Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Navracsics: ˝fogni kell az árakat˝

Az illetékes miniszter tárgyal majd a szolgáltatókkal a közszolgáltatások árairól - közölte Navracsics Tibor hétfőn, aki érdemben nem kommentálta, hogy nem változtatott az alapkamaton a Magyar Nemzeti Bank, de emlékeztetett korábbi álláspontjukra, amely szerint az a jó, ha minél alacsonyabb a kamatszint.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter az első kormányszóvivői sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a kabinet tárgyal-e a gáz áráról a szolgáltatókkal, azt válaszolta: erre még nem került sor; ismert a szolgáltatók álláspontja, a kormánynak viszont "más álláspontja" lesz.

Hozzátette: válsághelyzetben ellen kell állni az inflációs nyomásnak is, "fogni kell az árakat", és meg kell változtatni azt a helyzetet, hogy a családok a keresetük 80-85 százalékát rezsiköltségekre költik.

Navracsics Tibor a kormány nevében érdemben nem kommentálta, hogy a monetáris tanács 5,25 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői kamatdöntő ülésén.

Újságírói kérdésre úgy reagált: a Fidesz még ellenzéki pártként is úgy gondolta, azért, hogy a vállalkozók minél könnyebben juthassanak hitelhez - ami felpörgetheti a gazdaságot -, az a jó, ha minél alacsonyabb a kamatszint. "Mindig is ösztönöztük a monetáris tanácsot arra, hogy ha lehet, csökkentse - természetesen az ésszerűség keretein belül - a kamatszintet. Időnként hallgattak ránk, időnként nem, ha jól hallom, akkor most éppen nem" - mondta Navracsics Tibor.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2010. június 01. 12:49
  „Fontosabb részletek
  5. hozzászólás mj52, 2010.06.01. 10:50
  A részletekről itt: (egyébként "zsinór" és nem "huzal", de ennek különösebb jelentősége nincs):
  http://index.hu/gazdasag/magyar/motgy080404/?rnd=206
  "Látszatnyilvánosnak mondható legfeljebb az a tranzakció, mely felthetőleg annak az üzletsorozatnak volt része, melynek révén elismerten kedvezményes áron részesülhetett áramban több nagy, előzetesen a Miniszterelnöki Hivatalban lobbizó cég, köztük a miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Motim. A cég továbbra sem szólal meg. "

  "Az egyik ilyen gyanús ügyletsor december 27-én késő délután zajlott: az eleve csendesnek, gyér érdeklődéssel kísértnek minősíthető két ünnep közötti napon délután négy óra előtt nem sokkal került fel gyors egymásutánban öt ajánlat, különböző mennyiségű, összesen 39 megawattnyi zsinóráramra, 61 eurós áron. A piactér regisztrált felhasználói az ajánlattevőt és a vevőt nem, annak tartalmát, a hirdetés megjelenését és a lecsapás időpontját viszont utólag is láthatják. Ami történt, talán nem meglepő: alig egy perc alatt elkelt a felkínált áram."”
 • 5. mj52, 2010. június 01. 10:50
  „2.achilleus - Az "olcsó huzaláram" az milyen fán terem?”
 • 4. jozko 2010. május 31. 20:37
  „Fogni kell! Ez felszólítás! Kinek kell fogni?”
 • 3. deszkás 2010. május 31. 19:45
  „Csak kérdem: Navracsics most a Min. Eln.Hiv.vezetője vagy igazságügyminiszter(Tv2)Üdv Achilleus nagyon helyén van a hozzászólásod!”
 • 2. achilleus 2010. május 31. 19:30
  „1. hozzászólás KolompárRómeó 2010.05.31. 19:04
  Ezek a szolgáltatók (vagy egy része) 2006 előtt a gyurcsányi-kormány kérésére átütemezték a választások utánra az áremeléseket, még a jelenlegi árakban is fizetjük ennek a kamatos árát. Én MOST figyelmeztetném őket az ilyen lépések fölöttébb kockázatos voltára, de nagyon, esetleg ügyészségileg is! Az áramszolgáltatók túlszámlázásai a krízisalapban kötöttek ki. Az olcsó huzaláram kedvezményezettjei a MOTIM-Kádkő, nem mindennapi időben csapott le a lehetőségre, karácsony másnapján délután fél négykor... Sok a vaj.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. május 31. 19:04
  „Na igen. A szolgáltató keresztyéni szeretetből adja a vizet, a gázt, így ő tisztán erkölcsi belátása szerint majd árat fog csökkenteni.

  Persze ettől függetlenül pofátlan tételek vannak, így ha kicsit meg lehet őket regulázni, az nem baj. Csak ne adóforintokból...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két döntést hozott első ülésén az új kormány

Duplájára emelte az árvíz elleni védekezésre fordítható összeget az Orbán-kormány első, hétfői… Tovább olvasom