Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem kizárt, hogy változik a családi pótlék rendszere

A Népszava értesülései szerint a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás petíciót adott át Szili Katalin házelnöknek, melyben azt javasolták, hogy a családi pótlék legfeljebb három gyermekig járjon.
A többi gyermek után adójóváírást, adókedvezményt tartanak jónak. Szerintük rossz a jelenlegi rendszer, mert felgyorsítja és gerjeszti az "alacsonyan szocializálódott" családok népességnövekedését, megélhetési formává fejlesztette a gyermekszülést. A javaslatot a szerencsi kistérség 18 településének polgármestere írta alá. A Népszava érdeklődésére a Kormányszóvivői Iroda azt válaszolta, hogy a szociális rendszerről széleskörű társadalmi, szakmai egyeztetés zajlik, és egy esetleges módosítás megfelelő körültekintéssel, széleskörű társadalmi konszenzus mellett képzelhető el.

Olvasóink írták

 • 19. dodó 2008. június 03. 21:39
  „17. matriné
  marha v. cigány v. cigánybérenc liberális!”
 • 18. Freedom 2008. május 31. 11:58
  „A kommenisták Bokros alatt is ezt csinálták. A pénz elköltve, kassza kiürítve, aztán jöttek a megszorítások a lakosságnak. Akkor is megkülönböztették a gyerekeket, mert az a szülő, aki több adót fizetett be az államnak, az kevesebb családi pótlékot kapott. Horn Gyula és az MSZP-SZDSZ trükkös páros "igazságosan" megoldotta!”
 • 17. matriné 2008. május 31. 11:15
  „16.hozzászóló! magyarországon a legtöbb városban, ha nem lennének cigányok, akkor az olyan emberek mint Te belefulladnának a saját szemetükbe! Második Nápoly lenne a Kárpátmedencébe! Sőt, ha ismernének még a nótádat is elhúznák, ha megfizetnék őket!”
 • 16. Rechtsradikal 2008. május 30. 21:38
  „Nem lenne itt semmi baj,ha nem lenne ennyi cigány az országban!”
 • 15. Lemba 2008. május 30. 16:59
  „A Masodik Vilaghaboru utan India lakossaga 150 millio volt. Most az egy milliard folott van. Az egyik gazdasagilag legaktivan fejlodo orszag India es megis az emberek az utcan szuletnek szemely azonossag nekul es ugy is halnak meg. Magyarorszag nyersanyag bazisa korlatozott, az ipar szinten stagnal, ezek utan meg tudna magyarazni a "nepirtast" emlegeto szemely mire alapozza velemenyet.
  Vagy mi is vegyuk fel az indiai stilust?
  En nem vagyok "Kozgazdasz", de a szocialis es gazdasagi fejlodesnek valahogy szinkronban kell lenni!
  A szocialis tamogatas mibol keletkezik? Talan Feri vagy Viktorka zsebpenzebol?”
 • 14. egyszeru polgar 2008. május 30. 16:23
  „Nagyon jonak tartom az eloterjesztest. Gondos es felelosseg teljes szulok nem vallalnak 3-nal tobb gyermeket. Eleg is annyi az egeszseges nepesedes szaporulathoz, foleg napjainkban. A 3-nal tobb gyermeket vallalok zome valoban az alnyijogon jaro csaladipotlek osszegeert hozzak vilagra gyermekeiket, akik aztan nem sokat elveznek abbol. Ilyen elhanyagolt gyermekek egyaltalan nem lesznek boldog es egeszseges szemleletu polgarok. Zome csavargo es hatarozottan karos hatassal van a tarsadalomra. A masik jelentos csopot vallasi okok miatt hozza vilagra minden megfogant magzatat. Oket a sajat egyhazi kozosseguk maximalisan tamogatja es gyermekeik, peldas torodesben reszesulnek. A harmadik csoport az ugymond mar nem vart gyermekek esete. Ilyen a legkevesebb, mert napjainkban szamtalan modja van a csaldtervezesnek. Legfeljebb jobban odafigyelnek a szulok, hogy minel kisebb legyen a valoszinusege a nem kivant terhessegnek. Gondolkozzunk jozan esszel es korultekintoe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. Horton 2008. május 30. 13:43
  „Aki olvasta a tegnapi monoki polgármesterről szoló cikket,az valószínű, hogy ebben a cikben a folytatást látja, egy kicsit más formában,de a lényeg ugyan az!”
 • 12. colomano 2008. május 30. 12:47
  „Amúgy ismét bebizonyosodott, hogy a magyarok nagy százaléka funkcionális analfabéta.
  Nem érti azt, amit olvas. Nekik csak az jött le a cikkből, hogy megint elvesznek.
  De hogy miért, kitől stb... azt már nem látják.”
 • 11. Feri 2008. május 30. 12:36
  „Teljes mértékben egyetértek a javaslattal. Az "alacsonyan szocializálódott családok" részére legyen végre vége a jelenlegi segélyezésnek. Dolgozzanak és utána érvényesíthetik az adójóváírást. Náluk már a második generáció nő úgy fel, hogy a szüleit még nem látta dolgozni (tisztelet a kivételnek). A magyar ember pedig dolgozik reggeltől estig, és ha jó esetben nem feketén, akkor az ilyen kiadások miatt is a fizetésének a fele az államot illeti meg. Ezt jó lenne ötvözni a gyermekek tanítatásával is. Ez a része valamikor működött is (iskoláztatási támogatás formájában egyébb támogatások helyett)”
 • 10. Horton 2008. május 30. 11:31
  „Ha jól értelmezem a cikket, akkor a kisebbségről van szó!! Ami teljesen érthető! ALACSONYAN SZOCIALIZÁLÓDOTT CSALÁDOK=CIGÁNYOK. Ép eszű ember nem vállal 6 gyereket,max 3-at,mert úgy gondolkozik,hogyha betöltik a 3. életévüket,rohan vissza dolgozni,és nem a segélyért kuncsorog!......Nem szeretném megbántani azokat,akik 3-nál többet nevelnek,tisztességben, és dolgoznak emellett,ami gondolom, hogy nem lehet könnyű!!”
 • 9. Jockey 2008. május 30. 11:21
  „Ez az új rendszer teljesen jó lenne, bár minél korábban bevezetnék. Sajnos azonban nem fogják, mert a sok ingyenélőnek biztosan nem tetszik, így szavazatokat lehetne veszíteni.”
 • 8. colomano 2008. május 30. 10:51
  „Mi a bajotok ezzel???
  A normális nagycsaládosoknál az apa biztos tiszteségessen dolgozik. Ezért neki járna a 3 gyerek után az adókedvezmény, adójóváírás.
  Az "alacsonyan szocializálódott" családok - lásd romák - nem dolgoznak, csak szülnek, s felveszik a segélyeket.
  Ez nekik betenne, így ezekután nemcsak a pénz miatt szülnének.

  De ezt bevezették Szlovákiában, Romániában, Csehországban, s működik.”
 • 7. zo 2008. május 30. 10:39
  „Teljesen jogos valamit tenni kell mert pl engem is zavar az, hogy vannak akik úgy szaporodanak mint az üregi nyulak. De tisztelet a kivételnek vannak azok is de sajnos mint a fehér holló, de ők dolgoznak is, és nem a családi pótlékra segélyekre alapozzáka családi kasszát dolgozni nem is kell, mi meg adózó polgárok fizessünk mert neki dobbantani volt kedve. Dolgozzon és kapjon adójóváírást ha ezt bevezetjük talán mi is jobban élünk mert ugye mi nem megyűnk merdzsóval, 1kg-os arany nyaklánccal segélyt kérni meg lopni.”
 • 6. matriné 2008. május 30. 09:28
  „Ez lesz a burkolt népírtás? Sőt a tehetségtelenség netovábbja! Mivel munkahelyeket nem képesek treremteni, csupán a hatalomba űlve elmélkedni a vagyonaik gyarapitásáról, nem is csoda, ha erre vetemednek! Alkotményt törvényeket sérteni az megy nekik büntetlenűl! Hen véletlen az sem, hogy a nyugdíjasokat több évtizede fosztogatják!”
 • 5. coolzsu 2008. május 30. 08:43
  „Egyik nap azt mondják, kevés a gyerek, másnap megvonnak minden támogatást a több gyerekes családoktól?! Ez Magyarország. Kackac”
 • 4. éne 2008. május 30. 08:30
  „Hát igen!! Azon is el lehetne gondolkodni, hogy hogy lehet azt megengedni hogy egyesek eladják a szocpolt!! Mi nem kaptunk, pedig nem adtuk volna el! Dehát a férjem "Öreg" volt hozzá (42) ! Aki 20 évesen potyogtat 4-5 gyereket aztán eladja a szocpolt utánuk az kap!! Micsoda idiotaság!”
 • 3. kantalupi 2008. május 30. 08:06
  „Mi van...??? Hát komolyan mondom, ezt már tényleg NEM HISZEM EL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. leveline 2008. május 30. 07:24
  „Sajnos én már régóta tapasztalom,hogy amiért csak egy gyermekem van,az nem számít.
  Több gyereket nevelni állami támogatásra számítva szerintem pedig komoly felelőtlenség.”
 • 1. 4 2008. május 30. 07:12
  „A végén majd azt hozzák ki, hogy csak annak járjon családi pótlék akinek három, vagy négy gyereke van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis nyilvánosságra kerülhet a Nagy Imre per hanganyaga

Mégis megismerheti a nyilvánosság a Nagy Imre per teljes hanganyagát. Eddig erre azért nem volt… Tovább olvasom