Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Megnyitott a Zöld Pardon - közterület-használati engedély nélkül

Csütörtök este, nem sokkal fél nyolc előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Zöld Pardon (ZP); a szórakozóhely azt megelőzően nyitott ki, hogy az újbudai képviselő-testület döntött volna a közterület-használati engedély ügyében.
A ZP eredetileg hat órára tervezte a nyitást. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy nem sokkal fél nyolc előtt kezdték beengedni az embereket, akik addigra már mintegy 150 méteres sorban álltak. A szórakozóhely bejárata előtt újbuda néhány közterület-felügyelője és néhány rendőr is jelen van.

A XI. kerületi képviselő-testület csütörtök kora délután kezdődött ülésének elején úgy döntött, zárt ülésen tárgyalja a szórakozóhely közterület-használati engedélyezési ügyét. A képviselők este hat óráig nem jutottak el az engedélyezési ügy tárgyalásáig, így egyelőre nem tudni, hogy az önkormányzat, illetve a hatóságok hogyan reagálnak az engedély nélküli nyitásra.

A testület ülése előtt a képviselők nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, az önkormányzat sajtófőnöke, Baráth Andrea pedig azt jelezte, hogy a döntés után közleményt adnak ki.

A képviselő-testületi ülés elején Filipsz Andrea jegyző elmondta, azért kell zárt ülést tartani, mert önkormányzati hatósági ügyeknél ez a szabály.

A ZP blog-oldalán az olvasható: "ha a szóban forgó döntés pozitív, akkor ma este – immár tizenharmadik alkalommal – a leghosszabb nyári fesztivál nyitó buliján fogtok részt venni. Ha a döntés negatív, akkor pedig a zárón".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilek azt kérik, az államfő ne írja alá az alaptörvény

Ne írja alá az új alaptörvényt a köztársasági elnök - ezt kérték a csütörtök este a Sándor-palotánál… Tovább olvasom