ugyanakkor az MTI úgy értesült, hogy mintegy 40 embert foglalkoztat, vagy foglalkoztatott a társaság.Olvasóink írták

  • 1. maradando 2009. június 09. 17:28
    „A szíve állna le annak aki idáig engedte fajulni a mezőgazdaság,és vele a húsípar tönkretételét !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szlovák-magyar együttműködésre alapozó pártot alapítanak

Új, a szlovák-magyar kooperációra épülő, szlovák politikusokat és választókat is megszólító párt… Tovább olvasom