Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Nem lesz gázáremelés

Nem változik a gáz ára 2011 negyedik negyedévében, így a végfogyasztói árak a fűtési szezon kezdetével sem emelkednek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Az elmúlt héten jóváhagyott távhőtörvény-módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az Első Akcióterv és a Széll Kálmán Terv a szociális biztonság erősítése céljából állami ármeghatározás bevezetését kezdeményezte a lakossági gáz-, villamos energia- és távhőszolgáltatásban. E lépésekkel átmenetileg elkerülhető a családi kasszákat aránytalan mértékben apasztó rezsikiadások további emelkedése - áll a közleményben.

Az Országvédelmi akcióterv keretében pedig a kormány kezeli a lakosság által fizetett tarthatatlanul magas víz-, szemét- és csatornadíjakat is azok központi hatósági árkörbe vonásával. A tárca megkezdte az új előírások kidolgozását, a szabályozás 2011. november 30-ig készül el, a hatósági árak ezt követően, várhatóan 2012-ben vezethetőek be.

Az energiapolitikáért felelős miniszter negyedévente határozza meg a földgázpiaci egyetemes szolgáltatás árképzését és az egyetemes szolgáltatók részére vételre felajánlott földgáz forrás árát. A 2011. negyedik negyedévi gázár meghatározása és a rezsiköltségek szinten tartása érdekében módosított minisztériumi rendeletek lehetővé teszik, hogy a végfogyasztói árak a fűtési szezon kezdetével se emelkedjenek - fogalmaznak.

Olvasóink írták

 • 3. újratöltve 2011. október 07. 21:49
  „Lassan írom, hogy megértsétek! Előbb-utóbb MI fogjuk kifizetni!(erre van két mondás: a krumplileves az legyen krumplileves, és a másik:nincs ingyenleves!) Csókoltatom mindkét kiskancsót!”
 • 2. DMagóg 2011. október 07. 19:42
  „Ajajj! Lendvai Ildikó is így kezdte, bár mint tudjuk mindig hazudtak. Ma, ez elő nem fordulhat!”
 • 1. papika56 2011. október 07. 17:08
  „De csak a 2011. IV. negyedév --és a 2012, évben ? mennyi emelnek majd ?????
  Ez a horribilis ár miatt vannak benne az első -és másodok helyen az 500 listából--az infláció ellenére is: milliárdos nyereséget termelnek , amit kivisznek az országból -- a kormány meg azisztál hozzá ! SZÉGYEN !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellép a korrupció ellen a Transparency International

Globális korrupcióellenes kampányt indított a Transparency International (TI), "Ideje felébredni!"… Tovább olvasom