Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

MSZP, LMP: Orbán hazudott az IMF követeléseiről

Az MSZP és az LMP szerint bebizonyosodott, hogy a miniszterelnök hazudott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követeléseiről.

Burány Sándor országgyűlési képviselő szombati fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor "kitalált egy rémmesét a gonosz IMF-ről", de nem számolt azzal, hogy "hazugságának szavatossági ideje lejár".

Néhány óra alatt lelepleződött, hogy az IMF követeléseit Orbán Viktor írta - jelentette ki a politikus arra utalva, hogy Iryna Ivaschenko, a valutaalap budapesti irodavezetője pénteken közölte: jelentős pontatlanságokat tartalmaznak a sajtóban megjelent információk arról, milyen ajánlásai vannak a nemzetközi hitelezőknek a magyar hatóságok számára. A Magyar Nemzetben csütörtökön megjelent IMF-kölcsönfeltételek egy részét - így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket - Orbán Viktor is felsorolta a Facebookra másnap feltett videoüzenetében, amelyben úgy nyilatkozott, hogy "ezen az áron, így nem kell" pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól.

Burány Sándor azt mondta: nem tudni, a kormányfő arról akarta-e elterelni a figyelmet, hogy kabinetje "tettestársként futni hagyott egy véreskezű gyilkost", vagy az volt a célja, hogy a kormány majdani megszorításai tűnjenek enyhébbeknek az IMF állítólagos követeléseinél.

Az MSZP-s politikus szerint mindazonáltal az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának következményei világosak: recesszió van, a beruházási ráta csökken, a reálkeresetek egyre kisebbek, az infláció nagyobb a vártnál, az Európai Unió szakértői - az Index pénteki írása alapján - pedig arra figyelmeztetnek, hogy jövőre 3 százaléknál nagyobb lehet hiány, és újra növekedni kezdhet az államadósság, amely így 2020-ra a GDP száz százalékát is elérheti.

Kérdésre válaszolva Burány Sándor elmondta, hogy az MSZP változatlanul elfogadhatatlannak tartja az előzetes választási feliratkozást, az ajánlószelvény-gyűjtés tervezett megszüntetéséről viszont csak akkor tudnak állást foglalni, ha megismerhető lesz a kormánypártok javaslata.
Hozzátette: ez akár racionális is lehet, de a valós támogatottság nélküli jelöltek kiszűrését szükségesnek tartják, az ugyanis nem kívánatos, hogy feltételek híján körzetenként akár száznál többen induljanak a választáson.

LMP: Orbán Viktor hazudott az IMF és az EU leveléről

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint Orbán Viktor hazudott a Valutaalap, majd az Európai Unió szakértőinek leveléről is.

Az ellenzéki pártnak az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében az olvasható, hogy a miniszterelnök olyan megszorításokról beszélt, amelyek legfeljebb az ő fejében léteznek. A kormányfő pánikot kelt, és az IMF-re mutogat, miközben ő maga és Matolcsy György próbálják falnak vinni az országot - írták.

Az LMP szerint az Orbán-kormány felelős a magyar gazdaság mostani állapotáért, nem más; a stagnáló munkanélküliség, az emelkedő árak és az újabbnál újabb adók a kormány bukott gazdaságpolitikájának következményei.

Orbán Viktor becsukja a szemét, befogja a fülét, és még most is gázt adna, amikor lassan már az egész ország azt kiabálja, hogy "Jön a fal, Viktor!" - fogalmaztak.

Az LMP a közleményben felajánlotta a szakmai segítségét - az ősz folyamán bemutatott költségvetési alternatívájukat is - a kabinetnek, ha "behúzza a vészféket".

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. bigroy 2012. szeptember 10. 06:22
  „Sajnos évtizedek óta csak hazudoznak a hatalmon lévő pártok....mind hiteltelenné vált mát!!”
 • 43. zehn 2012. szeptember 09. 17:51
  „41Cilit. Mi az, hogy "nálatok", mi az, hogy "Ti" ? Én csak a magam nevében írok és,hogy Te is megnyugodj, egyetlen párt sincs a szívem közepén, mi több, még a közelében sem. Összeesküvés elméletet meg épp az orbáni vezetés gyárt. Említhetem az IMF féle hisztériájukat,ami szemenszedett hazugság,vagy az elmebeteg szabadságharcukat egy kitalált ellenséggel szemben. Ha ilyesmivel vádolsz előbb jobb körülnézni a sajátodék háza táján.
  ps. nem a másként gondolkozással van a gond, hanem az idiotizmussal. Szót nem szólnék,ha a fidesz vezetés alatt szárnyalna az ország, nem vergődne, mint most. Cáfolj meg, bizonyítsd, hogy most milyen jól élünk, milyen gazdasági és diplomáciai sikereket ért el a kormány?!”
 • 42. macs 2012. szeptember 09. 14:45
  „37. Cillit_bang,
  csak kérdezem, be voltál jelentve? Mert lehet, hogy vitted haza a pénzt, de a meglepi, majd később jön. :-)”
 • 41. Cillit_bang 2012. szeptember 09. 13:38
  „38.zehn
  Látod itt kezdődnek nálatok a problémák Ha már valakik azonos módon gondolkodnak ,vagy más véleményen vannak, akkor Ti ezt fel sem tudjátok fogni ( ezen nem is csodálkozunk), s gyártjátok az összeesküvés elméleteket! Mondjuk ehhez értetek, látjuk a megszólalásokból és a kommentjeitekből!
  De, hogy nyugodtan tudjál aludni, nem én vagyok DobóI !”
 • 40. roxper 2012. szeptember 09. 12:24
  „37.
  Próbáld megpályázni ezeket a melókat, vagy 200 jelentkező lesz rá, vagy pedig falból van meghirdetve, mert vmi havert fognak felvenni. Ismerőstől hallottam, hogy fél évig keresett melót és 20-ből jó ha 1 behívta interjúra a többi még annyira se méltatta hogy köszönjük a jelentkezését de nem felelt meg!

  Egyébként meg tényleg nincs munkahelyteremtés, a statokkal kár vitázni, a fogyasztás folyamatosan csökken, ezáltal a cégeknek nem kell új embert felvenni, no meg a minimálbér és annak terhei miatt egy fő alkalmazása 20e Ft-tal többe kerül egy cégnek 2012 óta, tehát nem fog új embert felvenni, inkább elbocsát. Mi az alternatíva? Az kérlek nincs, max közmunkás bohóckodás!”
 • 39. Együgyű 2012. szeptember 09. 12:10
  „,,MSZP, LMP: Orbán hazudott az IMF követeléseiről
  Itt Hunniában minden politikai párt hazudott és lopikált, aki hatalomra jutott 22 év alatt. Annyi a különbség az egyes pártok között, hogy vannak, akik visszafogottabban csinálták. Más pártok meg gátlástalanabbul teszik. A tehetősek valamint az elvakult pártszimpatizánsok egymást ócsárolják. Szegény nép meg ki van szolgáltatva minden pártnak és a gazdag rétegnek. A politikának egy előnye azonban mindig volt valamint a jövőben is lesz. Mégpedig a nemzetünk megosztottsága. Ez által a rétegek egymás elleni permanens eltiprása, gyűlölete, lenézése.
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 38. zehn 2012. szeptember 09. 11:49
  „37.Cillit. Nem véletlenül DoboI vagy, csak azon a néven már nincs képed a hülyeségeid beírni?”
 • 37. Cillit_bang 2012. szeptember 09. 11:30
  „17. roxper
  Szerintem azok kiabálják, hogy nincs munkahelyteremtés akik nem is akarnak dolgozni, válogatnak, sőt a segélyt meg követelik!
  Csak ezen az oldalon jobbra nézzétek meg az állásajánlatok rovatot!
  Csak lehet, hogy fel kell kelni korábban, lehet keményebb a fizikai munka, szigorubbak az elvárások, mint amit megszoktatok/tunk az utolsó 40-50 évben! Ha nem kellettem buszsöförnek, elmentem a szomszéd kömüvesnek culagerkedni, akkor is vittem haza pénzt, s nem volt büdös a munka!”
 • 36. Cillit_bang 2012. szeptember 09. 11:22
  „23, okz63
  Nem ezek az az MSZP tervei voltak, 8 év alatt meg is valósították nagy részét, ezért szerette a bank és pénzvilág a MaSZoP és SZaDeSZ összefonodást! Ti meg elhiszitek, amit most irigységből és gyűlöletből kiabálnak a komcsik!”
 • 35. margot 2012. szeptember 09. 10:36
  „A ló elötszöröz megsántul utána megvakul, vagy megeszi ma fene.”
 • 34. X_Y 2012. szeptember 09. 10:31
  „32. strangerrr 2012.09.09. 08:48

  Tedd hozzá hogy nem csak gyávák a szükséges lépésekhez, hanem dilettánsok és buták is. Szinte minden hétre jut valami iszonyatos balfékség...”
 • 33. fer981 2012. szeptember 09. 10:30
  „azért tesz hozzá Viktor az IMF követelésekhez, hogy lássuk, milyen nagy a baj, és ezt majd ő megoldja, közben könnyedén megkapjuk a készenléti hitelt, Viktorunk, meg a TV előtt 10 szer inget cserél, húú, de nehéz volt, lássátok parasztok, milyen ügyes, és okos vagyok:)”
 • 32. strangerrr 2012. szeptember 09. 08:48
  „Bejött az,amit már a választások idején mondtam. A fidesznek két lehetősége volt:

  1.) Megteszik a szükséges strukturális beavatkozásokat. Ez óriási népszerűségvesztéshez vezet, biztos bukás. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy gyávák hozzá. A fidesz nevéhez egyetlen nagyobb átalakítás sem köthető.

  2.) Nem teszik meg a szükséges lépéseket, várnak a csodára (a világgazdaság esetleges felfutására) addig ilyen olyan trükkökkel (magán nyugdíj pénztárak államosítása stb.) próbálnak a víz felett maradni. Itt is biztos a bukás, mert aki egy kicsit ismeri a magyar állam működését, annak nyilvánvaló, hogy ilyen mesterségesen túlburjánzott és drága állammal nem is lehet valódi piacgazdaság. Itt is biztos tehát a bukás. Ezt persze a cenzúrával, a félelemkeltéssel, a propagandával (új ellenségképek felállítása l. IMF) lehet késleltetni, de be fog következni és a bukás csak annál nagyobb lesz.”
 • 31. X_Y 2012. szeptember 09. 07:49
  „29. DobóI 2012.09.09. 05:33

  Kedves tovaris, a Kedves Vezetőd már azt sem tudja mikor mond igazat (ritkán)...”
 • 30. zehn 2012. szeptember 09. 07:41
  „DobóI. Szerencsétlen! Mikor veszed már észre,hogy ez a történet már rég nem az MSZP ről szól. Most, kedves vezetőd,imádott vezéred, világesze diktátorod tudathasadásáról,egyre inkább elhatalmasodó elmebajáról szólnak a hírek. Te még valahol a mohácsi csatánál tartasz. Tessék kicsit iparkodni,van mit bepótolnod! Mindamellett ma egész nap orvosi ügyelet is rendelkezésedre áll a Szilágyi utcában.”
 • 29. DobóI 2012. szeptember 09. 05:33
  „25. picipest 2012.09.08. 21:33

  Egyértek. Miért is nem takarodik el végre örökre az MSZP?”
 • 28. qrumpli 2012. szeptember 09. 05:00
  „A mi királyunk igenis becsületes ember ,
  aki "soha" nem hazudik!
  Amit megígér az meg van ajálva,
  aki Fideszes az igenis ,hogy jól él.
  Tessék mindenkinek "Fideszesnek" lenni és akkor
  majd jól fog élni.
  Teljes esély egyenlőség van az országban mi kellene még?
  Akinek van pénze az boldogul a többi meg nem Fideszes és persze hogy elszegényedik.
  Hol a fenébe hagytam megin a kényszer zubbonyom?”
 • 27. bigroy 2012. szeptember 08. 22:34
  „Az a baj,hogy miközben minket spórolásra szólítanak fel maguknak hatalmas fizetéseket és jogtalan juttatásokat(lakhatási támogatás,utazási költségtérítés stb.)
  osztogatnak...ha kiszámoljuk pl.a parlamenti képviselők számával akkor elég szép összeg jön ám ki éves szinten(jó pár milliárd ám )
  Szóval olyanok mint az a pap aki bort iszik és vizet prédikál!
  Előbb nekik kellene példát mutatniuk a mértékletességből,spórolásból aztán követeljenek tőlünk!
  Az emberek nem a megszorítások ellen vannak igazából csak már unják,hogy ezt egyoldalúan akarják állandóan és ez most pártállástól független!”
 • 26. DobóI 2012. szeptember 08. 21:56
  „Az abszurd: Az MSZP nevű élősködő, túlélését, korábbi hatalmát is hazugságra és csalásra alapozó bűnszövetkezet, hazugsággal vádol..”
 • 25. picipest 2012. szeptember 08. 21:33
  „A pofátlan hazudozónak el kell takarodnia!Egy egész országot nézett teljesen hülyének!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DK tiltakozik az előzetes választási regisztráció ellen

Alkotmányellenesnek tartja a párt, és szerintük magyarok millióit zárja ki a döntés szabadságából. Tovább olvasom