Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megint megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok tekintetében - írta az Új Dunántúli Napló hétfőn.
A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést - a döntést a Fővárosi Bíróság (FB) jogszerűnek minősítette - a cég nem hajtotta végre.

A hatóság azt kifogásolta, hogy az önkormányzati tulajdonú társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét azzal, hogy különböző belépőárakat alkalmaz a magyar és más európai uniós állam külföldi nyugdíjasai tekintetében, a kedvezményt pedig csak magyar nyugdíjasigazolvány megléte esetén teszi lehetővé.

Horváth Sándor, a gyógyfürdő vezérigazgatója azt közölte: nincs eszközük a számtalan külföldi nyugdíjasigazolvány felismerésére, ráadásul ilyen igazolvány nincs is minden tagállamban. Úgy vélte, megoldást az egységes európai uniós nyugdíjasigazolvány jelentene.

Kéri Ádám, a hatóság jogásza szerint a társaság a jövőben újabb milliós büntetésekre számíthat, mert az FB döntését követően is több külföldi nyugdíjas fordult hozzájuk az eltérő belépőárak miatt - olvasható a baranyai napilapban.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2010. július 19. 17:49
    „Tetszik: a külföldi nyugdijasok! Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság! Talán a KÜLFÖLDI közlekedési birságok kiszabásában és főleg behajtásában miért ilyen feledékenyek? Mert itt a hazaiakat büntetik! Vagy erről nem akarnak tudni?”
  • 1. Kudara 2010. július 19. 11:59
    „Nekem csak az nem tetszik, hogy a diák kedvezményt 18 éves korig lehet igénybe venni.
    Tudom, hogy sok helyen így van, de van, ahol nem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar turistákat zsaroltak meg Szlovákiában

Magyar turistákat zsarolt meg eddig ismeretlen tettes szombaton Közép-Szlovákiában. Tovább olvasom