Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Már írják a 2011-es költségvetést

A 2011-es költségvetés tervezése megkezdődött, az előkészítő szakmai munka folyamatban van - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Népszabadsággal.
A napilap szerint ez a választ arra a kérdésükre kapták, hogy kiküldték-e a tárcáknak a jövő évi büdzsé tervezési köriratát, illetve a dokumentum - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - megjelenik-e a minisztérium honlapján. A Népszabadság pénteki számában megjelent cikk rámutat, hogy ez idén eddig sehol sem volt fellelhető, pedig az előző években július vége táján közzétette azt az ezért felelős tárca. A válasz azonban erre a kérdésre nem tért ki.

Dátum szerint egyébként nincs késésben a kormány, mert egy pár hónapja elfogadott törvénymódosítással lehetővé tették, hogy a választások évében egy hónappal tovább csúszhasson a költségvetési törvényjavaslat előkészítése - ismerteti a lap.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2010. augusztus 27. 17:38
  „"pedig az előző években július vége táján közzétette azt az ezért felelős tárca. "
  2009-ben talán igen, de amit 2008-ban tettek közzé, annak nem sok köze lett a valósághoz. Még az is megbukott 2 hét alatt, amit december közepén fogadtak el. Nem is csoda, íme:2008-09-30 (azaz szeptember 30) Elkészítette a Pénzügyminisztérium a jövő évi költségvetési tervezetét. A fő számokat tartalmazó törvénytervezetet Veres János pénzügyminiszter tegnap a jól ismert bivalybőr táskában vitte el a Parlamentbe, és nyújtotta át Szili Katalin házelnöknek.(...) A kormány a jövő évi büdzsét 3,0 százalékos GDP-bővülés és 4,3 százalékos infláció figyelembe vételével állította össze. (...) - Az óvatosság és a konzervatív tervezés jellemzi a jövő évi költségvetés fő számait - mondta el a pénzügyminiszter. - Jövőre az ideinél gyorsabban nő a gazdaság, emelkednek a nyugdíjak és a reálbérek. Nő a fogyasztás, és csökken az infláció, valamint az államháztartás hiánya is - állította Veres János. 6,8 százalékos nettó béremelés A minisztérium szerint jövőre átlagosan ennyivel kapunk több fizetést.Nyugdíjak: 5,6 százalék A legalább ekkora nyugdíjemelés biztos: ennek mértékét a törvények bebetonozták.(......) hehehehehehe- bebetonozták, ez jó - ismerve, hogy mi is történt tavaly a nyugdíjakkal, a bérekkel, a gazdasággal, meg az egésszel ....http://movie.blogter.hu/297609/2009_evi_koltsegvetes_tervezete”
 • 3. deszkás 2010. augusztus 27. 14:19
  „Na várjuk meg azt a bébit.Tehetségről beszélni húsz(!) év után?”
 • 2. 4Angel 2010. augusztus 27. 09:21
  „Remélem most a kis ember is jó jár mert eddig nem jártunk jó :(((”
 • 1. unknown 2010. augusztus 27. 08:22
  „Mélységesen gyomorforgató ez az aggodalom a Népszabadság részéről, hogy úgy megy-e minden, mint a tökéletes szocialoista kormány alatt. Ne aggódjatok fiúk! Nem csak külföldre lehet menni, de idehaza is maradtak rajtatok kívül hozzáértő tisztességes értelmiségiek, akik képesek lesznek összehozni egy költségvetést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosabb ítéletet kért az ügyészség Zuschlag-ügyben

Az első fokon megállapítottnál nagyobb mértékű vagyon elkobzását is indokoltnak tartaná Zuschlag János volt képviselő esetében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. Tovább olvasom