Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Megmenekül a BKV: 23 milliárdot kap a cég

Elhárul a közvetlen csődveszély a BKV-nál, miután - a Népszava információi szerint - a kormány és a főváros fő vonalaiban megegyezett a cégnek nyújtandó "mentőövről".
A lap hétfői száma szerint 2010-ben 23 milliárd forint plusztámogatáshoz jut a BKV három részletben. A pénzt nem hitelként, hanem a költségvetésből kapja a BKV, és a 23 milliárdból ötöt a főváros ad - írja saját információkra hivatkozva a napilap. Cserébe a kormány garanciákat követel.

A támogatásról a következő egy-két hétben ismét a legmagasabb szinten várható megállapodás, vagyis ismét találkozik Bajnai Gordon miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester, akik november végén már kerestek közösen megoldást a társaságot fenyegető csőd elhárítására.

A kormánygaranciák közé tartozik egy etikai kódex kidolgozása, valamint a szakszervezetekkel kötött és év végén lejáró kollektív szerződés olyan átdolgozása, amely már jövőre megtakarításokat hoz. A kormány a sorozatos BKV-s botrányok, korrupciógyanús ügyek miatt szigorúan megköveteli a cégnél a felelősségi szintek egyértelműsítését, a jog- és hatáskörök tisztázását. Ez egy átlátható és a törvényes, takarékos gazdálkodás feltételeit elősegítő, teljesen új szervezeti és működési szabályzat (szmsz) elkészítését jelenti, melyen jelenleg is dolgozik a társaság - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2009. december 14. 21:07
  „Szerencse, hogy 8millió ember adójából támogatják az önkielégítő rohadékok bandáját. A másik 2millió lát is a BKV-ból valamit. (Igen, nem 10millióan fizetnek adót, stb., ez most egy más kérdés.)”
 • 4. dodó 2009. december 14. 12:04
  „Magyarul fogalmazva: -A bukta előtt még kiutalunk magunknak 23 milliárdot, elvtársak!”
 • 3. spiler 2009. december 14. 08:11
  „pesti cégekre van lové”
 • 2. sauron2 2009. december 14. 07:51
  „1 részt pofátlanság!
  2. részt még nagyobb pofátlanság
  3. részt a jegyek bérletek árai folyamatosan nőnek, miközben a színvonal egyre csökken!”
 • 1. gardista33 2009. december 14. 06:40
  „pofatlansag.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn dönt az Országgyűlés a korrupció elleni csomagról

A korrupció elleni csomagról, a banki ügyfelek biztonságának növeléséről, illetve pénzügyi… Tovább olvasom