Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nehéz az ügyvédek helyzete

A fővárosban a 10 százalékot is meghaladja azoknak az ügyvédeknek az aránya, akik megélhetési gondokkal küzdenek; egyes csoportok élethelyzete folyamatosan válik egyre nehezebbé - írta keddi számában a Világgazdaság Réti Lászlóra, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökére hivatkozva.
Az elmúlt években folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik kamarai tagságukat szüneteltetik. A Budapesti Ügyvédi Kamara 2013 elején 1197 szünetelőt tartott számon, 12,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. 2010 elején 822 szünetelő pesti ügyvéd volt.

Réti László azt mondta: a kamara munkát ugyan nem tud adni, de mindent elkövet, hogy a tagok költségei csökkenjenek. Ezt a célt szolgálja többek között a tagok számára rendelkezésre álló ingyenes elektronikus jogi adatbázis, illetve a digitális formában elérhető szakirodalom egy részének csoportos beszerzése is. Az ilyen intézkedések miatt az elnök szerint a következő ciklusban a kamarai finanszírozásba újabb forrásokat kell bevonni.

A kamarai tagság és a kötelező biztosítás évente 240 ezer forintos kiadás az ügyvédeknek.

Olvasóink írták

 • 7. pachakuti 2013. március 26. 14:34
  „Nem volna szabad ilyen cikket megjelentetni!
  Kevés bérből és fizetésből élő (még) olvasó tudja sírógörcs nélkül átfutni. Érzékenyek akár depressziós rohamot is kaphatnak, de a legszőrösebb szívűeknek is tönkre van téve a napja.”
 • 6. bánki 2013. március 26. 14:00
  „Tény az tény !

  Minden fatornyos ,,megyei jogú" városnak van jogi kara !

  Túlképzés eredménye a ,,jogállam" !

  A parlamenti képviselők kétharmada jogi végzettségű ! Pl. Orbán Viktor, Botka László és Újhelyi .. <moderálva> !

  Nagy <moderálva>ba lennének a parlament nélkül !!!!!!!!!!!!!!

  Fogadjunk két sörbe !”
 • 5. deszkás 2013. március 26. 09:43
  „Sírjak? Egy válóper-vagyonmegosztás nélkül- és megvan a tagdíj. És érdekes módon mindent úgy találtak ki-ha kellet törvényt alkottak illetve lobbiztak ki az éppen regnáló hatalomnál - meg se lehessen ügyvéd nélkül bármit tenni. Miért? A legjobb példa az ingatlan adásvétele melyet azért kötötték KÖTELEZŐ ügyvédi közreműködéshez mert nagyon sok a szakszerűtlen lakásmaffiával egybeszőtt adásvétel.Ez az ügyvédi kamarák akkori álláspontja !”
 • 4. Mozimasiniszta 2013. március 26. 09:16
  „majd nem sírva fakadtam , úgy erőt vett rajtam a zokogás... ahol három jogi csűr-csavaró esik egy négyzet- méterre, nem árt ha egy "éhen hal" , egy kapát vesz a kezébe - hogy ne haljon éhen ! a harmadik meg éljen meg - ahogy tud. Ja és a sokkal ritkábban előforduló, munkanélküli víz és villanyszerelők miatt ki siránkozik ?”
 • 3. Együgyű 2013. március 26. 08:22
  „,,Nehéz az ügyvédek helyzete"
  Mások helyzete nem? Na, ne mán! Az érdekükben, hogy az életszínvonalukat fenntartsák, most gyűjtést kellene szervezni? Már a demokráciában (rendszerváltás után) nem Magyarország az egymást feljelentgetők országa? Már Arany Jánosi fülemüle perek nincsenek? Esetleg a demokráciában a köznépnek erre már nincs pénze? A bíróságokon most nem az nyerhet pert, akinek van egy jól megfizetett jó ügyvédje? Aki ott jól képviseli magát az vesztett az átkosban is, mert akkor is a pénz beszélt a kutya meg ugatott! Közjegyzők nincsenek már? A demokráciában nem így van! Mindenkit megkérnék, ne válaszoljon!”
 • 2. papipa 2013. március 26. 08:08
  „Majd sírok értük, ha ráérek!”
 • 1. Jozsoci 2013. március 26. 07:37
  „Egy öt perces tanácsadás számla nélkül, haveri alapon Ötezer volt 10 évvel ezelőtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A március 14-i mentésben résztvevő tűzoltók leveleit közli egy szakszervezet

Sok kritika érkezett a tűzoltóság belső irányítási informatikai rendszerének, a PAJZS-nak a leállásával kapcsolatban. Tovább olvasom