Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

LMP: Orbán egypártrendszert épít

Jávor Benedek szerint kormányfő húsz-harminc évre tervezi saját politikáját.
Az LMP szerint a miniszterelnök a valóságtól elrugaszkodva félkatonai egypártrendszer kialakítására törekszik.

Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakcióvezetője ezt az Orbán Viktor által a nagyköveti értekezleten elmondottakra reagálva közölte szerdán.

Jávor Benedek szerint a kormányfő húsz-harminc évre tervezi saját politikáját. Az ellenzéki politikus hozzátette: a félkatonai egypártrendszer kialakítására való törekvést jelzi Orbán Viktor azon kijelentése a nagyköveteknek, hogy jó eredményt "csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni".

Az LMP frakcióvezetője a magyar válságkezelésről szólva azt mondta: a kormány teljesítménye kirívóan sikertelen, az ország gazdasága ugyanis lényegesen rosszabb állapotban van, mint a régiós országoké vagy az Európai Unió 27 tagállamának többségéé.

Jávor Benedek "ellenségképgyártásként" értékelte a miniszterelnök azon kijelentését, hogy a Nemzetközi Valutaalap vagy más pénzügyi szervezetek nyomása ellenére a kabinet nem kíván hozzányúlni a nyugdíjakhoz. Az LMP-s politikus közölte: ilyen igény nem fogalmazódott meg a nemzetközi szervezetek részéről, a kormány tehát "ördögöt fest a falra".

Szerinte a magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságát a kormány elmúlt kétéves "szakmaiatlan" döntései okozták, a többi közt a "nyugdíj-einstand". Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a kabinet - saját korábbi ígéretével ellentétben - nem hozta létre az állami egyéni nyugdíjszámlákat.

A képviselő különösnek tartotta, hogy a kormányfő "visszafogottan emlékezett meg arról a nemzetközi helyzetről, amiben Magyarország jelenleg van". Arról, hogy szinte teljesen elvesztette érdekérvényesítő képességét, és olyan konfliktuszónába került, ahol sem a határon belül és kívül élő magyarok, sem a gazdaság érdekét nem tudja hatékonyan képviselni - fogalmazott Jávor Benedek.

Orbán Viktor szerdán, a nagykövetek számára tartott értekezleten egyebek mellett azt mondta: a tehermegosztás politikája nem fog eltűnni a magyar nemzetstratégiából, ezért az ország külképviselet-vezetőinek nem védekezniük kell, amikor erről kérdezik őket külföldön.

Olvasóink írták

  • 3. nanemaaa 2012. augusztus 22. 22:10
    „Mert mit építsen? Háza már kész, alcsúti fociakadémia halad, új korona nem kell, jó a régi. Mégis csak egy szerény ember. <moderálva> nem sok ilyet láthatsz.”
  • 2. Mozimasiniszta 2012. augusztus 22. 21:19
    „Tudtam, csak nem sejtettem...na, hogy nem szerepel a LoMPos brigád a harmincéves tervben ? kutya aki bánja...”
  • 1. Queenmargareth 2012. augusztus 22. 17:24
    „Jaj, Te, hát már kiépítette!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpikonok jutalmazása: rábólintott a kormány a MOB előterjesztésére

Az aranyérmesek 35 millió, a második helyezettek 25, a bronzérmesek pedig 20 millió forintot kapnak. Tovább olvasom