Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy szerint aggályos a Fidesz hatalomgyakorlása

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint az elmúlt 30 nap parlamenti munkájának tapasztalata alapján aggályos a Fidesz hatalomgyakorlása.
A Fidesz sem a parlamenti ellenzéki pártokkal, sem a társadalmi szervezetekkel nem hajlandó a párbeszédre - emelte ki ezzel kapcsolatosan Mesterházy Attila csütörtökön Kaposváron.

A szocialista politikus az aktuális kérdésekről tartott sajtótájékoztatón a kormányzó többség önkorlátozásának hiányát is nehezményezte, mondván: "erre igenis szükség lenne (...), még akkor is, ha kétharmados felhatalmazást kaptak a választópolgároktól".

Olvasóink írták

 • 13. achilleus 2010. június 25. 20:13
  „Mesterházy: "A Fidesz sem a parlamenti ellenzéki pártokkal, sem a társadalmi szervezetekkel nem hajlandó a párbeszédre" ezzel szemben:

  Köz- és felsőoktatási szakszervezetekkel találkozott csütörtökön Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár.
  Utoljára frissítve: 2010. június 25., 09:15 Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta: bemutatkozó látogatáson voltak az oktatásért felelős államtitkárnál. A látogatást pozitív, jó hangulatú megbeszélésként értékelte. A találkozón a PSZ mellett ott volt többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének képviselője. Galló Istvánné közlése szerint az oktatási államtitkár segítséget és partnerséget várt, és együttműködést kért a szakszervezetektől az oktatást érintő kérdésekben. Hoffmann Rózsa - az érdekvédő elmondása alapján - jelezte, hogy még a koncepció formálódása közben kívánja kikérni a szakszervezetek véleményét.”
 • 12. achilleus 2010. június 25. 15:06
  „Ugyanazt mondja, a DM minden egyes alkalommal be is számol róla. Ha balatonröcsögén 6 nyugdíjas előtt újra elmondja, remélem újfent olvashatjuk, szemben mondjuk a cáfolatokkal:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/mesterhazy_a_fidesz-uthenger_mindet_kilapit/2164286/#hozzaszolok - 11. hozzászólás achilleus 2010.06.20. 14:34
  "- Az ellenzék azt is felrója, hogy a törvénymódosításokról, új jogszabályokról nem egyeztetnek velük, nem érdekli önöket az ő véle­ményük.

  - Nem igaz, hogy nem érdekel a véleményük. Érdekes vitákat folytatunk a parlamentben, hallunk tőlük magas színvonalú érveket is. Az ellenzék a saját aktuális helyzetét azonosítja a demokrácia helyzetével. Azt gondolják, annál tökéletesebb a demokrácia, minél nagyobb hangsúllyal vehetnek részt a döntéshozatalban. A demokrácia viszont nem ettől függ, a választók ugyanis a tavasszal nagyon pontosan kijelölték a politikai hangsúlyokat: több mint kétharmados többséget szereztünk. Egyébként is nehéz megrendeléseket adni a kormánypártoknak demokráciaügyben. Nincs ugyanis egyértelmű viszonyítási pont. Intézményileg a demokráciák sokszínűek. Erős félelnöki rendszer van Franciaországban, a britek parlamentáris rendszerben élnek, protokolláris jogkörű uralkodóval. Finnországban pedig, velünk ellentétben, nem létezik például az alkotmánybíróság. Ezek a... Tovább olvasom >>

  "- Az ellenzék azt is felrója, hogy a törvénymódosításokról, új jogszabályokról nem egyeztetnek velük, nem érdekli önöket az ő véle­ményük.

  - Nem igaz, hogy nem érdekel a véleményük. Érdekes vitákat folytatunk a parlamentben, hallunk tőlük magas színvonalú érveket is. Az ellenzék a saját aktuális helyzetét azonosítja a demokrácia helyzetével. Azt gondolják, annál tökéletesebb a demokrácia, minél nagyobb hangsúllyal vehetnek részt a döntéshozatalban. A demokrácia viszont nem ettől függ, a választók ugyanis a tavasszal nagyon pontosan kijelölték a politikai hangsúlyokat: több mint kétharmados többséget szereztünk. Egyébként is nehéz megrendeléseket adni a kormánypártoknak demokráciaügyben. Nincs ugyanis egyértelmű viszonyítási pont. Intézményileg a demokráciák sokszínűek. Erős félelnöki rendszer van Franciaországban, a britek parlamentáris rendszerben élnek, protokolláris jogkörű uralkodóval. Finnországban pedig, velünk ellentétben, nem létezik például az alkotmánybíróság. Ezek a különbségek azonban nem jelentenek minőségi különbséget a demokráciák között.

  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=151978 Ez egy interjú részlete Navracsics Tiborral, ha Mesterházy három naponta aggódhat a Délmagyaron a demokráciáért (http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/mesterhazy_korrekciora_szorul_a_fidesz_hatalomgyakorlasa/2164111/), esetleg néha a másik oldal is kaphatna válaszlehetőséget. Na de kicsoda Navracsics Tibor egy Mesterházy Attilához képest. - senki, csak egy 2/3-os párt legnagyobb végrehajtó hatalommal rendelkező kvázi-miniszterelnöke.”
 • 11. Falcao 2010. június 25. 11:57
  „igen megcsináltuk.elég volt az ilyen szarházyfélékből.”
 • 10. klj_54 2010. június 25. 07:55
  „7. hozzászólás gerbera 2010.06.25. 03:05

  Ha nem lett volna Polt Péter a fityisz által oda ültetett főügyész, akkor Keller is tudott volna vádolni.
  De szél ellen ...
  Én amondó vagyok, ha kell egy hatalommániás elmebeteg az ország élére, akkor legyen.”
 • 9. KolompárRómeó 2010. június 25. 06:55
  „Lásd a másik cikket, amely a "demokratikus" maszopról szól:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/kihivo_nelkul_marad_mesterhazy/2165406/”
 • 8. George58 2010. június 25. 05:14
  „Ez a kis zselébe tunkolt Zuschlag bűntárs jobb ha befogná a pofáját és meghúzná magát! Tisztára Lendvai szipirtyó tanitvány!”
 • 7. gerbera 2010. június 25. 03:05
  „A szocik állandóan teli pofából ordítozták <moderálva> szavazóiknak, hogy ezek a fityiszes fijuk a bányában, a zorbán féle szőlőbányákban csak folyton loptak és lopnak ....
  aztán Keller elvtárs nyomozott hozzá ezerrel, de szerencséje sosem volt, ezért sose talált semmit se a bányákban, csak a saját és az mszp által kreált koncepciós vádjait.
  Mert az mszp mindennel, amit elkövetett, elkövet vagy elkövetni fog, azzal rendszerint ellenfelét - a fideszt - vádolta meg. A sok egyfogú gyűlölködő meg zengte a szirénhangokat Zorbánról, aki ugyebár egy bukott miniszterelnök és de mennyire nem bírja elviselni a választási vereséget.
  Ám az idők változtak, bukottá lett megyo és gyurcsótányi, alábbhagytak hát a szirénhangok a fityiszes lopászatokról és a választási vereség folytonos hangoztatásáról.
  Már csak az volt a nagy bibijük, nehogy ennek a Zorbánnak kétharmada legyen, mert akkor itt nap mint nap a barna eső fog esni és folyamatosan jobboldali fasisztanáci diktatura lesz. Vizionálták a terrort és a politikai meghurcolás minden létező elemét.
  Hát most aztán bejött, de számukra tragédia-ként: mindnek MEGVAN A JOGI ALAPJA.
  Erre fel csak sipákolás van, mert nagyon hozzászoktak a hazug önámításhoz, miszerint csakis ők lehetnek egyes egyedül a hazai demokrácia védelmezője!
  Nesze neked, magyar nép, a tolvajok még mindig köztünk vannak, egymillió ostoba egyfogú máig nekik rajong, értük sír. A bolgárgyurik, mészárostamások, acélendrék, kálmánolgák és a heti hetes aljaműsor söpredéke mind mind kábítanak hazugságollal - mert most már ŐK NEM BÍRJÁK igazán elviselni a totálisan megsemmisítő választási vereséget és politikai bukást.

  Szoci szavazók nagy nagy bánatára sosem voltak ilyen ügyek! Persze azért próbálgatták elhitetni az ostobákkal, az egyfogúakkal, a megélhetési kommunistákkal (volt munkásőrök, párttitkárok,szakszervezeti vezetőkkel stb.), a mindenre megriadó és nyugalomra vágyó, aprópénzzel megvehető kisnyugdíjasokkal, a mindenkor segélyekre hajazó élősködő etnikumokkal - folyamatosan magyarázgatták nekik a megmagyarázhatatlant,
  hogy ezek a fideszes fiúk csupán ügyesebben loptak meg hasonlókat, de ezek egyike sem voltak igazak!Keller (vegyész)ügyefogyott lett , tényfeltárásban ,de sok millió(lehet az már milliárd is) zsebre vágta ,ebből élt jobboldal lejáratására fogadott inkvizítorként.”
 • 6. toxi-2 2010. június 24. 23:24
  „Megyünk vissza az egypártrendszerbe, bizonyos döntéseket még Kádár is megírigyelné.......
  Attól tartok, hogy a kommunizmus nem volt semmi ahhoz képest, ami jön.... :-(((”
 • 5. Ferrer 2010. június 24. 23:12
  „4. hozzászólás reagens
  Továbbra sem a szavazók 2/3-a szavazott rájuk, de a fideszesek csak erre verik a mellüket, meg hogy "a nép döntött". Francokat. 33%-a szavazott rájuk. Ez pontosan az 1/3-a a szavazóknak.
  És miért lenne mindenki "szoci fanatikus"? Jellemző ez is - aki nem rájuk szavazott (bocsánat, nem A NEMZETRE szavazott), az komcsi. Tudod van az MSZP-n kívül még két ellenzéki párt a Parlamentben. Bárcsak ne lennének, mi?

  Egyébként Viktor nem lesz király, király nélküli királyság lesz :)”
 • 4. reagens 2010. június 24. 22:42
  „Na megint egy Viktor királyos bukott szoci fanatikus..
  Ösz a fene mi? :)) Jól el.<moderálva>!..
  Nem Isten ajándéka vagy a véletlen műve az áprilisi 2/3-ad kispajtások! Ezen morfondírozzatok, aztán ha rájöttetek akkor rakjátok be az öszödi beszéd CD-t (ami nektek erőt ad :)) ) és vegyétek magatok elé dart gyurcs képét és köpjetek rá!
  :))
  Mesterházy meg szánalmas balekja a szétesett elvtelen rabló csürhének.”
 • 3. sziszka1 2010. június 24. 22:18
  „lesz itt még Orbánia és I.Viktor király, aztán meg a fia I. Gáspár követi a trónon!”
 • 2. Ferrer 2010. június 24. 22:01
  „Mesterházyt lehet komolyan venni?”
 • 1. klj_54 2010. június 24. 20:28
  „Tetszettek volna nem elbaltázni a nép bizalmát, máris nem lenne kétharmada cárunknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VEKE: botrányos a MÁV vágányzára

Botrányosnak nevezte csütörtöki közleményében a MÁV hétvégi vágányzárát a Városi és Elővárosi… Tovább olvasom