Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Nem kapnak extra pénzt a kórházak

Csak az eredetileg rendelkezésre álló 30 milliárd forintos összegen osztozhat az összes eladósodott kórház - írja a Népszabadság.
Bár az intézkedési terv elkészült, és az egészségbiztosítási alapban is van 54 milliárdos többlet, csak az eredetileg rendelkezésre álló 30 milliárd forintos összegen osztozhat az összes eladósodott kórház, semmiféle extra pénzt nem kaphatnak - írja a Népszabadság.

A lap szerdai cikke szerint a napokban a kormány elé kerülő javaslat alapján az intézmények a június végén nyilvántartott lejárt tartozásaik összegének 77-80 százalékához juthatnak hozzá. Ebből a pénzből az áprilisig felhalmozott lejárt számlákat lehet kiegyenlíteni.

A lapnak nyilatkozó főigazgatók elmondták: ha a részleges konszolidációt nem kíséri egyéb intézkedés, például a gyógyítási díjak emelése, az adósság elkerülhetetlenül újratermelődik. Ezért érdekegyeztető fórumaikon keresztül azt kérték a kormányzattól, hogy mielőbb és legalább 10-20 százalékkal emelje az alapdíjakat. Most egy átlagos esetért 150 ezer forintot számlázhatnak, ezzel szemben azt szeretnék, ha legalább 165-180 ezer forintot fizetne az egészségbiztosító.

A cikk szerint a szállítók egy része az egészségügyben már csak készpénzért ad árut, továbbá a korábbi adósságok rendezéséhez köti a szállítást. Az Országos Vérellátó Szolgálat például mindössze néhány napot hajlandó várni a vérkészítmények árára: ha valamelyik intézmény az első felszólítás után nem fizet, egyszerűen letiltja a neki járó összeget az egészségbiztosítónál - számol be az újság.

Olvasóink írták

  • 2. Együgyű 2013. október 31. 07:58
    „,,Nem kapnak extra pénzt a kórházak" Már a 2010-es választásoknál a választók 2/3-ada az előbbiekre adott felhatalmazást!
    Nem értem ezeket a kórházakat! Mondják azt, hogy valójában Nemzeti kiemelt, rejtett labdarúgó egyesületek vagy Nemzeti kiemelt, rejtett sportklubok! Azonban felvethetnék azt is, hogy területükön Nemzeti, rejtett kaszinó is működik Nemzeti trafikkal és oda is húsz évre vezetőket keresnek! Lenne itt pénzecske!”
  • 1. queenmargareth1 2013. október 31. 07:10
    „de a kaszinó az mehet.2/3-ad gratula.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránit sírkövet, esküvői ruhát is lefoglalt a NAV

Az idén is számos eljárást indított az adóhatóság a köztartozások beszedésére. Tovább olvasom