Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Mind a 9 bankrablást elismerte a sorozatrabló

A bizonyítékok hatására mind a kilenc terhére rótt bankrablást elismerte az a sorozatrabló, aki szerdáról csütörtökre virradóra jelentkezett önként a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - mondta el budapesti, Tóth Tamás rendőrfőkapitánnyal közösen tartott sajtótájékoztatóján Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese.
A 36 éves gyanúsított, aki első rablását 2008 februárjában követte el, szerdán egy XI. kerületi Villányi úti bankot rabolt ki. A rablásnál jó minőségű felvételt készített róla a pénzintézet biztonsági kamerája. A felvételt a rendőrség honlapján közzétették, és az egyik televízió is bemutatta.

A férfi ezt követően jelentkezett ügyvédje kíséretében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Mind Tóth Tamás, mind Fülöp Valter kitért arra, hogy a házkutatáson éles lőfegyvereket is találtak a lakásán.

A gyanú szerint a férfi a kilenc bankrablás során több millió forintot zsákmányolt.

Tóth Tamás hangsúlyozta, hogy a sorozatrablónak nem volt más lehetősége, mint hogy feladja magát, mert miután jó minőségű felvétel készült róla, napokon belül elfogták volna.

Elmondta azt is, hogy a családos férfi három éve munkanélküli volt. Hozzátette, hogy a gyanúsított kettős életet élt, feleségét és két gyermekét a rablásokból tartotta el.

Fülöp Valter közölte, hogy kezdeményezik a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

  • 1. jozko 2011. március 10. 17:08
    „Önként feladta magát-de a stukkert megtartotta:
    gondolta - jól jöhet még!

    Fix, hogy ütődött!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem 50 kilogrammos háborús gránát okozta a robbanást

Nagy valószínűséggel egy második világháborús, 47 kilogrammos tüzérségi rombológránát szétvágása… Tovább olvasom