Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

MÁV: már Miskolcon és Rákoson is tudják fogadni a vonatokat

Javult a vasúti közlekedés helyzete néhol, így jobbak a közlekedés feltételei. Így például a miskolci Tiszai pályaudvarra már érkeznek vonatok és indítanak is, többnyire Bz-motorvonatokat. Rákoson sem akadályozzák sztrájkolók a vasúti forgalmat, így Hatvan, illetve Újszász felől közlekednek a vonatok - tájékoztatott a MÁV szombaton.
A cég közleménye szerint a szegedi vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek, és onnan térnek vissza Kiskundorozsmára, általában kétóránként. Onnan Szegedre autóbuszokkal utazhatnak tovább az utasok. A még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiányában - miután a VDSzSz nem fogadta el a MÁV ajánlatát - továbbra is bizonytalan és kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés. A vasúttársaság a lehetőségeihez képest, ahol a vasútüzem-biztonsági feltételek megteremtődnek, közlekedteti a vonatokat, így segíti a hazatérők eljutását - fogalmaz a MÁV.

A forgalomirányítók többsége és a valamennyi mozdonyvezető munkába állt. A MÁV-START Zrt-nél dolgozó, összesen 1149 munkára vezényelt munkavállaló (jegyvizsgáló, műszaki kocsivizsgáló, pénztáros) közül a mai napon 262-en sztrájkolnak, 887-en dolgoznak. A MÁV Zrt. 2167 forgalomirányítója közül csupán 69 munkavállaló sztrájkol országszerte. A MÁV Cargo Zrt. tehervonatai zavartalanul közlekednek az egész területen - közölte a MÁV.

A MÁV és VDSzSz szombat délután öt órakor folytatja az egyeztető tárgyalást. A vasúttársaság bízik abban, hogy a szakszervezet átgondolja eddigi állásfoglalását, s ha nem szünteti be a sztrájkot, legalább a még elégséges szolgáltatásokhoz (napi 724 vonat közlekedése) hozzájárul. A vasúttársaság konstruktív magatartásával segíti elő a megállapodást - fogalmazott a cég. Ugyanakkor a MÁV jelzi, hogy az irreális követeléseket továbbra sem áll módjában teljesíteni, mert a követelések megalapozatlanok jogi és gazdasági értelemben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büntetőejárást indult Illés Zoltán ellen

Terézváros Önkormányzata pénteken magánvádas büntetőeljárást indított Illés Zoltán, a VI. kerületi… Tovább olvasom