Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Molnár Oszkár: a multi cégek is támogassák az árvízkárosultakat

Eddig egyetlen multinacionális cég felajánlásával találkozott Molnár Oszkár, a Borsod megyei Edelény független polgármestere, aki épp ezért arra kéri az említett vállalatokat, hogy éves nyereségük egy százalékával járuljanak hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez.
A polgármester a borsodi településen az MTI-nek vasárnap kifejtette: az ország minden részéből érkeznek adományok Edelénybe, és a tapasztalat az, hogy elsősorban azok az emberek segítenek, akik önmaguk is nehéz helyzetben vannak.

Hozzátette: mivel az árvízkárosult családok jelentős része szintén vásárlója a multinacionális társaságok láncolatainak - és éves szinten nem kevés pénzt hagynak, hagytak ott -, így ők is hozzájárulnak ezen cégek nyereségéhez. "Ezért is kérem, segítsenek azokon az embereken, akiknek szinte mindene odalett, hogy újra tudják kezdeni az életüket" - fogalmazott a polgármester. Mint mondta, üdvözölné azt is, ha a pénzintézetek az árvízkárosultak részére átutalt összegek után sem a feladótól, sem a fogadótól nem vonnának le kezelési költséget.

Kitért arra, hogy az egyik nagyáruházlánc lejárt szavatosságú, vagy épp a szavatosság lejárati dátumához közeli élelmiszert ajánlott volna fel a bajbajutott, kitelepített embereknek, de ő ezt méltánytalannak tartotta és a felajánlást visszautasította.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint a korábban elsőként elöntött Bódva út is felszabadult már a víz alól. A családok lomtalanítanak, ugyanis minden ingóságuk - amely a mindennapi élethez szükséges - odalett. Ezeket a tönkrement dolgokat, tárgyakat kipakolják, és az önkormányzat gondoskodik elszállításukról. Házaikat az iszaptól is mentesíteni kell, és csak ezután jöhet a fertőtlenítés.

Edelény több utcáját napokkal ezelőtt öntötte el a Bódva rekordnagyságú árvize, amikor a folyó víztömege lesodorta a felépített töltésmagasítás homokzsákjait. A várost korábban - május közepén - is árvíz veszélyeztette, akkor szintén kiöntött a Bódva, s akkor is számos ház állt vízben.

Olvasóink írták

 • 11. jozko 2010. június 16. 07:49
  „Nem irigyelek egyetlen bajba jutott embert sem! Ám a szükségszállásaik /tornatarmek, közösségi házak, stb.../ rendjét, tisztaságát, felszereltségét /TV hiradásokból/ figyelve, , néha az a benyomásom, ez sokkal jobb számukra, mint ahonnan idekerültek...és most úgy érzik, ez a minimum, ennél már csak több járhat....Tudom, hogy ezek a vágóképek igyekeznek a dolgokat optimistára hangolni, de mégis sokat mondanak...”
 • 10. pityesz76 2010. június 15. 20:02
  „az egyik nagyáruházlánc lejárt szavatosságú, vagy épp a szavatosság lejárati dátumához közeli élelmiszert ajánlott volna fel a bajbajutott, kitelepített embereknek, de ő ezt méltánytalannak tartotta és a felajánlást visszautasította
  na ez lépését nem értem
  mi bajuk lett volna mi ebben méltánytalan?”
 • 9. jozko 2010. június 14. 22:12
  „8-Hmmm--: Értem, amit mondasz-de a véleményemet-ami a véleményem és nem biztos, hogy az igazság- továbbra is fenntartom. Mertt hogy is van ez: adjon, akinek van, mert nekünk most kell? De tegyük fel, a multik komolyan vezsik, és van valamiféle humanitárius tartalékuk hasonló célokra...mit mondunk, ha megkérdezik egészen pontosan mit is kellene finanszírozniuk?”
 • 8. Hmmm... 2010. június 14. 09:23
  „"jozko", a krizisalap osszege nem minden esetben fedi a tenyleges szuksegleteket, foleg, ha egyebkent is hiany van a kasszaban. Ez olyan mint a muszaki tervezes. Nem tervezunk -30 C-ra lako- es kozepuleteket Magyarorszagon, mert meg nem igazan mertek ilyen hideget. Azomban elkepzelheto, hogy egyszer megis csak beut egy ilyen szelsoseges tel!”
 • 7. Hmmm... 2010. június 14. 09:19
  „En helyeslem a tamogatas felveteset.Fizessenek megfelelo adot, de kritikus esetben eppen ugy reszesei az orszagos halozatnak, mint barki mas. Ne csak a hasznot huzzak le a vasarlokrol es az orszagrol, hanem mint jogi szemely, egyeb kotelessegeiket is teljesitsek. En is adozok, megis szivesen tamogatom azokat akik raszorulnak, emberi kotelessegemnek tartva.”
 • 6. jozko 2010. június 13. 20:38
  „A multik és általában a gazdagok iránti "ellenszenvet"nem így kell kimutatni! Miért nekik kellene pótolni a megfelelő biztosításokat,a krízisalapok hányát vagy elégtelen voltát? Terészetesen fizessenek-adót, közterület használati díjat, környezetterhelési djat-mindent, amit a működési körükben számukra előírnak. És fizessenek példás büntetést, ha nagyságuknál fogva megszegik a versenyszabályokat és hasonló előírásokat-de csakis a törvények szerint. Sem a feléjük megfogalmazott követelmények, sem az esetleges kibúvók nem tartalmazhatnak szubjektív elemeket! A tőlük is szabályosan beszedett kötelezettségeikkel rendelkezzék az állam...hogy ezen túl jótékonykodnak e, az már magánügy....”
 • 5. dodó 2010. június 13. 17:23
  „1. hozzászólás Léni 2010.06.13. 15:15

  Nem csak a HÉBER LAPOKAT kell(ene) olvasgatnod!!

  -"Molnár Oszkárt Emese érdeméremmel tüntették ki" 02.11.
  ...Molnár Oszkár edelényi polgármester és országgyűlési képviselő 2009. február 6-án személyesen vette át a Törökbálinton rendezett szeretetszolgálati rendezvényen az Alfa Magzat-, Újszülött-, Gyermek- és Családvédelmi Szövetség, továbbá az Anya-Ország Alapítvány által alapított Emese érdemérmet....
  -"Edelény: cigány(?) magzatelhajtás a gyanú" 02.02
  ...Magzatelhajtás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy terhes nőt a Borsod-Abaúj-Megyei rendőr-főkapitányság..."
  -"Magzatkárosítás-ügy: kalapács alakú szerszámmal eret szorítanak el segílyesék" 04. 28.
  ...a Magyar Nemzetnek tegnap egy szendrői asszony azt állította, ismeri a fogyatékosítás praktikáit: ehhez kalapács alakú szerszámmal, eret szorítanak el az embrionális fejlődés hetedik-nyolcadik hónapjában...”
 • 4. achilleus 2010. június 13. 16:41
  „3. hozzászólás Léni 2010.06.13. 16:07
  Veres Jánosné és Moldova György csak "aggódott", amikor ugyanezeket állították, nemde Léni?”
 • 3. Léni 2010. június 13. 16:07
  „2.web: Ez a megfogalmazás nem az én agyamból pattant ki. Te nem emlékszel a Molnár
  Oszkár dolgaira?
  Arra pedig kíváncsi lennék, hogy mi lenne itt, ha az összes multi és külföldi befektető
  kivonulna az országból! Van itt annyi gazdag ember az országban kormányon és kormányon
  kívül, hogy ők is zsebükbe nyúlhatnának a sajátjaikért.Nem?”
 • 2. web 2010. június 13. 15:29
  „1. hozzászólás Léni 2010.06.13. 15:15

  A kérdés undorító, de a felszólítás szimpatikus, ugyanis akkor még csak nem is sokat adtak.”
 • 1. Léni 2010. június 13. 15:15
  „Mert ha nem gumikalapáccsal fejbe vágod őket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Savaria Nemzetközi Táncverseny - az olasz páros győzött

Az olasz Ferdinando Iannaccone - Yulia Musikhina páros győzött szombaton este a Savaria Nemezetközi… Tovább olvasom