Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Már dolgozik a minisztérium az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén

Az Emmi első féléves tervei között szerepel, hogy megoldást találjon a hétvégék, a nyári és téli szünet alatti ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésére.
Már dolgozik a szaktárca azon, hogy miként terjeszthető ki az ingyenes gyermekétkeztetés a hétvégékre, valamint az évközi tanulmányi szünetekre, és készül az előterjesztés arról is, hogy a jelenleginél több gyermek vehesse igénybe - írta szombati cikkében a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) első féléves tervei között szerepel, hogy megoldást találjon a hétvégék, a nyári és téli szünet alatti ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésére, figyelemmel a szükséges költségvetési források vizsgálatára is - közölte az újsággal a szaktárca.

Hozzátették: jelenleg a költségvetés csak a nyári időszakra biztosít címzett támogatást a települési önkormányzatoknak a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésére, de egyes helyhatóságoknak most is lehetőségük van arra, hogy - önerőből vagy egyéb forrásból - máskor is biztosítsák a szolgáltatást.
Még év elején elkészül a szociális nyári gyermekétkeztetés támogatásáról szóló miniszteri rendelet is. Leszögezték: az egy rászoruló gyermekre jutó támogatás napi összegén nem kívánnak változtatni, azonban - a tavaly előtti 110 és a tavalyi 120 ezer után - idén várhatóan 124 ezren részesülhetnek ingyenes ebédben a nyári szünetben, miután a költségvetés a tavalyihoz képest 360 millió forinttal több, hárommilliárd forintos forrást különített el erre a célra a települési önkormányzatok támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten megdőlt az éjszakai melegrekord

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, ennek nyomán csapadékos, enyhe volt az éjszaka. Tovább olvasom