Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Nem fogadták el a fizetési ajánlatot a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői

A cég fizetési moratóriuma november 10-én jár le, az újabb egyeztetést október 15-ig tartják meg.
Nem fogadták el pénteken a Pápai Hús 1913. Kft. hitelezői az első csődegyezségi tárgyaláson a tulajdonosnak azt az ajánlatát, hogy tartozásaik 5 százalékát fizessék ki; a hitelezők úgy döntöttek, hogy a tulajdonos dolgozzon ki új ajánlatot.

A cég fizetési moratóriuma november 10-én jár le, az újabb egyeztetést október 15-ig tartják meg - mondta Uzsoky András, a Pápai Hús 1913. Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a tárgyalás után.

Tájékoztatása szerint a tárgyaláson eleinte feszült volt a hangulat, de ezt oldotta az, hogy felolvasták a Vidékfejlesztési Minisztérium ma kiadott közleményét, amelyben azt ígérik, hogy a Pápai Hús élőállat beszállítóit támogatni fogják.

Az eredeti ajánlat az volt, hogy a tartozás öt százalékát rögtön kifizetik a hitelezőknek, majd további negyven százalékot bizonyos ingatlanok eladása után - tájékozatott Uzsoky András.

Hozzátette: a jelzáloggal terhelt vagyonelemekről azonban a bank még nem döntött, ezért a pénteki egyeztetésen a negyven százalékos ajánlatot vissza kellett vonnia a cégnek; a hitelezők viszont nem érték be az öt százalékkal, ezért a következő tárgyalásra új ajánlatot dolgoznak ki.

Uzsoky András megjegyezte: a megoldás érdekében személyes segítségét is felajánlotta a hitelezőknek a vitás kérdésekben.

Csepregi Kálmán, a 15 családi vállalkozást képviselő Mezőföld 15 termelői csoport vezetője a tárgyalás után az MTI-nek azt mondta: "nagyon dühösek és csalódottak vagyunk, mivel korábban nem ezt ígérték nekünk."

Felidézte: a húsgyár előtt hétfőn tartott demonstrációjukon is kinyilvánították, hogy a Pápai Hús által ki nem fizetett, teljes összegre szükségük van, hiszen családok sorsáról, megélhetéséről van szó. Ehhez képest az öt százalék, vagy az öt plusz negyven százalék is elfogadhatatlan - vélte a beszállító.

Csepregi Kálmán hangsúlyozta: a további lépésekkel várnak szeptember 17-ig, ugyanis erre a napra hívta őket tárgyalásra Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

A hétfői demonstráción résztvevő hitelezők kilátásba helyezték, hogy ha nem érik el céljaikat, traktoros demonstrációt tartanak a fővárosban, s ha kell, Brüsszelhez fordulnak segítségért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsút polgármestere: nem adok autót Orbán lányának

Mészáros Lőrinc pénteki közleményében kijelentette: nem adott és nem is ad autót Orbán Ráhelnek. Tovább olvasom