Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Nagy valószínűséggel Ophéliet találták meg

Már értesítették a magyar rendőrök a családot és a francia hatóságokat arról, hogy nagy valószínűséggel a Budapesten eltűnt francia Ophélie holttestét találták meg csütörtök este a Dunában. Biztosat csak a DNS-vizsgálat után lehet majd mondani.
Délután hat óra körül hajósok értesítették a vízirendőröket arról, hogy egy női holttestet találtak a Dunában Csepelnél. A helyszíni szemle késő éjszakáig elhúzódott. A holttesten lévő ruhák, ékszerek és a testalkata alapján nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a decemberben Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie holtteste került elő - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Éjjel már elvégezték az igazságügyi-orvosszakértői boncolást, ennek első adatai szerint a lány halálát vízbefulladás okozta, bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

Biztosan kijelenteni azonban, hogy Ophélieről van szó, csak a DNS-vizsgálat után lehet majd - tette hozzá Kormos Endre. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a köztévé reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy "szeretnék nagyon rövid idő alatt" lezárni a vizsgálatot.

A magyar rendőrök egyébként már értesítették a francia hatóságokat és a családot is a történtekről.

Ophélie Bretnacher december 4-én tűnt el Budapesten: annyit lehetett tudni, hogy este egy VII. kerületi szórakozóhelyen volt a barátaival, majd onnan egyedül indult el. Táskáját, benne személyes irataival és telefonjával a Lánchíd pesti pillérénél találta meg egy Magyarországon tanuló olasz egyetemista. Külön nyomozócsoport alakult a lány felkutatására. Több mint 120 tanút hallgattak meg, köztük sok egyetemisták, akik közelről ismerték a diákot. Francia csendőrök is érkeztek, akik egy speciális készülékkel, úgynevezett szonárral is átvizsgálták a Duna több száz méteres szakaszát, de a diáklány holtteste nem került elő. A környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit is közzétették, a nyilvánosság segítségével igyekeztek megtalálni azokat, akik az eltűnés éjszakáján a Lánchídnál jártak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban többször is közölte, hogy nem merült fel olyan adat, ami bűncselekményre utalna, ám a lehetőségét nem zárták ki. A diáklány édesapja azonban emberrablásra gyanakodott, így feljelentést tett. Bár ezt először elutasították, később a család által emelt kifogás után a Legfelsőbb Bíróság mégis elrendelte a bűncselekmény miatti nyomozást.

Olvasóink írták

 • 18. floridaimagyar 2009. február 14. 05:00
  „Meg a DNA eredmeny sincs meg - lehet hogy nem is talaltak meg a lanyt. Tul korai kovetkeztetest vonni szerintem.”
 • 17. flexsnake 2009. február 13. 22:32
  „16. hozzászólás achilleus 2009.02.13. 18:56
  Délmagyar írta. Valami kukában találták meg az alkatrészeket. Állítólag azért mondta hogy a vízbe dobta mert félt attól aki lőtt valójában. Mondom: ezt olvastam.”
 • 16. achilleus 2009. február 13. 18:56
  „13. hozzászólás karlvonbanhoff 2009.02.13. 18:29
  Köszönöm, így már sokkal meggyőzőbb.
  10. hozzászólás flexsnake 2009.02.13. 17:12
  Erről a szerverelőkerülésről nem is tudtam, kössz.”
 • 15. MD2009 2009. február 13. 18:54
  „Hát persze, csak szörnyű látni, hogy egy csinos lány látszólag gond nélkül sétálgat, aztán pár perccel később a Dunában köt ki. Minek kellett történnie ahhoz, hogy ezt tegye...? (Ha tényleg ez történt)”
 • 14. Kalajka 2009. február 13. 18:39
  „Ilyen felhajtás után mindenki azt várta,hogy valami szőrnyű merényletre derül fény.Sokan kicsit csalódottak is amiért a jelek öngyilkosságra utalnak.Persze lehetett baleset is.MD az öngyilkosságot hirtelen felindulásból is el lehet követni,nem kell hetekkel előre eltervezni.Bizonyára nem ok nélkül indult a Duna irányába és nem a szokott útvonalon.”
 • 13. karlvonbanhoff 2009. február 13. 18:29
  „"Az eddigi információk alapján "nem zárható ki", hogy a decemberben eltűnt francia diáklány holttestét találták meg. Kormos Endre szerint az eltűnt lány szüleit és a francia nagykövetséget is értesítették. A sajtóügyeletes a Magyar Rádiónak arról beszélt, hogy a boncolások alapján fulladás okozhatta a lány halálát.

  Csütörtökön délután hat órakor hajósoktól érkezett a vízi rendőrséghez jelzés arról, hogy a Duna XXI. kerületi szakaszán holttestet láttak.

  Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadság internetes oldala szerint azt mondta, hogy "testalkata és a ruházata alapján nagy valószínűséggel a decemberben nyomtalanul eltűnt Ophélie Aurélie Bretnacher holttestét találták meg". Az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre, a holttesten csak az látszik, hogy több mint két hónapot vízben volt. A rendőrség DNS- és szakértői vizsgálatokat kért, tisztázandó az elhunyt személyazonosságát, valamint azt, hogy baleset vagy bűntény áldozata lett-e - "”
 • 12. flexsnake 2009. február 13. 17:54
  „Láttam én már olyan esetet ahol a nő lefektette a kislányát, betakarta, főzött egy kávét majd a fürdőszobában felvágta az ereit. Az ember néha kiszámíthatatlan dolgokat tesz. Hogy itt mi történt, azt majd később fogjuk úgyis megtudni. Ha olvassa a család vagy valaki fordítja nekik: részvétem, gyermeket elveszteni a legnehezebb. Szomorú dolog.”
 • 11. MD2009 2009. február 13. 17:34
  „Hát...nem tudom. Nézzétek meg a térfigyelő kamerák felvételét alaposan. Így sétál valaki, aki 500 méterrel arrébb öngyilkos lesz? És érdekes módon - ha jól tudom - a keresett taxis, és a hídon sétálók közül senki nem jelentkezett.
  Szerintem Flex, nem olyan egyértelmű ez...de majd meglátjuk.”
 • 10. flexsnake 2009. február 13. 17:12
  „A szervergépet nem vízbe dobta hanem kukába. Az alkatrészek egy részét meg is találták, de valószínűleg a többit guberálók elvitték. Meg lehet állapítani hogy nagyjából mikor halt meg, Hogy pontosan mi történt azt majd a későbbi vizsgálatok derítik ki. Idegenkezűségre utaló nyomok meg nincsenek.”
 • 9. achilleus 2009. február 13. 15:45
  „8. hozzászólás Piki 2009.02.13. 13:16
  Azért a jégzajlás, elég alapos munkát képes véghezvinni. Ugye, a Deme Gábor által megjelölt helyen - ahová úgymond az iskola szerverét eltüntette - be volt fagyva a Duna. (Ez január közepén volt.) Tényleg, mikor is kezdődött a jégzajlás a Dunán? /na ettől karlvonbanhoff 2009.02.13. 13:05 biztos kiakad, de jobb, ha csak amolyan "ördög ügyvédje" agyalásnak veszi, - mindenféle kommunistázás nélkül, természetesen ;-)/”
 • 8. Piki 2009. február 13. 13:16
  „7.
  Elméleted roppant helytállónak tűnik. (egyelőre)”
 • 7. karlvonbanhoff 2009. február 13. 13:05
  „Bakker!
  Micsoda világvége konspirácíók vannak itt születőben!
  Nem kell ezt nagyon ragozni,szakított az imádott olasz fiújával,egy kicsit be is nyomott, ennek kapcsán , amikor odaért a hídhoz,hozott egy rossz döntést.
  Ennyi és nem több!
  Nyugodjék békében!

  (persze aki mindenáron politikai balhét akar kreálni,azt ezek az egyszerű tények nem érdeklik
  a www.jerevaniradio.hu szerint Sztojkáék voltak.és Drazsé+ Fletó tudott mindenről,csak mivel népnyúzók nem mondták el,persze most már ,hogy kitudódott.el lesznek zavarva.)
  Ja ,majdnem elfelejtettem, 1 büdös komcsi vagyok.
  Oszt jó napot!”
 • 6. Gazficko 2009. február 13. 11:55
  „Valaki magyarázza már meg nekem a következő dolgot:

  Az hogy lehet hogy az alábbi cikk:" Megtalálták Ophélie holttestét? Független Hírügynökség2009.02.12. 20:39" előrébb van mint a ez a cikk ma reggeli dátumával?

  A DM-nél senki nem figyel a kronológikus sorrendre?????????????????????”
 • 5. Piki 2009. február 13. 09:48
  „3.!
  Ha már DNS vizsgálat kell a holttest személyazonosságának megállapításához, akkor gondolhatod, hogy néz már ki szerencsétlen? Szóval december eleje óta ázhatott szegénykém a fagyos Dunában.:(”
 • 4. atomboy 2009. február 13. 09:34
  „Akkor az a nagyteljesitmenyu francia szonar szart sem er, vagy ott nem hasznaltak, ahol megtalaltak?”
 • 3. achilleus 2009. február 13. 09:20
  „2. hozzászólás Piki 2009.02.13. 08:51
  És mikor?”
 • 2. Piki 2009. február 13. 08:51
  „Jójó, -sejtettük eddig is, hogy a Dunában, vagy annak partján kellene keresgélni. Sajnos az viszont soha nem derül ki, -hogyan is került a vízbe?”
 • 1. benq 2009. február 13. 08:10
  „http://mrahalom.myminicity.com/tra”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benzinkútrablás az M7-esen - egy rendőrt is gyanúsítanak

Egy rendőr is érintett a benzinkúti rablásban, ami vasárnapra virradó éjszaka történt az M7-es autópályán, a Váli völgyben. Tovább olvasom