Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz nyílt és agresszív támadást indított

Az MSZP szerint 600 ezer ember ellen indított nyílt és agresszív támadást a Fidesz azzal, hogy alkotmánymódosítással tenné lehetővé a korkedvezményes, korengedményes és korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását.
Mesterházy Attila hétfőn sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormánypártot, vonja vissza azt a Lázár János és Balsai István által pénteken beterjesztett alkotmánymódosító javaslatot, amely kimondaná, hogy az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az ellátást igénybe vevő munkaképes, akkor megszüntethető.

Az MSZP elnöke elmondta: levelet írt Schmitt Pálnak, arra kérve a köztársasági elnököt, vesse latba tekintélyét, hogy a Fidesz ne szavazza meg ezt a javaslatot, és ha mégis megteszi, az államfő ne írja alá a törvényt. Az ugyanis - folytatta Mesterházy Attila - amellett, hogy 600 ezer ember megélhetését veszélyeztetné, szerzett jogokat vonna meg, így támadás volna a jogállam és az államba vetett bizalom ellen is.

Emlékeztetett arra, hogy Schmitt Pál még európai parlamenti képviselőként garancialevelet küldött a nyugdíjasoknak, amelyben az állt: "biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját", és erre a Fidesz garanciát vállalt.

A szocialisták azt kezdeményezik, hogy a kormány kezdjen azonnali konzultációt a nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekről az érdekvédelmi szervezetekkel és hívja össze az Idősügyi Tanácsot - mondta Mesterházy Attila.

Azt is bejelentette: a frakcióülésen úgy döntöttek, az MSZP társadalmi egyeztetést kezd országosan és megyénként a nyugdíjakról, a munka törvénykönyvének módosításáról és az önkormányzati törvényt érintő változásokról.

Lamperth Mónika, az MSZP közjogi kabinetvezetője a sajtótájékoztatón vérlázítónak és példanélkülinek nevezte, hogy a szakbizottság ülésén az alkotmánymódosításról folyó vitát többségi szavazással lezárták, azaz a felszólalni kívánó képviselőktől megvonták a felszólalás lehetőségét.

Mint mondta, a szocialisták már az ellen is tiltakoztak, hogy a 600 ezer ember szerzett jogait veszélyeztető indítványt egyeztetés nélkül nyújtotta be a két fideszes képviselő, valamint hogy csak reggel derült ki, az előterjesztés felkerül az alkotmányügyi bizottság hétfői napirendjére, az azonban felháborító, hogy az ülésen "ezután belefojtják a szót az ellenzéki képviselőkbe".

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. HAJDÚKFOKOSA 2013. július 29. 17:34
  „mesterházi te meg azon gondolkozz már el milyen borzalmas rombolást végeztetek az országba a sok beszédhibás sleppedel, ha lenne önkritikád ami nincs már rég elhúztál volna AZ ORSZÁG HÁZÁBÓL semmi keresni valótok nincs itt:)”
 • 36. nemecsekerno_007 2011. május 17. 22:57
  „44. csergemerge 2011.05.17. 13:34

  Teljesen igazad van.”
 • 35. csergemerge 2011. május 17. 13:34
  „Kizárólag a korkedvezményes nyugdíjakat veszik vissza, illetve a korhatár előtti rokkantnyugdíjakat számolják fel, a többi nyugdíjast egyáltalán nem érinti a rendelkezés. Ráadásul a korhatár előtti nyugdíjasok járandóságát szociális ellátássá alakítják át, vagyis nagyon úgy fest, hogy az eljárás roppant méltányos.

  Magyarországon a munkaképes korúak 12 százaléka kap rokkantsági ellátást, az uniós átlag ennek nagyjából a fele. Vagy­is jelenleg kétszer munkakerülőbbek vagyunk Európánál. A másik: mintha az emberek értenék, mit akar a kormány, hiszen a Nézőpont Intézet szerint a válaszadók 54 százaléka helyesli a korkedvezményes nyugdíjak megvonását. Ez a józan, dolgos többség hangja, akiknek tökéletesen elegük van abból, hogy évtizedek óta kitartjuk a magyar társadalom lustáit.”
 • 34. jozko 2011. május 17. 10:45
  „33. 9349779:

  Az előző cikkhez / LMP: a Fidesz a családok kifosztására készül/ ma, 08.49 kor a 9. hozzászólásomban elmondott véleményem úgy érzem, ide is passzol.
  Ha úgy gondolod, légy szíves, olvasd el!

  Amióta ez a kérdés napirenden van /nem tegnap óta! / , a véleményem gyakorlatilag változatlan:

  Magyarország -elsősorban eladósodottságánál fogva - az államcsőd szélén áll!
  Ilyen rendkívüli helyzetben a költségvetés kiadási oldalának megnyirbálása elkerülhetetlen,
  a források átcsoportosítása -ugyanezen célból-szintén nem látszik megkerülhetőnek!

  A feladat végrehajtására a választók többségétől a Fidesz kapott meghatalmazást!
  A feladattal hatalmas felelelősség társul.
  Ha kerülgetik a megoldást, dől - borul minden -
  ez a legrosszabb verzió, mert azok csúsznak ki minden teher alól, akik a legnagyobbat kaszáltak és menthetetlenül azokra marad minden teher, akik a legkevesebb hasznát látták az elpocsékolt min. 25 - 30 évnek!

  Az olyan szarakodások, mint az Audi - kekeckedés, a saját zsebek pofátlan tömése olaj a tűzre a népek előtt, akik nyomorukban a szokottnál is érzékenyebbek a társadalmi igazságtalanságokra!
  Ezektől a jelenségektől megtisztítani a Fidesz vezetését legalább akkora kihívás Orbán Viktornak, mint úrrá
  lenni az államadósságon és talpra állítani az ország gazdaságát - romjaiból!

  Nem tapsolok - csak drukkolok a Kormánynak, hogy ez sikerüljön.
  Az ellendrukkerek táborát nem szaporítom, nem üvöltök együtt a farkasokkal- magunk között szólva a legtöbbet levadásztam, vagy ketrecbe csuktam volna!

  Meg lehet kövezni engem, de a mostani helyzetben előbb kell némi sztálini szigor - hogy utána jöhessen egy hosszabb "viktoriánus" békeidő...
  /külföldi történelmi példákra hívatkoztam/.

  Ezt levezényelni a politikusi véna nem elég: a politikus választási ciklusban gondolkodik!
  Ide államférfi kvalitású vezető kell-aki ciklusokon túl, emberöltőkben gondolkodik!
  Ez Orbán Viktor felelőssége!
  Ha megcsinálja - megdicsőül, joggal!
  Ha belebukik, az Isten irgalmazzon neki - mert a nép nem fog!
  Nem lennék a helyében - de drukkolok, hogy sikerüljön.
  Nincs szükségünk anarchiára.”
 • 33. Admin07 2011. május 17. 08:13
  „Nem megengedhető, hogy ennyi ingyenélő, rabló, szociálisan érzéketlen bunkó üljön a Parlamentben!”
 • 32. Teo 2011. május 16. 23:57
  „http://atv.hu/video/video-20110516_lamperth_monika”
 • 31. nemecsekerno_007 2011. május 16. 23:39
  „34. queenmargareth 2011.05.16. 19:09

  "Mondja ezt az, aki mindenhonnan zsebeli be államtól a pénzt!"

  Csak ezzel értek egyet. Lázáron kívül nagyon sokan zsebelik az államtól a pénzt, csak egyénre lebontvan nem annyit viszont sokkal többen vannak. Gondolok itt a maszekoló orvosokra, a piacképes tudást nem adó egyetemi tanszékekre, a rokkantnyugdíjasokra és még sorolhatnám vég nélkül.
  A mi cégünk és még sok másik vért ízzad, hogy versenyben tudjon maradni a globális piacon és alig tudunk felvenni jó szakembert, mert az adórendszerünk bünteti a pozitív cselekvést.

  Ehhez képes ez az egész egy cirkusz, ugyanis nekünk kéne felszívni a közszférából kirúgott embereket. És akkor a rendvédelmisek 40 évesen akarnak nyugdíjba menni. Menjenek ha akarnak, de annyi nyugdíjat kapjanak amennyi a munkaviszonyuk. Ha valami maradandó károsodást szenvednek, akkor meg kapjanak kétszer annyit mint a fizetésük volt. Én nem értem, itt mindenki lógós? Pedig egyre kevesebb a pénz amit el lehet osztani!”
 • 30. ferdzso 2011. május 16. 21:31
  „"DobbóI"!: "Ügyes, okos kulturált ember"! Csak így tovább, az ön-lejáratás terén! (Szerintem, az MSZP-sek is tudnának verziókat, de azok "bunkó módon" nem veszik fel a kesztyűt, "agyrokkant" ellenféllel.)”
 • 29. gardiola 2011. május 16. 20:34
  „Tanmese elgondolkodtató!!!

  Egy motoros jegyzete:

  "Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk. Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte:
  -És Magyar ...tovább >>ország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?
  Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet..
  Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.
  Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe.
  És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban." Küldd tovább hadd járja be a világot és olvassa minden igaz magyar lelkű ember!”
 • 28. DobóI 2011. május 16. 19:35
  „Mi az az MSZP? Ja a Megélhetésre Szövetkezett Paraziták bandája...”
 • 27. queenmargareth 2011. május 16. 19:09
  „megnéztem, amit a tv2 híradója mutatott, mondott.Visszahívják a nyugdíjasokat!De hova?Teljesen Unio, emberjog ellenes!
  LÁZÁR beszél arról, hogy nem megengedhető Mo-nak, hogy nyugdíjasokat tartson el. ne kapjon 150000 nyugdíjat, menjen vissza minimálbérért tűzoltónak, rendőrnek stb.Mondja ezt az, aki mindenhonnan zsebeli be államtól a pénzt!
  Meddig tűrhető ez?”
 • 26. ferdzso 2011. május 16. 19:01
  „"+ 1 bánki"= pedig butaságokat írogat... (már bocs) ;Mert egyik szám sem stimmel, már azért is...”
 • 25. bánki 2011. május 16. 18:58
  „És a bonus !

  800 000 fővel csökkent a FIDESZ támogatóinak száma!”
 • 24. bánki 2011. május 16. 18:55
  „Nincs igazatok !

  Magyarország 800 000 -es ország!

  800 000 cigány= probléma.
  800 000 közalkalmazott = rákos daganat.
  800 000 rokkant nyugdíjas = gáz és seft !
  800 000 volt MSZMP-s = történelem.”
 • 23. queenmargareth 2011. május 16. 18:37
  „Kedves tótkomlósi, én azt írtam, hogy a fidesz mentesülne ez alól? Nem. Őket is akkor nagyon megbüntettem volna. Képviselői jogosultságát is elvettem volna. Munkahelyről ki is rúgtam volna OV-t, hogy egy évig felvette úgy a fizetését, hogy színét sem láttuk, pedig hivatalosan elmehetett volna táppénzre, most még a passzívat is megszüntetné.
  Mielőtt támadna valakit "ember", kicsit ismerje meg, mit szokott itt írni. köszönöm.”
 • 22. ferdzso 2011. május 16. 18:19
  „"tótkomlósi"! Igazad van, de nem kéne "qeen..."-t támadni, mert nem tudhatod, hogy részese volt-e a bizonyos "2/3"-adnak. (Hacsak nem emlékezel rá, hogy írta valamikor. Akkor pedig, bocs!) Egyébként, pedig: Ha már a "koalíció" sem ért egyet, és kivonul,akkor tényleg egy kicsi "mag", aki "10 millió" sorsa felett szeretne önhatalmúlag rendelkezni! Megbosszulja ez a vakmerőség, előbb-utóbb magát, ez érezhető!”
 • 21. jozko 2011. május 16. 18:13
  „22.

  A véleményemet mondtam el, és - túl a hatvanon - a tapasztalataimból indultam ki.
  Az életem egy részében olyan hivatást gyakoroltam, amikor az embereim egy részét időnként
  kénytelen voltam -esetleg halálos! - veszedelemnek is kitenni, hogy mások _többen -
  megmeneküljenek.

  Az élet sokmindenre megtanított.
  Az elkerülhetetlen dolgokat nem lehet a végtelenségig halasztani.
  Márpedig Magyarországon ez folyik legalább 30 éve!

  Ha a mostani kormány bele mer csapni a lecsóba - rendezheti a számlát -részletekben!
  Fájdalmas lesz - és ezt a fájdalmat csak a társadalmi igazságtalanságok csökkentésével
  lehet mérsékelni!
  Az erő politikája nem megy - még az igazságot is kíméletesen kell "felszolgálni"!
  Ebben sajnos érzek hiányosságokat - a profizmus hiányát!

  Nem kell személyeskedned: nem vagyok a Fidesz tagja, igazán még a szimpatizánsa sem-
  és nem a Fideszre szavaztam-viszont a többség igen!
  Az én - független! - gondolkodásom nem kapott elég támogatást.
  Így nekik jutott a felelősség!

  Sok választásuk nincs:
  Vagy úrrá lesznek a problémákon -és akkor utólag "a cél szentesítheti az eszközt" -
  vagy elpuskázzák, mert nem a megfelelő embertreket teszik a megfelelő helyekre:
  akkor az Isten legyen irgalmas nekik - mert a nép nem lesz az!

  Emlegették itt a hozzászólók Mátyás királyt /akiről "köztudott" hogy igazságos volt.../
  Nagy tévedés!
  Uralkodása alatt többen lázadtak, zúgolódtak ellene, mint a leg "kegyetlenebb" Árpád-házi királyok ellen!
  Az eredményes, kemény kezű uralkodásához bizony nagyon sok rendkívüli /hadi/ adót fizetett a nép...

  Jóságosnak, igazságosnak csak a halála után titulálták, amikor elszabadult az "anarchia",
  magyar magyarnak lett ellensége, a nemesek adóztató kedvének az Isten nem tudott határt szabni,
  a híres fekete sereg -zsold nélkül, vezérek nélkül - rabolni, fosztogatni kezdett!

  Egyszóval egyetlen államrend-megsziárdítás, gazdasági talpraállítás nem ment kemény kéz
  és megszorítások nélkül!
  Az Árpád ház "kihalása" , pontosabban bebukása után az Anjouk /Károly Róbert és Nagy Lajos/ is kemény kézzel kormányzott-de jól gazdálkodtak és politizáltak!
  Magyarországot európai nagyhatalommá tették /pedig nem is voltak magyarok.../

  Mondjuk, szerencséjük is volt: akkor még volt ezüst és aranybányánk..
  viszont az már nem csak szerencse, hogy érdekeltté is tudták tenni a nemességet annak kiaknázásában!

  "Araqnybányáink" még most is vannak - de felelősséggel kellene bánni velük!
  A választóknak is!”
 • 20. tótkomlósi 2011. május 16. 18:06
  „23. queenmargareth 2011.05.16. 17:44

  "ember"!
  Ezelőtt két évvel nem verted a nyálad, hogy a fidesz ne vonuljon ki az ülésekről!
  Most mit tamtamozol?
  Ki tud szembeszállni a kétharmaddal???????
  Szerinted, ki hallgatna meg bármit is??????
  Látod, még ehez is buta vagy!
  De megszavaztad a kétharmadot!

  A másik,
  Ezekőtt két meg három évvel is voltak fiatal nyugdíjasok!
  Akkor miért nem acsarkodott a fidesz?
  Akkor hol voltak???

  Ezt (is) miért nem vezette elő a választási programjában?

  Mert tisztában volt azzal, hogy van az országban annyi degenerált, iq negatív ember, aki úgyis megválassza őket, minden program nélkül!”
 • 19. queenmargareth 2011. május 16. 17:58
  „24 Értem és ugyanezt gondolom, de visszatérve a másik cikkre a kivonulgatással kapcsolatban. SEMMIT nem ér. Én még büntetném is munkahely elhagyása előzetes bejelentés nélkül.Ezt egy magánszemély nem teheti meg!Főleg, ha végre kapott munkát.”
 • 18. queenmargareth 2011. május 16. 17:44
  „De ne csak kivonulgassunk, tegyünk már ténylegesen valamit!!!!
  Ezek a látványmegmozdulások semmit nem érnek, az sem, ha kimondják, mit gondolnak. Lépjenek fel a döntések ellen, vétózzák meg, miért kapják a mocskos fizetésüket?”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasba szúrta feleségét egy debreceni férfi

Hasba szúrta feleségét egy debreceni férfi, a 49 éves nőt életveszélyes állapotban szállították… Tovább olvasom