Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Nem volt teljesen beszámítható a pécsi ámokfutó?

Nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor G. Ákos pécsi gyógyszerészhallgató, aki tavaly november 26-én lelőtte egyik csoporttársát, és még három embert megsebesített a Pécsi Tudományegyetem egyik laboratóriumában - írta internetes oldalán a Népszabadság szerda este.
A lap értesülése szerint elkészült az elmeszakértő véleménye G. Ákos elmeállapotáról, a szakértő szerint a fiatalember "személyiségének kóros elváltozása korlátozta őt cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében és abban is, hogy e szerint viselkedjen".

Mivel a szakértő szerint az elkövetőt csak korlátozta, de nem akadályozta személyiségének kóros elváltozása tettének reális értékelésében, a 23 éves pécsi egyetemi lövöldöző büntethető, azonban a törvény értelmében a szakvélemény alapján a bíró korlátlanul enyhítheti a kiszabható büntetést.

A 23 éves gyanúsított a pécsi egyetem biofizikai intézetében 2009. november 26-án maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.

A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött arról, hogy G. Ákos elmeállapotát további egy hónapon át megfigyeljék.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2010. május 20. 11:23
  „Visszaidézve az eset utáni országos médiakampányt a fiúcska bűncselekményének elbagatellizálására, újból felteszem a kérdést:
  Kinek a fia ez a G. Ákos, akit "személyiségének kóros elváltozása korlátozott cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében és abban is, hogy e szerint viselkedjen".”
 • 2. szilléri 2010. május 20. 07:03
  „Jó az ügyvédje ! Az anti világban a katonaságot úszták meg ezzel a módszerrel a sumákok.
  Én <moderálva> kiadnám az áldozatok családjának !”
 • 1. asztenoszsz 2010. május 20. 05:33
  „Kóros elmeállapottal gyógyszerész hallgató lehetett? Ezért kell visszaállítani a hagyományos felvételit, amikor az adott egyetem tanárai a szóbelin némi alkalmassági szűrést végezhetnek a leendő hallgatóknál.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a május 19-ei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom