Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Menhelyi állatokat lehet befogadni az ünnepekre

A Rex Alapítvány 4. éve szervezi meg a karácsonyi időszakban az egy hónapos befogadó akciót.
A Négylábú szeretetfutár elnevezésű kampány keretében barátságos menhelyi kutyákat és macskákat lehet befogadni az ünnepekre a Rex Kutyaotthon Alapítványtól. Az állatok szállításáról és akár egy havi ellátásáról a szervezet gondoskodik.

A Rex Alapítvány negyedik éve szervezi meg a karácsonyi időszakban az egy hónapos befogadó akciót, amely a magányosan élő állatbarátok és gazdátlan állatok egymásra találását segíti - írja közleményében a szervezet.

Az állatvédők vállalják, hogy a kiválasztott menhelyi kutyákat és macskákat eljuttatják az ideiglenes befogadókhoz, valamint gondoskodnak az állatok élelmezéséről és állatorvosi ellátásáról is akár egy hónapon át.

A szervezet tapasztalatai szerint a menhelyre került idősebb kutyáknak és macskáknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra annak ellenére, hogy jól szocializáltak, sőt esetenként kiképzésben is részesültek. A programmal ezeknek az állatoknak szeretnénk esélyt adni, hogy legalább egy hónapra otthonra leljenek.

Az alapítvány tapasztalatai szerint azonban aki az ünnepekre befogad egy állatot, januárban már általában nem akar tőle megválni: tavaly a pótgazdához került 32 állatból csupán három macska és egy kutya került vissza a Rex Állatszigetre.

A programról további információ a rex.hu/szeretetfutar vagy a www.facebook.com/rexalapitvany/photosaalbums oldalon olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rombológránátot találtak Csepelen

Elektromos kábelek fektetése közben második világháborús éles rombológránátot találtak munkások… Tovább olvasom