Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Letölthető a DirectX 9.0 végleges változata

A Microsoft honlapján megjelent a Windows-okban használatos DirectX multimédiás alkalmazás programozási felület legújabb, 9.0-s változatának végleges verziója.
A DirectX lehetővé teszi a multimédiás alkalmazások és játékok fejlesztői számára, hogy szoftvereiket anélkül készíthessék el, hogy a piacon elérhető számtalan video- és hangkártyávaé, vagy játékvezérlővel külön-külön meg kellene oldaniuk a kompatibilitást. Egy DirectX-re írt programot elvileg bármilyen olyan hardveren futtatni lehet, amely kompatibilis az 1995 óta a Windows-ok részét képező technológiával. Bár az új változat minden téren újításokat tartalmaz az előző DirectX-ekhez képest, a legfontosabbak a 3 dimenziós látványban nyújtott újdonságai.

A DirectX 9.0-t Windows 98/Me/2000/XP operációs rendszerekre lehet telepíteni (a magyar változathoz szánt telepítő egyelőre nem jelent meg). Mivel a DirectX egy rendszerkomponens, uninstallálni a későbbiekben nem lehet, ezért az esetleges problémák elkerülése végett a Microsoft a Windows Me/XP operációs rendszerek használóinak a telepítés előtt rendszer-visszaállítási pont (system restore point) elkészítését ajánlja (ez a lehetőség más Windows-verziók esetében nem érhető el). Bár a 9.0-s DirectX kompatibilis a korábbi változatokkal - tehát a régebbi alkalmazások is futnak rajta - egyes esetekben szükség lehet a video-, hangkártyákhoz, vagy játékirányító eszközök legfrissebb meghajtóprogramjának telepítésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar akcentussal a film fellegvárában

Akik ismerik az amerikai filmvilágban, Csaba Lucas néven ismerik. Győrött a Révai-gimnáziumban az… Tovább olvasom