Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nem gátolhatja meg a Fidesz Andor jelölését

A Fidesz aligha tudja rávenni az Európai Néppártot arra, hogy Barroso bizottsági elnök listáját - minden uniós ország biztosjelöltjét - egyszerre leszavazza, ugyanis a legnagyobb ellenzéki párt csak ily módon akadályozhatná meg Andor László uniós biztossá választását - írja a Népszava csütörtöki számában.
Bizonyos, hogy Andor László lesz a következő öt évben hazánk uniós biztosa – mondta a lapnak Szanyi Tibor MSZP-s képviselő arra reagálva, hogy a Fidesz EP-képviselőcsoportja jelezte: nem támogatják Andort.

Olvasóink írták

 • 3. FűzfaVessző 2009. november 12. 13:54
  „Folyik a taposóaknák elhelyezése ,ezt már ismerjük a"rendszerváltás " előtti időkből. A lényeg, hogy jól láthatóan
  meg kell jelölni a veszélyes pontokat a kevesebb károkozás reményében.
  F .V.”
 • 2. achilleus 2009. november 12. 10:25
  „1. hozzászólás aranka2 2009.11.12. 10:08
  Ez a konstruktív együttműködés kormánya. Joguk van hozzá, de nem etikus.
  Csak akkor ne dumálnának megállás nélkül az ellenzék együttműködés-képtelenségéről.
  (Ugyanaz vonatkozik a költségvetésre és szinte mindenre (ptk., kinevezések, stb.), amikor nagyon jól tudják, hogy a megvalósítás döntő része már nem az ő feladatuk lenne.) Ráadásul jónéhány nem egyeztetett, sőt az ellenzék által elutasított törvényjavaslat életbe léptetési határideje, már a következő kormány időszakára esik/esne. Aljas kormánynak, aljas vége lesz.”
 • 1. aranka2 2009. november 12. 10:08
  „"Súlytalannak tartják és alkalmatlannak arra, hogy képviselje a magyar érdekeket. Megismétlik, hogy olyan párt jelölte, amely kudarcot vallott az EP-választáson." - mondja még a fidesz. Részint óriási tévedés, részint politikai süketelés! Tévedés, mert az uniós biztos nem a küldő országot képviseli az unióban, hanem az uniót mindenütt. Süketelés, mert a biztost nem a párt, hanem az ország kormánya küldi, az meg 4 évre kapott felhatalmazást, és ennek más választásokhoz semmi köze.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai: az MSZP-nek 2010 után nem csak a magyar baloldalt kell képviselni

Az MSZP elnöke szerdán Budapesten fontosnak nevezte a jelenleg "befagyott" társadalmi mobilitás "felolvasztását" is. Tovább olvasom