Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Mobilt kap az összes elítélt magyar rab

Eddig tilos volt, de az uniós joghoz alkalmazkodva ezután szabad lesz az elítélteknek mobilt használni a rácsok mögött.

Eddig szigorúan tilos volt a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben a mobiltelefon használata, nem csak a rabok, a látogatásra érkezők sem tarthattak maguknál készüléket, beengedésnél mindenkinek le kellett adnia megőrzésre a mobilokat. Most azonban változik a helyzet, a Bors információi szerint – igazodva az európai uniós gyakorlathoz – a hazai börtönökben is saját mobilt kapnak a fogvatartottak.

A készülékeket heteken belül kiosztják, az intézkedés mindenkire vonatkozik függetlenül attól, hogy ki milyen bűncselekményért tölti büntetését. Magyarán: az egyszerű tolvajtól az életfogytiglanra ítélt gyilkosig mindenki saját telefonhoz jut.

Úgy tudjuk, hogy speciális egyenkészüléket kapnak az elítéltek. Természetesen nem okostelefonról, hanem egy alapfunkciós típusról van szó, amely törésálló és szétszerelhetetlen. Így elvileg a raboknak nincs lehetőségük manipulálni a telefon képességeit. Az új mobilokkal is szigorú szabályokhoz kötik a kapcsolattartást. A fogvatartottaknak re­gisztrált kapcsolattartóik vannak, akik elsősorban a rokoni körből kerülnek ki. A mobilról kizárólag a kijelölt kapcsolattartó száma hívható, ami azt jelenti, hogy a készülék a megadott öt-hat szám hívására lesz alkalmas.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a Kárpát-medencei szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor-program

Mindent meg kell tenni a szórványban a magyarság fogyásának megállításáért és adott esetben ennek a folyamatnak a visszájára fordításáért - hangsúlyozta Potápi Árpád. Tovább olvasom