Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Mesterházy aktivisták ezreit reméli az MSZP képzéseitől

Egy több ezer tagból álló hatékony szocialista aktivistahálózat felépítését várja a következő két-három évben Mesterházy Attila pártelnök az MSZP-nek a közelmúltban elkezdődött országos képzéssorozatától.
"Ezen ellenzéki edzőtáborok résztvevőivel az ellenzéki politizálás technikáit, helyi, megyei és országos szinten bevethető taktikáit, fontos elemeit beszéljük végig" - mondta a politikus a vasárnapi pécsi sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: szeretnék, ha a párt tagjai az ellenzéki politizálás összes eszközrendszerével élni tudnának. Aktívabbak, kezdeményezőbbek, hatékonyabbak lennének a kisebb közösségekben, ezáltal a Fidesz helyi szinten is a szocialisták sokkal keményebb ellenállásával szembesülne.

Magyarázata szerint a képzéseket azért kezdték el ilyen gyorsan, mert "a Fidesz irányából hallani olyan szándékokat, hogy jövőre előre hozott választások lennének", s nem szeretné, ha ez felkészületlenül érné az MSZP-t.

Az MTI kérdésére, miszerint kinek lenne érdeke 2012-ben előre hozott választásokat tartani, Mesterházy Attila azt válaszolta, hogy "vannak olyan vélemények, miszerint Orbán Viktornak", aki még mielőtt teljesen elveszíti támogatottságát a társadalomban, "előre hozott választásokkal mentené át hatalmát, s nem várná meg, amíg kormányát elzavarják". "Ebben van valamilyen politikai racionalitás, mi a magunk részéről komoly lehetőséget látunk egy előre hozott választásban" - jegyezte meg az MSZP elnöke.

Mesterházy Attila kitért rá, hogy képzéssorozatuk része a szocialisták azon Hallasd a hangod! elnevezésű kampányának, amely arról szól, hogy parlamenti képviselőik ellátogatnak mind a 176 egyéni országgyűlési választókerületbe, ahol konzultációkat folytatnak, beszélgetnek a választópolgárokkal, meghallgatják véleményüket az ország helyzetéről, egyéni problémáikról. A képviselők ezután megoldási javaslatokat dolgoznak ki azokra.

"A Hallasd a hangod kampány, az aktivisták képzése, valamint az ezekhez kapcsolódó, havonta sorra kerülő részországgyűlés célja, hogy az MSZP minél többet beszéljen az emberekkel, közelítsen feléjük, kifelé forduljon" - mutatott rá a pártelnök.

Mesterházy Attila arra az újságírói kérdésre, miszerint mit szól az MSZP parlamenti frakcióján belül végzett közvélemény-kutatás eredményéhez, hogy a frakció tagjainak többsége nem vele, hanem Gyurcsány Ferenccel képzeli el a jövőt, azt mondta: nem volt ilyen közvélemény-kutatás. "Bármilyen hihetetlen, az MSZP nem saját magával van elfoglalva. Én értem és még akár valahol el is fogadom, hogy a politikai ellenfeleinknek érdeke a szocialista pártot befelé fordítani, azt sugallni, mintha az MSZP állandóan csak ezekkel a belső vitákkal foglalkozna. Nincs ilyen típusú vita. Sőt, a párt egyre inkább egységesen kommunikál, valószínűleg ez zavarja a politikai ellenfeleinket" - jegyezte meg Mesterházy Attila.

Olvasóink írták

 • 5. szentmiki 2011. április 11. 08:42
  „és az ilyen betegek szabadon kószálhatnak...”
 • 4. bánki 2011. április 11. 07:13
  „Vörös segély ! Ismerjük!
  Nem minden az aminek látszik. lásd, MSZP - BIT lenyúlások. Fantom ifjúsági szervezetek Gyurcsány sportminisztersége alatt. Kisért a múlt !
  Íme a kedvencem:
  ,,Ságvári Endre, dr. (eredeti családneve Spitzer) (Budapest, 1913. november 4. - Budapest, 1944. július 27.) jogász, az illegális kommunista mozgalom tagja.Budapesti zsidó családban született. Édesapja, dr. Ságvári Sándor híres ügyvéd volt, édesanyja Ságvári Sándorné, ismert mecénás, a Nagyfuvaros utcai Nőcsoport elnöke, és a MINOSZ (Magyar Izraelita Nők Országos Szövetsége) alelnöke is volt. Húga, Ságvári Ágnes történész-levéltáros 1970 és 1985 között Budapest Főváros Levéltára igazgatója lett[1]. Nagynénje Ságvári Spitzer Jozefina pedig a világhírű magyar fizikus, Orován Egon felesége volt.a Magyar Izraeliták Egyetemi és Főiskolai Hallgatók Egyesületének keretében létrehozott Haladó Diákok Pártja (HDP) egyik vezetője lett. "”
 • 3. jozko 2011. április 10. 20:05
  „Remélni seni sem szegény...”
 • 2. queenmargareth 2011. április 10. 17:05
  „ugyan, azt teszi, amit a fidesz, mikor kampányolt, embereket szervez be, képzés és bérért. Nekem már rohadtul mindegy ki fizet, csak legyen jól fizető melóhelyem, ha fidesz, akkor az, ha mszp, akkor az.Ha ennyire szegény az eklézsia és nem kell a munkás ember, akkor legyen mindenki diplomás vízfejű.ha megfizetik én is vállalom. És nekem elég az itt anno leírt 169 e nettó fizu, havonta.”
 • 1. babar 2011. április 10. 16:47
  „Hehe! Elképzeltem a nyuggereket az edzőtáborban! Gyurcsány kézcsók, rokikocsi, nagyotthalló készülék, ja meg tőlcsér, hogy hallassák a hangjukat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló autókat tört össze egy kilenc év körüli kislány

Parkoló autókat tört össze, fákat döntött ki és egy villanyoszlopnak is nekihajtott egy autót vezető kiskorú a fővárosban vasárnap. Tovább olvasom