Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Mégsem káros a Tescóban árult bébiétel

Nem káros az emberi egészségre a Novofruct almás-málnás bébiétele - közölte a szlovákiai Új Szó című lappal az érsekújvári cég vezérigazgatója, miután megérkezett Ausztriából a vizsgálat eredménye, amely negatív volt.
Pavol Uhrin szerint a vizsgálat eredménye szerint az OVKO néven forgalmazott almás-málnás bébiétel a megengedett mértéknél jóval kisebb arányban tartalmazza azt az anyagot, amely miatt a magyarországi Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal betiltotta a forgalmazását. A bébiétel tehát teljesen biztonságos hangsúlyozta Pavol Uhrin. Tájékoztatott arról is, hogy a Tesco magyarországi kiskereskedelmi üzlethálózat, amely a Mezőgazdasági Szakhivatal utasítása nyomán a hét elején kivonta a forgalomból az említett terméket, most ígéretet tett, hogy a termék visszakerül a polcokra.

A Novofruct vezérigazgatója lapnak elmondta, hitelrontásért beperlik a vizsgálatot végző laboratóriumot, s azokat a médiumokat, amelyek egyoldalúan tájékoztattak az esetről, az érsekújvári céget meg sem kérdezve. Pavol Uhrin közvetlenül a botrány kirobbanása után elmondta, úgy sejti, konkurenciaharc és a Novofruct elleni lejárató kampány áll a háttérben. Arra gyanakszik, hogy az ügy mögött két magyarországi cég húzódik meg, amelyekkel a Tesco társaság felbontotta a szerződést, s termékeik helyére az érsekújvári vállalat termékei kerültek.

Uhrin szavai szerint a magyarországi laboratórium 50 százalékos hibahatárral dolgozik, az ausztriai, ahova a Novofruct elküldte a mintát vizsgálatra, csak öt százalékossal, így az, hogy a nevezett bébiétel biztonságos és egészségre ártalmatlan, teljesen egyértelmű.

Olvasóink írták

 • 14. geza 2010. április 12. 12:30
  „Nem kell a tuskóba vásárloni”
 • 13. sziszka1 2010. április 12. 12:03
  „persze a felnőttszervezet számára megengedettnél tényleg kevesebb a káros anyag tartalma, csak a bébiételeknél ez az érték 0.0000000 mg/kg! A vizsgált mintában pedig volt szermaradék tartalom kb. éppen a felnőtt szervezet számára megengedett szint.”
 • 12. sima 2010. április 12. 10:57
  „Tegyük fel a bébiétel amit árusítanak nem káros , de mi a helyzet a Jordániából származó paprikával amiben a növényvédőszer mértéke már emberi fogyasztásra alkalmatlanná teszi. Ezt is a Tesco árusítja !!

  Miért éppen Ausztriában vizsgálták be a bébiételt ? Magyarországon erre nincs lehetőség ? Nem hinném..”
 • 11. Timcsike 2010. április 12. 06:19
  „50%-os hibahatár? azt meg hogy érik el? ránéznek és azt mondják hogy ez ehető, az meg nem? Kíváncsi lennék a saját kicsi gyereküknek melyik "laboratóriumos vizsgáló" adná azt a kaját?
  Az ausztriai cég csak 5%-os hibahatárral dolgozik.. tehát van esély hogy holnap látunk egy másik cikket is erről.. Ki tudja,akkor mi lesz az eredmény! Egy biztos, nem kell bébiétellel etetni a piciket, anyuci főzzön nekik!”
 • 10. nagypappa 2010. április 12. 03:39
  „Kurva az akire mondják.

  A laboreredmény meg olyan amilyet megrendelnek.
  Bármit be tudnak bizonyítani... sőt! még az ellenkezőjét is.”
 • 9. joy 2010. április 11. 22:58
  „A szlovák termékek minősége árarányos: olcsó és sz.r.
  Nem először volt balhé elfogadhatatlan tartalom miatt ételkonzerveikkel.”
 • 8. zechy 2010. április 11. 22:26
  „illetve nem hibát találtak hanem túl sokat valamiből.”
 • 7. zechy 2010. április 11. 22:23
  „50%-s hibával dolgoznak akkor nem ügyesek hogy találtak hibát. én is 50%os hibával dolgozom, a hasamra ütök és azt mondom ez szennyezet ez nem az szennyezet de amaz nem...”
 • 6. flexsnake 2010. április 11. 22:11
  „ugyanoda a címlapra tessék rakni mert a következő ha egy magyart hoznak ilyen helyzetbe elsőként fognak sírni.

  Eddig is tudtuk hogy a konkurencia mindenre képes.”
 • 5. sörpocak 2010. április 11. 21:45
  „Szóval, szlovákia. Onnan kerül hozzánk a legtöbb egészségre ártalmas sz@r! Ott az unio egészségkárosító fellegvárából hozzák a tejet és más egészségre ártalmas eledelt. Jóhogy próbálnak jópénzen megvehető szakértővel igazat szerezni maguknak!Ha a magyarok csak 50%-s hibával dolgoznak és így is találtak valamit, akkor abban mégiscsak van valami! Ki a tescoval és hasonló barmokkal az országból!Van nekünk bőven mit forgalmazni, ami egészségesebb és természetesebb, mint amit ide hoznak.”
 • 4. gedeon 2010. április 11. 20:35
  „Jó, nem jó, teljesen mindegy nekik. Ők biztosan nem vesznek belőle. TESCO GAZDASÁGOS!!!!!”
 • 3. Besenyő_Pistabácsi 2010. április 11. 19:44
  „Talán befogta a szemüket a Tesco pénze?”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2010. április 11. 19:23
  „teljesen mindegy, mert ezek után nem fogják venni”
 • 1. kekeczke 2010. április 11. 19:22
  „egészségesebb, mint az eredeti !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az április 11-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom