Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Medián: óriási Fidesz-előny, bejutna az SZDSZ

Az SZDSZ hat százalékos támogatottságát mérte, a választani tudó biztos szavazók körében a Medián egy az SZDSZ megrendelésre készített 3000 fős felmérésben. Ugyanebben a körben az MSZP -nél 30, a Fidesznél 58 százalékos támogatottságot mért a Medián, míg az MDF-re a biztosan választani tudó szavazók 3 százaléka voksolna.
Az SZDSZ hat százalékos támogatottságát mérte, a választani tudó biztos szavazók körében a Medián egy az SZDSZ megrendelésre készített 3000 fős felmérésben. Ugyanebben a körben az MSZP -nél 30, a Fidesznél 58 százalékos támogatottságot mért a Medián, míg az MDF-re a biztosan választani tudó szavazók 3 százaléka voksolna. A kutatás szerint a teljes népességen belül 42 százalék jelenlegi formájában támogatja a reformokat, és csak a lakosság hét százaléka utasítja el teljesen.

A júniusi felmérés szerint a teljes népesség körében is a Fideszé a legnagyobb támogatottság 40 százalékkal, az MSZP 21 százalékon áll ebben a körben, az SZDSZ és az MDF 4-4 százalékot kapott.

A péntek délelőtt nyilvánosságra hozott felmérés alapján az SZDSZ szavazók 65 százaléka látja úgy, hogy szükség van a reformokra, 29 százalék mondja azt, hogy kell változás, de nem a jelenlegi formában és hét százalék látja úgy, hogy nincs szükség reformokra. A teljesen elutasítók aránya hét százalékos a teljes népesség arányában is, ebben a körben 42 százalék látja úgy, hogy szükség van a reformokra, és 48 százalék mondja azt, hogy kell a reform, de más formában.

A Medián kimutatása szerint az emberek többsége úgy látja, hogy az egészségügy területén van szükség leginkább reformokra, második helyen az állami költségvetést és az állami pénzügyeket említették, ezt az adórendszer követi, a legkevésbé pedig a honvédelemnél tartják szükségesnek a változtatást.

Az SZDSZ szavazók túlnyomó többsége, 80 százaléka szerint a kormánykoalíció együtt marad 2010-ig, a teljes népesség körében azonban csak 65 százalék az arányuk, az idő előtti szétválásban 24 százalék hisz, míg 12 százalékos azoknak az aránya, akik nem tudják.

hirado.hu/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics Natasa és párja: szerelem – nem első látásra

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Janics Natasa és párja, Csányi Szilárd így együtt még nem jelent meg a… Tovább olvasom